» » Poletni dopust in stres pri psih

Poletni dopust in stres pri psih

Objavljeno v Trendi | 0

Nekaterim psom to ne predstavlja nikakršne težave, medtem ko pri drugih vožnja in potovanje predstavljata vse prej kot sprostitev. Da bodo letošnji dopusti in podaljšani vikend izleti manj stresni za vašega psa, ga še pravi čas pripravite na potovanje! Eden izmed načinov, s katerim lahko pomirite psa ter zmanjšate stres, so ti. funkcionalni priboljški, ki navdušujejo pasje skrbnike po vsem svetu in na voljo so seveda tudi pri nas.

Kaj so funkcionalni priboljški?

Tovrstni pasji priboljški imajo skrbno izbrano naravno učinkovino, ki nudi podporo ob različnih zdravstvenih težavah, kot so recimo težave s sklepi, kožo, stresom in vznemirjenostjo. Tako priboljšek ni samo mašilo med obroki, temveč postane pomemben dodatek k prehrani, ki psu nudi odlično podporo ob različnih težavah.

Tokrat predstavljam True Leaf Pet funkcionalne kanadske priboljške, ki so pri nas čisto sveži. Poleg različice za pomirjanje psa so na voljo tudi za pse, ki imajo težave s sklepi ter za tiste, ki se srečujejo s kožnimi težavami.

Funckionalni priboljški za pse za zdravo kožo, vnete sklepe in za pomirjanje
Tako dobri, da se kar svetijo!

A kaj je tisto, kar te funkcionalne priboljške dela še bolj posebne? To, da bazirajo na konoplji!

Konoplja je popolno živilo!

Konoplja že od nekdaj velja za popolno živilo, saj je za različne namene uporabna praktično cela rastlina; prav gotovo ste že slišali za tekstil ter vrvi iz konoplje (ki veljajo za izjemno vzdržljive) in prav gotovo poznate konopljino olje ter moko. Kot dodatek k prehrani je cenjena zato, ker je odličen vir rastlinskih beljakovin in ima idealno razmerje med omega 3-6-9 maščobnimi kislinami. Konopljina semena so tudi za pse odličen naravni vir vitamina E, magnezija, fosforja, kalcija, mangana in kalija ter poskrbijo za dobro delovanje imunskega sistema, kognitivnih funkcij, imajo pa tudi protivnetno delovanje.

Kaj pa, če bo moj pes »zadet« od konoplje?

Brez skrbi – industrijska konoplja (Cannabis sativa) ni marihuana, saj vsebuje manj kot 0.09 % THC-ja, ki je sicer glavni krivec za »zadetost«. Industrijska konoplja kot taka je popolnoma varna za uporabo ter uživanje pri ljudeh in pri živalih.

Nad stres in vznemirjenost s kamilico in meliso

Menjava okolja, potovanja, dopust in oddaja psa v varstvo so lahko sprožilni dejavniki za stres pri psu. Prav je, da v takih situacijah ukrepamo in naredimo vse, kar je v naši moči, da stres preprečimo, ali, če ne gre drugače, vsaj omilimo. In kaj je lahko bolj praktično ter slastno kot to, da posežemo po funkcionalnih priboljških, ki poskrbijo za pomiritev?

Priboljški za pomirjanje psa s kamilico, meliso in zelenim čajem
Priboljški so mehki, tako da jih bodo zlahka pomalicali tudi starejši psi.

V ljudskem zdravilstvu melisa ter kamilica že od nekdaj veljali za rastlini, ki delujete pomirjujoče, zato sta to tudi glavni učinkovini CALMING različice funkcionalnih pasjih priboljškov True Leaf Pets, ki jim je dodan tudi izvleček zelenega čaja.

Seveda pa priprave na dopust niso edina situacija, ko se bodo CALMING priboljški izkazali za učinkovite – po njih lahko posežete vsi, ki imate doma pse, ki se težko spopadajo stresnimi situacijami, so nenehno vznemirjeni ali anksiozni; melisa in kamilica bosta brez dvoma učinkovali pomirjujoče.

Pri dosledni uporabi se bodo prvi rezultati poznali že čez 5 dni

Priboljške uporabljate tako, kot ste do zdaj uporabljali pasje priboljške; na sprehodu, za nagrado, šolanje ali crkljanje kar tako. Pazite le pri dozi: psu dnevno ponudite 1 priboljšek na 5 kg telesne teže.

Vas skrbi, da psu priboljški ne bodo dišali? Brez panike! Za boljši okus jim je dodano piščančje in/ ali puranje meso.

Naj še omenim, da so vse sestavine, ki so uporabljene v True Leaf Pet priboljških, primerne za človeško uporabo (»human grade«). Prav tako jim niso dodana umetna barvila, ojačevalci okusa in jasno – so popolnoma brez žit, tako da so primerni tudi za najbolj občutljive kosmatince.

S funkcionalnimi priboljški poskrbite tudi za zdravo kožo in sklepe

Kot sem že omenila, True Leaf Pet priboljški za pse so na voljo še v različici, ki bo poskrbela za zdravo kožo in dlako (SKIN+COAT), in v varianti, ki bo lajšala težave, povezane z vnetimi sklepi (HIP + JOINT SUPPORT). Slednjim sta dodani kurkuma in zelenoustna školjka, ki dokazano podpira delovanje sklepov, medtem ko je kurkuma močan naravni antioksidant, ki ščiti pred prostimi radikali. Različici za kožo in dlako pa je dodano granatno jabolko, še en odličen naravni antioksidant, medtem ko povečana koncentracija omega-3 maščobnih kislin iz lososa in lanenih semen nudi dodatno oporo pri težavah s kožo.

Ni kaj, čim prej psu privoščite »zdravo sladkanje« 🙂

Spoznaj True Leaf Pet priboljške za pse >>>

True Leaf Pet funkcionalne priboljške dobite tudi v izbranih klinikah in bolje založenih trgovinah za male živali!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:

Najraje se sprašujem o tistem, kar večina smatra za samoumevno in še toliko raje plavam proti toku - je veliko večji izziv in brez izzivov mi je v življenju dolgčas.

Komentiraj