Več kot samo magični krogci!

Čedalje več pasjih skrbnikov šušlja o magičnih krogcih, ki baje zelo pomagajo, čeprav na prvi pogled vse skupaj deluje preveč dobro in preprosto, da bi bilo resnično; v mislih imajo TTouch® oz. Tellington TTouch® metodo.

Tako kot so zanimivi sami prijemi, ki se jih poslužuje metoda, je zanimiva tudi sama zgodba o nastanku in razvoju Tellington TTouch® metode, za katero stoji Linda Tellington-Jones. Osnovni koncept  je Linda namreč prevzela od njenega deda, ta pa je pristop spoznal preko ruskih ciganov in njihovega poznavanja konjev. Čeprav je Linda Tellington TTouch® metodo sprva razvila in uporabljala na konjih, se je danes po celem svetu poslužujejo praktično na vseh živalih in tudi ljudeh, z namenom, da bi spodbudili pozitivne vedenjske spremembe in dobro počutje, zmanjšali stres, poglobil odnose ter komunikacijo. 

Prav zaradi tega je Tellington TTouch® metoda bistveno več kot samo manualna terapija; gre za zbujanje in prebujanje celic. Na kakšen način to poteka, pa bomo izvedeli na delavnici.

Na izkustveni delavnici se bomo natančneje spoznali s Tellington TTouch® metodo, ki je več kot zgolj terapija dotika. Spoznali in izvajali bomo pet osnovnih dotikov, ki jih bomo lahko potem uporabili ob različnih težavah ter situacijah, s katerimi se srečujejo naši psi: od podpore ob bolezni in poškodbah do pomoči pri socializaciji.

Tellington TTouch® metodo lahko uporabimo ob najrazličnejših situacijah, s katerimi se srečujejo naše živali:

 • odlična je kot podpora ob klasičnem veterinarskem zdravljenju,
 • lahko pomaga pri hitrejšem okrevanju,
 • nadvse je dobrodošla kot pomoč ob nezaželenem vedenju (agresija, ločitvena tesnoba ...),
 • super se obnese tudi kot pomoč ob stresnih situacijah,
 • krasno deluje na splošno pomirjanje in umirjanje psa,
 • ... ter seveda še ogromno drugih situacij!

Prav zaradi tako široke uporabe in izjemnih rezultatov, ki jih lahko dosežemo, se zanjo odloča vedno več ljudi, ki se poklicno ukvarja z živalmi: od veterinarjev do inštruktorjev v pasjih šolah, vzrediteljev in pasjih frizerjev, seveda pa je osnovno poznavanje metode več kot dobrodošlo tudi pri vseh tistih, ki si jo želim uporabljati zgolj na naših lastnih živalih.

Na delavnici se bomo med drugim spoznali s petimi najpomembnejšimi Tellington Touch® dotiki, ki bodo odlično pomagali kot:

 • prva pomoč pri bolezni/poškodbi
 • pomoč pri šoku, depresiji
 • pomoč pri emocionalnih težavah
 • pomoč pri podpora pri socializaciji
 • lokalne težave s kožo, mišicami, kostmi …

Tellington TTouch® metodo podpira tudi vrsta znanstvenih raziskav in dokazov, ki pričajo o tem, kako omenjena metoda vpliva na možgane in živčni sistem, pa čeprav gre na prvi pogled zgolj za "nedolžne dotike". Ko se spoznamo z osnovnimi dotiki in filozofijo, jo lahko brez strahu uporabimo na naših živalih, saj nam ni treba poznati anatomije živalskega telesa, da bi jo uspešno izvajali.

Delavnica je namenjena vsem, ki se želite pobližje spoznati s to čudovito metodo, se še bolje povezati z vašo živaljo ter ji nuditi podporo in oporo izven ustaljenih okvirjev!

O Darji

darja-znidarsic-ttouch-slovenia
Darja (desno) z Lindo Tellington Jones. Foto: osebni arhiv Darje Žnidaršič. Več o metodi najdete na Darjini spletni strani: http://www.ttouch-slo.com/

Darja Žnidaršič je tista oseba, ki je v 90-ih letih prejšnjega stoletja prva pripeljala TTouch v Slovenijo in od takrat dalje koncept te čudovite metode neutrudni širi po Sloveniji in Balkanu. Bila je učenka Linde Tellington Jones in je na njenih seminarjih tudi večkrat asistirala. Leta 2007 je pridobila certifikat Tellington TTouch® Practitioner 1 za konje, leta 2008 je njen Ranč Kaja in Grom prejel častni naziv Tellington Method Center® Slovenia, leta 2009 pa je prejela še 2 certifikata, Tellington TTouch® Practitioner 1 za pse in druge živali ter Tellington TTouch® Practitioner za ljudi. Na njeno pobudo so bile v slovenski jezik prevedene 3 knjige o Tellington TTouch® metodi, pomagala pa je tudi pri številnih diplomskih in magistrskih nalogah, ki so obravnavale Tellington TTouch®.Ob vsem tem je svoje znanje izpopolnila s 3-letnim študijem energijske osteopatije za konje. 

Da ji pa delovanje telesa ni neznanka, pa priča podatek, da je po osnovni izobrazbi medicinska sestra - kar 12 let je preživela na intenzivni negi ljubljanskega kliničnega centra.

O Darji bi lahko še veliko napisala, pa verjetno še ne bi povedala vsega. Za konec naj samo še dodam, da je nedvomno najboljša oseba pri nas, ki nam lahko prenese, predstavi in nauči, kaj je Tellington TTouch® metoda ter nam odkrije vsaj košček te čudovite filozofije.

 

Tellington TTouch® Izkustvena delavnica

Kdaj: 25. 11. 2016, ob 17:00 (delavnica traja cca. 3 h)

Kje: eko365, Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana

Vstopnina: 40 €

Ker je število mest omejeno, je nujna prijava preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije pišite na [email protected] ali pokličite na 040 760 202.

Prijava na delavnico

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  [wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]