Težave s sklepi, hrbtenico in mišicami so ene izmed pogostejših težav, ki psom in njihovim skrbnikom povzročijo nemalo preglavic, otežujejo brezskrbno pasje življenje ter številne sproščene sprehode v naravi. Da bi se temu izognili, je najbolj pomembna preventiva, a tudi ko nastopijo težave, ne smemo obupati, temveč poiskati še dodatne možnosti, ki lahko psu pomagajo na neinvaziven način. Masaža psa je definitivno ena izmed tistih rešitev, ki spada tako med preventivo kot kurativo, seveda jo lahko uporabimo tudi samo za sproščanje, predvsem pa je zelo naravna oblika pomoči - če le znamo pravilno masirati in uporabiti primerne dotike.

Katere tehnike masaž so PRIMERNE IN VARNE ter kako jih pravilno uporabljamo na psu? Kako masiramo PASJI HRBET in kako lahko ugotovimo, če psa nekje boli? Kako ga lahko v ta namen PRAVILNO PRETIPAMO in katere dotike ob tem uporabiti? Kako ravnati v primeru, če ima pes težave?

Na delavnici se bomo poglobljeno lotili različnih prijemov in masažnih tehnik, ki jih lahko na našemu psu izvajamo ob različnih priložnostih, tako v preventivne kot kurativne namene.

Na delavnici bomo spoznali:

• nekaj dotikov tui-na masaže,
• nekaj prijemov za raztezanje,
• nekaj dotikov klasične masaže,
• ter nekaj akupresurnih točk za različne namene.

To so popolnoma varni za različne priložnosti, služijo lahko kot preventivna rešitev ali »kurativa« – neškodljiva podporna terapija, ki jo izvajamo ob klasičnem zdravljenju težav s hrbtom in sklepi. V primeru, da ima pes določene težave, bomo dotike seveda prilagodili tako, da bo zanj prijetno in varno. V vsakem primeru pa so dotiki varni in jih bomo lahko brez zadržkov izvajali doma; delavnice se udeležite skupaj s psom.

Nekaj fotoutrinkov preteklih delavnic

Delavnica ni namenjena postavljanju diagnoze ali zdravljenju.

ZHP predavanj in delavnic se je udeležilo že več kot 400 pasjih skrbnikov! Kaj so nekateri povedali o delavnici Masažni dotiki za zdrave sklepe in hrbtenico?

Bilo je fenomenalno! Spela je zakon, res razlozi zadeve jasno in tako, da je dobro za kuzke in tudi za njihove lastnike. Prostor je super, ima dobro energijo.
Dona bo vsekakor deležna tedenskih masaž!

 

Mojca H.

Delavnica je bila res super, všeč mi je bilo, ker se Špela res posveti vsakemu posebej!

Nina Z.

Sploh nisem mogla verjeti, da se je moj hiperaktiven pes na koncu tako umiril. Na srečo nima nobenih težav z gibanjem, se je pa na delavnico splačalo priti že zaradi tega, ker zdaj vem, da se lahko tudi on umiri!

Sanja V.

 

O Špeli

Špela Suhač je veterinarka, ki pa se je odločila za drugačno profesionalno pot; že med študijem si je nabirala izkušnje pri zdravljenju konj pri nas in v tujini, po končanem šolanju pa jo je pot pripeljala do energijske osteopatije, ki jo je popolnoma navdušila. Z energijsko osteopatijo se ukvarja že 7 let in pomagala je že več kot 200 psom z različnim težavami z gibanjem, veliko izkušenj ima s športnimi in delovnimi psi, poleg njih pa so njeni pacienti tudi konji in celo mačke.

Neprestano se dodatno izobražuje pri nas in v tujini, trenutno je vključena tudi v 3 letni študij homeopatije za živali.

Je neprecenljiv vir znanja, ko beseda nanese na različne dopolnilne metode zdravljenja in ostale neinvazivne rešitve za naše živali.

 

PS: To je zadnja ponovitev delavnice to sezono 🙂

Masažni dotiki za zdrave sklepe in hrbtenico

Kdaj: 24. 2. 2018, ob 10. uri. Delavnica traja cca. 2 uri

Kje: Kimaki center, Ježa 90, Črnuče 

Kotizacija: cena za zgodnje prijave (do 20. 2. 2018) in člane ZHP Kluba: 40 €

Redna cena: 45 €

Ker je število mest omejeno, je nujna prijava preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije pišite na [email protected] ali pokličite na 040 760 202, od PON do PET, med 10:00 in 18:00.

Prijava na delavnico

Delavnica je polna. Izpolnite obrazec in obvestim vas, če se sprosti kakšno mesto.

    Vaše ime (obvezno)

    Vaša e-pošta (obvezno)

    Vaša telefonska številka (obvezno)