Tudi ko nastopijo težave s sklepi in hrbtenico, se lahko po pomoč zatečemo k naravnim rešitvam – včasih nam lahko odlično služijo kot preventiva, spet drugič si lahko z njimi pomagamo takrat, ko ima pes že težave. Tako mu lahko dodatno pomagamo pri hitrejšem okrevanju ali pa določena stanja pomagamo omiliti. Ker so rešitve iz narave in ostale dopolnilne metode zdravljenja popolnoma neinvazivne, jih lahko brez težav kombiniramo s klasičnim zdravljenjem.

Kateri so NAJPOGOSTEJŠI VZROKI za težave s sklepi in hrbtenico? Jih lahko PREPREČIMO? Kako lahko te težave REŠUJEMO in kaj lahko ob težavah s sklepi naredimo sami? Kateri PREVENTIVNI UKREPI so primerni, katere podporne terapije so na voljo in kateri DODATKI K PREHRANI lahko pomagajo?

Dokler pes nima težav z gibanjem, se morda niti ne zavedamo, kakšno srečo imamo in kako brezskrbni so v resnici naši sprehodi. Skoraj vsak pes se bo vsaj enkrat v življenju srečal z ortopedskimi težavami; nekatere bodo bolj blage in jih bomo uspešno sanirali, spet drugi pa ne bodo imeli take sreče. Ali ni bolje, da take težave, če se le da, preprečimo ali pa jih vsaj omilimo na čim bolj naraven način?

Na predavanju bomo poleg praktičnih napotkov dobili tudi odgovore na pomembna vprašanja, kot so:

 • Kako se težave sploh začnejo?
 • Kako lahko sploh vemo, če psa med gibanjem boli?
 • Kako na živali deluje protibolečinska terapija?
 • Kako lahko na čim bolj naraven način rešujemo težave s sklepi in hrbtenico?
 • Kako energijska osteopatija dojema težave z gibanjem in kako jih rešuje?

Težave z gibanjem lahko zelo omejijo kakovost življenja našega kosmatega prijatelja, zato je smiselno, da ukrepamo pravočasno in tudi preventivno, da se jim, če se le da, izognemo. Ob tem moramo seveda upoštevati, da je vsak pes drugačen in posledično lahko tudi drugače reagira na ponujene rešitve. V primeru, da ima pes že težave, ne smemo nikoli na lastno pest prekiniti zdravljenja, ki nam ga je predpisal izbrani veterinar – lahko pa mu ponudimo dodatno podporo, o čemer bo na predavanju več povedala Špela.

O Špeli

špela suhač, energijska osteopatija za živaliŠpela Suhač je veterinarka, ki pa se je odločila za drugačno profesionalno pot; že med študijem si je nabirala izkušnje pri zdravljenju konj pri nas in v tujini, po končanem šolanju pa jo je pot pripeljala do energijske osteopatije, ki jo je popolnoma navdušila in zdaj že več let aktivno deluje kot energijska osteopatinja. Pomagala je že številnim psom z različnim težavami z gibanjem, veliko izkušenj ima s športnimi in delovnimi psi, poleg njih pa so njeni pacienti tudi konji in celo mačke. Neprestano se dodatno izobražuje pri nas in v tujini, trenutno je vključena tudi v 3 letni študij homeopatije za živali. Je neprecenljiv vir znanja, ko beseda nanese na različne dopolnilne metode zdravljenja in ostale rešitve, ki nam jih ponuja narava.

Sklepi in hrbtenica: kako na naraven način do zdravja?

Kdaj: 18. 11. 2017, ob 17. uri (predavanje traja cca. 1, 5 h)

Kje: eko365, Runkova ulica 2, 1000 Ljubljana

Vstopnina:

 • 15 € za zgodnje prijave do 6. 11. 2017 in člane ZHP Kluba
 • Redna cena: 18 €

Ker je število mest omejeno, je nujna prijava preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije pišite na [email protected] ali pokličite na 040 760 202, od PON do PET, med 10:00 in 18:00.

Prijava na predavanje

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)