Začenjamo s sklopom delavnic TKVM in moj pes, ki bodo strukturirane glede na 5 elementov TKM, ki so močno povezani z letnimi časi.

Tradicionalna kitajska  medicina je metoda (TKM), ki se je razvila veliko pred moderno medicino in je še danes zelo aktualna kot komplementarna metoda zdravljenja. Močno je povezana z naravo in ciklom življenja, principe TKM lahko brez težav vpeljete sami v svoj vsakdan in v življenje vašega psa. TKM ima namreč močno razvito in dodelano področje živali – tradicionalna kitajska veterinarska medicina ali TKVM.

Da bi vzdrževali ali vzpostavili ravnovesje v telesu, lahko upoštevamo principe TKM v našem vsakdanjiku in s tem vzdržujemo ravnovesje telesa in duha. Kako pa to naredimo za naše pse? Kako se kaže porušeno ravnovesje in zakaj se določena bolezenska stanja v določenih letnih časih izboljšajo ali poslabšajo? Kako poskrbeti za ravnovesje POZIMI?

TKVM in moj pes: pozimi

Ker je pred nami zima, bomo začeli z elementom VODA. Psi neizmerno obožujejo sneg, v to nihče ne dvomi, saj se njihova igrivost enostavno razcveti ob pogledu na sneg. Sneg ima kljub »razvedrilnemu« učinku tudi  dve značilnosti: je moker in zelo hladen, kar pa lahko precej vpliva na zdravje naših psov; določene težave se lahko poslabšajo, določene pa izboljšajo. A zakaj?

Komu je namenjena delavnica in kaj bomo počeli?

Delavnica je še posebej primerna za vse, ki imate pse:

 • s težavami z ledvicami ali/in mehurjem,
 • ki imajo težave s hrbtenico, artritisom, kostmi, zobmi, pomanjkanjem energije,
 • ki so starejši (se težje premikajo, so bolj zmrzljivi, imajo manj energije),
 • ki so bolj 'hladne' narave, npr: so radi na toplem, morda celo vročem; se radi stiskajo in zgleda, da jim nikoli ni vroče; občasno zavračajo hrano, kot da nimajo apetita; niso preveč navdušeni nad snegom J, itd..
 • ki imajo bolj malo energije in
 • so bolj prestrašene, zadržane sorte; anksiozni; morda celo pretirano zaščitniški.

Na delavnici se boste naučili:

 • osnov TKVM s poudarkom na elementu voda (zima) ter kako jo lahko uvedete v vsakdan, da nudite dodatno podporo k ohranjanju ravnovesja v telesu vašega psa,
 • kaj so meridijani in kateri so pozimi najbolj aktualni,
 • kje potekata dve ključni meridijani, ki sta po KTM povezani z zimo in elementom voda ter kako ju stimulirati oziroma »božati« in s tem pomagati odpravljati blokade na njih
 • Katere akupresurne točke lahko doma uporabljate doma za:
 • lajšanje težav z artritisom
 • dvigovanje fizične energije vašega psa

Dotaknili se bomo tudi prehrane po KTM in predstavili, katera hrana je najbolj primerna za vašega psa čez zimo. Ta del bo verjetno najbolj všeč tistim, ki pse hranite s surovo ali kuhano hrano.

ZHP predavanja in delavnice j obiskalo že več kot 500 zadovoljnih pasjih skrbnikov. Boste med njimi tudi vi?

O Simoni

Simona in Marley

Simona Šanc je terapevtka tradicionalne kitajske medicine, certificirana akupresuristka za živali ter Bachova cvetna svetovalka za živali. Izobraževanja o Bachovem cvetnem svetovanju za živali in njihove skrbnike je opravila v tujini, na Bachovem centru v Angliji ter preko  Natural Animal Centra v Walesu. Poglobljeno znanje o TKM je pridobila preko Tallgrass Instituta iz ZDA ter rednih praks v Angliji. Znanje redno dopolnjuje tako doma kot v tujini. V Ljubljani vodi KIMAKI, center za Bachovo cvetno svetovanje za živali in njihove skrbnike ter akupresuro za živali.

TKVM in moj pes: pozimi

Kdaj: 24. 11. ob 10. uri. Delavnica traja cca. 2 uri.

Kje: Kimaki, Ježa 90

Kotizacija:

 • 40 € za zgodnje prijave do 20. 11. 2018 in člane ZHP Kluba
 • Redna cena: 45 €

Ker je število mest omejeno, je nujna prijava preko spletnega obrazca.

Za dodatne informacije pišite na [email protected] ali pokličite na 040 760 202, od PON do PET, med 10:00 in 18:00.

Prijava na delavnico

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)