Akupresura je del več kot 5000 let stare vzhodne medicine - tradicionalne kitajske medicine (TKM), ki ima močno razvito vejo tudi za živali: tradicionalna kitajska veterinrska medicina (TKVM). Čeprav gre v osnovi za kompleksno metodo in morajo terapevti TKVM skozi poglobljen študij, lahko temeljne principe in nazore osvoji čisto vsak pasji skrbnik ter jih s pridom uporabi v vsakdanjem življenju s psom.

Z dotiki akupresurnih točk lahko psom pomagamo ob različnih težavah, na delavnici se bomo osredotočili na tiste točke, ki pomagajo pri sproščanju in umirjanju.

Katere akupresurne točke lahko skrbniki psom varno uporabimo za POMIRITEV ter PREMAGOVANJE STRAHU in STRESA?  Ali veste, da akupresura ni masaža in da imajo pri njej ključno vlogo meridiani? Kakšno vlogo imajo pri akupresuri MERIDIANI? Kako psa in sebe PRIPRAVITI na akupresuro?

Delavnico bomo začeli s kratkim uvodom o osnovah in temeljnih principih delovanja TKVM, saj bomo tako lažje umestili akupesuro v celoten kontekst. Čeprav je delavnica mišljena predvsem kot podpora našim kosmatim prijateljem, ki imajo težave s stresom ali pa se težko umirijo,  so seveda dobrodošli vsi pasji skrbniki, ki bi si želeli spoznati delček te čudovite metode, ki jo lahko na psi uporabite popolnoma varno ob različnih priložnostih.

Na delavnici bomo med drugim spoznali tudi:

 • kakšni vlogo imajo pri akupresuri meridiani (in kateri so tej?)
 • kakšen pritisk uporabiti pri akupresuri?
 • kaj pričakovati po akupresuri in na koliko časa se lahko ponavlja?
 • kdaj akupresure ne izvajamo?
 • zakaj akupresura ni masaža?

Akupresurni dotiki so nežni in prijetni, zato psi običajno ne ugovarjajo terapiji 🙂 Delavnice se udeležite skupaj s psom, nekaj mest je prostih tudi za tiste, ki bi prišli brez psa. Delavnica ni nadomestilo za veterinarski nasvet.

O Simoni

Simona in Marley

Simona Šanc je Bachova cvetna svetovalka za živali in njihove skrbnike ter akupresuristka za živali. Izobraževanja o Bachovem cvetnem svetovanju za živali in njihove skrbnike je opravila v tujini, na Bachovem centru v Angliji ter preko  Natural Animal Centra v Walesu. Poglobljeno znanje o akupresuri je pridobila preko Tallgrass Instituta iz ZDA, ter rednih praks v Angliji. Znanje redno dopolnjuje tako doma kot v tujini. V Ljubljani vodi KIMAKI, center za Bachovo cvetno svetovanje za živali in njihove skrbnike ter akupresuro za živali.

Akupresura in stres

Kdaj: 1. 12. ob 10. uri. Delavnica traja cca. 2 uri.

Kje: Kimaki

Kotizacija:

 • 40 € za zgodnje prijave do 20. 11. 2018 in člane ZHP Kluba
 • Redna cena: 45 €

Ker je število mest omejeno, je nujna prijava preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije pišite na [email protected] ali pokličite na 040 760 202, od PON do PET, med 10:00 in 18:00.

Prijava na delavnico

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)