Se tudi vi spogledujete z idejo, da bi psu sami pripravljali hrano, pa ne veste, kako začeti? So vam všeč čedalje bolj polne skrinje surovega mesa v trgovinah za male živali, ampak dobi vaš pes po surovi hrani drisko? Bi psu radi vsaj občasno ponudili svežo hrano, pa ne veste, kako začeti? Potem je ta delavnica kot nalašč za vas, saj boste izvedeli vse, kar morate vedeti, da boste psu lahko pripravili "popoln" pasje obroke 🙂

Pasji skrbniki, ki premagajo začetne ovire in dvome, se na industrijsko pripravljeno hrano ne vrnejo nikoli več, saj pri svojem psu opazijo številne spremembe:

 • svetleča dlaka in zdrava koža.
 • čisti zobje, ustni zadah izgine.
 • urejena prebava in manjša količina iztrebkov.
 • zdrava črevesna flora, ki je predpogoj za zdrav imunski sistem psa.
 • poleg tega pa so navdušeni, ker imajo končno popoln nadzor nad vnosom sestavin, kar je dobrodošlo sploh pri kužkih, ki imajo alergije na hrano.

Na delavnici se bomo spoznali z osnovami: KAKO ZAČETI s pripravo pasje hrane in kako pripraviti "popoln" pasji obrok, KATERA RAZMERJA upoštevati in kako določiti PRAVO KOLIČINO hrane, KATERE KOSTI so primerne in katere ne? Predstavili bomo tudi nekaj REŠITEV za dopustniške dni ter se dotaknili bolj perečih tem, kot so potencialne OKUŽBE ter se spoznali s tem, kako hrana funkcionira v pasjem telesu.

Priprava hrane za psa še zdaleč ni znanstvena fantastika, prav pa je, da se spoznamo z osnovnimi zakonitostmi, ki jih veleva pasja narava. Zavedati se moramo, da pes ni človek in da je njegovo dojemanje hrane drugačno od našega: pes ni gurman, je pragmatičen jedec; kuhanje pasjega kosila in večerje, praženje zelenjave in različne "priloge", odpadejo v prvi vrsti. Če znate poskrbeti za svojo hrano, ni absolutno nobenega racionalnega razloga, da ne bi znali poskrbeti tudi za prehrano vašega psa!

Delavnica je namenjena vsem, ki bi se radi spoznali s pripravo pasje hrane, pa ne veste, kako začeti, pa četudi bi radi psa hranili samo občasno s svežo hrano.

Delavnica je razdeljena na teoretični in praktični del in da se boste priprave pasjih obrokov lahko lotili popolnoma samozavestno, boste na delavnici spoznali:

V prvem delu:

 • kako hrana funkcionira v pasjem telesu (so najboljši vir energije ogljikovi hidrati ali beljakovine in zakaj?)
 • zakaj pri menjavi hrane prihaja do prebavnih težav in kako se jim izogniti?
 • kako sveža hrana vpliva na zdravje zob?
 • kateri vitamini in minerali so pomembni, kateri so njihovi najboljši viri?
 • najpogostejše mite o prehrani psov, ki držijo ali pa ne ("pes ne sme jesti surovih jajc in svinjskega mesa"),
 • kako je z okužbami kot je salmonela in podobne patogene bakterije ter paraziti - kako poskrbeti, da bo priprava hrane varna?

V drugem delu:

 • osnovne smernice za sestavo "popolnega" obroka - razmerja med beljakovinami, vlakninami ...
 • kakšna naj bo količina obroka glede na starost in aktivnost psa?
 • dodatke k prehrani, ki poskrbijo za uravnoteženost in pestrost obrokov (sadje, zelenjava, olja ...),
 • praktične napotke o pripravi in shranjevanju hrane ("kuhanje" vsak dan odpade!),
 • primeri jedilnikov, recepti
 • vsak od udeležencev pa bo prejel tudi praktičen seznam "dobaviteljev" surovega mesa ter seznam priporočene literature za nadaljnjo branje, razumevanje in raziskovanje.

Delavnica je namenjena vsem, ...

 • ki bi radi psu sami pripravljali hrano
 • ki bi psu vsaj občasno pripravili sveže obroke (2-krat tedensko je bolje kot nič!)
 • imate doma psa alergika in želite imeti popoln nadzor nad vnosom sestavin
 • ki vas zanima sveža hrana za pse, pa ne veste, kako začeti.

ZHP predavanj in delavnic se je udeležilo že več kot 500 zadovoljnih pasjih skrbnikov!

Samo na delavnici "Popoln obrok" za psa smo gostili več kot 100 pasjih skrbnikov, ki želijo brikete (vsaj) občasno menjati za svežo hrano! Boste med njimi tudi vi?

dr. Mojca Cerovšek, dr. vet. med.

Mojca je veterinarka z doktoratom znanosti iz področja onkologije, ki ji raziskovalna žilica nikoli ne da miru in vsaki stvari hoče priti do konca. Je velika zagovornica naravnih oblik zdravljenja in prehranjevanja. Deluje kot bioresonančna terapevtka in prehranska svetovalka za živali, vključena je tudi v izobraževanje za veterinarje homeopate.

V svoji praksi je pomagala že več kot 100 psom in trdno verjame, da je sveža hrana predpogoj za zdravega in zadovoljnega psa. Njeni pacienti jo opisujejo kot "veterinarko s srcem", saj se vsakemu posveti, kot da bi bil edini.

Lena Gregorčič

Najraje se sprašujem o tistem, kar večina smatra za samoumevno: prav zaradi tega sem pred leti pod drobnogled vzela hrano za pse in nastala je spletna stran (ZHP), ki jo berete danes.V zadnjih štirih letih je ZHP postal pomembna info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve: bodisi v obliki hrane ali komplementarne veterine. Poleg spletne info točke sem v sodelovanju z različnimi strokovnjaki organizirala več kot 30 različnih predavanj, delavnic in dogodkov, kjer smo obdelali različne tematike.

V zadnjih letih sem razbila več mitov, ki se sučejo okoli priprave pasje hrane in v praksi večkrat dokazala, da lahko čisto navaden in povprečen smrtnik popolnoma brez težav poskrbi za prehrano svojega psa. Da bi pri tem bili uspešni, ni treba zapraviti kup denarja, samo uporabiti moramo zdravo pamet.

DELAVNICA: Kako narediti popoln obrok za psa?

Kdaj: 19. 10. 2019 ob 10. uri. Delavnica traja cca. 3 ure.

Kje: Kimaki, Ježa 90, Črnuče

Kotizacija:

 • cena za zgodnje prijave do 15. 10. 2019  in člane ZHP kluba: 40 €
 • redna cena: 45 €

Ker je število mest omejeno, je nujna prijava preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije pišite na [email protected].

Prijava na delavnico

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)