Spletna stran zdravahranazapse.si (ZHP) je nastala novembra 2014 in v teh nekaj letih delovanja se je razvila v info točko za vse pasje skrbnike, ki jih zanima alternativa ustaljenemu mišljenju. Čeprav je v prvi vrsti bila namenjena osveščanju o zdravi hrani za pse ter odpiranju oči o tem, kako za popolno hrano v žakljih (briketih) stoji megalomanska industrija, ki letno obrne več milijard evrov, jo je pot zapeljala tudi v druge vode, zlasti predstavitvi različnih komplementarnih metod zdravljenja živali ter povezovanju z različnimi terapevti, ki to izvajajo.

V okviru ZHP-ja se redno izvajajo različna predavanja in delavnice, na katerih so pod drobnogled vzete različne teme (alergije, težave z gibanjem, priprava hrane, TTouch®, stres …), a s ključnim poudarkom, da se je treba reševanja in preprečevanja težav vedno lotiti celostno, da univerzalnega recepta in rešitve ni in seveda z ozaveščanjem, kaj vse še obstaja poleg klasičnih pristopov zdravljenja. Na tem mestu naj poudarim, da je rdeča nit in osnovno sporočilo vedno to, da odločitev za komplementarne metode zdravljenja ne pomeni, da zavrnemo klasično veterino, saj ne gre za tekmovanje, kdo ima bolj prav in kdo več ve, temveč za sodelovanje.

“No single approach – neither conventional nor alternative – has all the answers. The future of medical practice lies in a complementary approach that uses the best of both worlds.”Martin Zucker

Poleg tega pa smo potrošniki tisti, ki krojimo stanje na trgu; to kar bomo zahtevali, to bomo dobili, zato je skrajni čas, da zahtevamo drugačne pristope. Če že ne zaradi nas samih, pa za dobrobit naših živali!
Gonilna sila ZHP-ja je brezplačna vsebina, ki obravnava različne tematike. Ker je ZHP v osnovi nastal kot blog, tukaj ne morete pričakovati strogo objektivnih novinarskih prispevkov in tudi gostujoči avtorji ter običajno izhajajo iz lastnih izkušenj, ki so jih pridobili v letih prakse. Nenazadnje pa je to prav namen ZHP-ja: biti praktičen, življenjski in pozvati k uporabi zdrave kmečke logike, ki jo danes kronično primanjkuje.