Domov » Priporočam » 3, 2, 1, akcija: slastni recepti skupaj s Petmanom!

3, 2, 1, akcija: slastni recepti skupaj s Petmanom!

Objavljeno v Priporočam

Ena izmed večjih zadreg pri doma pripravljeni hrani za pse so »recepti«, torej kaj naj pripravi psu a jesti, da ne bo hrana enolična, vzporedno s tem pa se poraja vprašanje, kje naj dobim vse »te« sestavine? Briketi s takim in drugačnim mesom niso nobena eksotika več, dobiti katero drugo meso v mesnici, ki ni perutnina, govedina ali svinjina, pa je pogosto, hm, draga loterija 🙂

V naslednjih tednih bom poskušala rešiti obe zadregi: vsak teden bom predstavila nov recept, pri tem pa mi bo pomagal Petman, nemški proizvajalec surove zamrznjene hrane za pse. Da bo stvar bolj zanimiva tudi za vas, lahko obroke sestavljate skupaj z mano in si tako prislužite lepo nagrado. Vaš kuža se je gotovo ne bi branil, zakaj bi se je vi?

Kdo je Petman?

Manjše družinsko podjetje z več kot 100 letno tradicijo priprave zamrznjene hrane za ljudi je nekaj let nazaj asortiman razširilo še na pripravo sveže hrane za živali. Tako je nastal Petman in linija pestre ponudbe, ki pasjim skrbnikom omogoča, da psu ponudijo ali sestavijo “popolne obroke” in poskrbijo za uravnoteženo prehranjevanje.

V njihovi ponudbi boste našli monoproteinske zavitke zamrznjenega mesa brez zelenjave in žit (iz linije Petman Compact) najrazličnejših beljakovinskih virov (kunec, raca, divjačina, los, severni jelen, jagnjetina …). Potem so tukaj All-in-one »popolni obroki« in blisterji (priročno pakirane kocke) z organi, ki so pomemben del uravnotežene surove prehrane, kosi mesa in kosti ali pa posamezne surove mesnate kosti. Saj vemo, da je žvečenje popolnoma naravna potreba psa, s tem si krepi dlesni, se mentalno zaposli in nenazadnje skrbi za zdrave zobe. Potem so tukaj še zelenjavni dodatki in različna olja …

Bogat nabor različnih proizvodov

Verjetno ni treba posebej poudariti, da je meso, ki ga Petman uporablja v svojih izdelkih za pse, primerno za človeško uporabo in da to nikakor niso ostanki od ostankov. Pri pripravi hrane za psa namreč ni dovolj samo to, da je sveže, pomembna je tudi kakovost mesa. Meso, ki ga Petman uporablja, je  ustrezno zamrznjeno na – 25°C in veterinarsko pregledano, zato je varno za uporabo tudi pri tistih, ki so s tega naslova nekoliko skeptični do hranjenja psa z naključnim surovim mesom.

Dobra stran Petmana je tudi to, da ponj ni treba daleč, saj ga lahko v spletni trgovini Gali in Nika naročite kar iz udobja vašega kavča in vam ga v termoboxu dostavijo kar na dom. Skratka, težav okoli priprave hrane je vedno manj 🙂

Prednosti, ki jih prinaša hranjenje s svežo prehrano

Sveža prehrana je za pse enako pomembna – biološko primerna – kot za ljudi. Je odlična podpora imunskemu sistemu, poskrbi za zdrave zobe in zadah brez vonja, zdravo kožo in svetlečo dlako, kompakten in bistveno manjši iztrebek, ob pomoči strokovnjaka pa lahko pripomore k izboljšanju zdravstvenega stanja v primeru različnih (kroničnih) zdravstvenih težav. Čeprav sveža hrana zdaj postaja trend, nanjo ne smemo gledati kot na modno muho, ampak na imperativ, na nekaj, kar bi moralo biti popolnoma samoumevno, ko beseda nanese na hrano za naše živali.

V naslednjih tednih (začnemo pa že jutri!) bom v sodelovanju s Petmanom pripravila različne recepte za pasje obroke in močno upam, da se mi boste pri tem pridružili, saj vam lahko tako sodelovanje prinese lepo nagrado v zaključnem žrebu: Petman darilni komplet za pripravo “popolnih” surovih obrokov! Podrobnosti sledijo 🙂 Vse, kar moraš narediti je, da pofotkaš tvoj doma pripravljen obrok, ki bo narejen po predstavljenem receptu ali vsaj z eno Petman sestavino. Fotko mi pošlji na FB ali pa jo deli na družabnih omrežjih s hashtagom #petmanrecept.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.