Similia similibus curentur – podobno se zdravi s podobnim

Homeopatija je naravna in prijazna pomoč ob številnih vsakodnevnih težavah psov (poškodbe, udarci, slabost, prebavne težave ... ) in odlično se obnese tudi v primerih kroničnih obolenj, a le če vemo, kako do nje pristopiti.

Temeljno načelo homeopatije je, da se podobno zdravi s podobnim, zaradi česar zahteva popolnoma drugačen pristop, kot ga poznamo pri uporabi klasičnih zdravil. Ker obstaja več 1000 homeopatskih zdravil, je brez ustreznega znanja težko, če ne celo nemogoče, izbrati pravo ali pa izberemo napačno in se za homeopatijo odločimo, da ne pomaga.

Kaj moramo upoštevati, če želimo biti uspešni pri zdravljenju, kdaj se lahko sami lotimo reševanja problemov in kdaj potrebujemo pomoč strokovnjaka?

Na predavanju bomo spoznali z OSNOVNIMI PRINCIPI homeopatije ter s homeopatskimi zdravili – od kod izvirajo, KAKO DELUJEJO in kako jih PRAVILNO UPORABIMO na svojih živalih? Kam se obrniti, ko potrebujemo dodatne informacije in pomoč pri reševanju KRONIČNIH TEŽAV?

Homeopatija ne pozna stranskih učinkov in homeopatska zdravila so dostopna skoraj v vsaki lekarni, a to še čisto nič ne pomaga, če do nje ne znamo pristopiti na pravilen način. Če želimo biti uspešni, moramo homeopatijo uporabljati in ne zlorabljati, a se pogosto ustavi, ker želimo zdraviti simptomatsko, kronične težave zdravimo enako kot akutne, ne razumemo potenc ali pa se „strupenih“ sestavin.

 • Kako deluje homeopatija?
 • Katera homeopatska sredstva lahko uporabimo kot "prvo pomoč"?
 • Katera zdravila in potence lahko popolnoma varno uporabimo doma?
 • Zakaj kroničnih težav ne smemo zdraviti enako kot akutnih?
 • Zakaj za eno bolezen obstaja več homeopatskih zdravil?

Predavanje je namenjeno vsem, ki se želite od blizu spoznati s homeopatskim zdravljenjem in ga pravilno razumeti. Morda ste se s homeopatijo že srečali in ste bili pri tem neuspešni ali pa vas zanima, kako si sestaviti domačo homeopatsko lekarno, ki bo vedno pri roki ali še bolje – pri tačkah. Vsi udeleženci bodo prejeli seznam homeopatskih zdravil, ki jih lahko uporabijo pri akutnih težavah in "navodila" za njihovo uporabo.

O Roku

Rok Planovsek
Rok Planovšek, dr. vet. med. in homeopat.

Rok Planovšek je veterinar, zaposlen v Veterinarski ambulanti Mozirje. S homeopatjo se je spoznal proti koncu študija na Veterinarski fakulteti v Ljubljani. V okviru Slovenskega homeopatskega društva je začel homeopatsko izobraževanje, ter ga tudi uspešno zaključil in nadaljeval v novo nastalem Slovenskem homeopatskem veterinarskem društvu. Tam je tudi zaključil z diplomo po standardih mednarodne veterinarske homeopatske zveze.

Je prvi, ki je naslovil pismo na veterinarsko zbornico, v katerem je opozoril ter predlagal, naj izobraževanje iz homeopatije in homeopatijo v veterinarski medicini prevzame krovna organizacija veterinarjev praktikov in naj homeopatija ostane v stroki, kot je to v večini tujih držav. S skupnimi močmi so dosegli, da je bila homeopatija v veterinarski medicini priznana prej kot v humani medicini! Njegova velika strast so konji in je aktiven član Društva za zaščito konj.

Poleg vsega naštetega, pa je tudi krasen sogovornik, ki nam bo z veseljem pomagal razumeti sistem zdravljenja, v katerem veljajo nekoliko drugačna pravila.

ABC homeopatije za tvojega psa

Kdaj: 8. 4. 2017, ob 17. uri (predavanje traja cca. 1, 5 h)

Kje: eko365, Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana

Vstopnina: 15 €

Ker je število mest omejeno, je nujna prijava preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije pišite na [email protected] ali pokličite na 040 760 202, od PON do PET, med 10:00 in 18:00.

Prijava na predavanje

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  [wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]