Domov » V živo » 1. Izolska pasja tržnica: kako smo se imeli?

1. Izolska pasja tržnica: kako smo se imeli?

Objavljeno v V živo

V nedeljo, 23. junija 2019, se je v organizaciji Katje Tul (Miss Hope pet shop Izola) odvila 1. izolska pasja tržnica, na kateri smo se predstavili različni ponudniki pasjih zadev in storitev, od vzgoje, opreme in različnih pripomočkov. Seveda ni manjkala niti Zdrava hrana za pse in ali druga zdrava hrana za pse 🙂 Kot prava Izolanka sem se Katjinemu povabilu z veseljem odzvala, saj se mi je ideja zdela odlična in vesela sem, da je dogodek uspel nad pričakovanji!

Preverite, kako smo se imeli!

Da Izola ne bo več psom tako neprijazna

Pasja plaža in pasji WC-ji ter prepogosto prazne postaje s pasjimi vrečkami so zgolj fasada za mesto, ki postaja čedalje manj prijazno do psov. To lahko trdim brez slabe vesti in na podlagi lastnih izkušenj, ki sem jih doživela v zadnjih nekaj letih.

Katja Tul, miss hope pet shop izola
Katja Tul, organizatorka in lastnica trgovine Miss Hope pet shop

Tudi Katja pravi, da Izola ni ravno psom prijazno mesto, zato si je s 1. Izolsko pasjo tržnico želela popestriti dogajanje na tem področju ter pasjeljubcem predstaviti kakovostno ponudbo in spremljevalni program, pisan na dušo vsem ljubiteljem kosmatincev. Mimoidoči so tako spremljali Alfakanove učne urice, se postavili pred objektiv pasje fotografinje ter sodelovali v žrebu za zanimive nagrade. Katja za prihodnje leto obljublja še bolj pestro ponudbo in program, pri organizaciji bo bolj aktivno sodeloval tudi ZHP 🙂

1. Izolska pasja tržnica je minila v znamenju ozaveščanja o tem, da je treba za svojim psom počistiti, zato so obiskovalci ob nakupu na kateri izmed stojnic prejeli biorazgradljive drečke –  vrečke za pasje iztrebke!

Fotogalerija

Ob pogovoru z mimoidočimi me je izjemno presenetilo to, da ogromno pasjih skrbnikov svoje pse hrani s svežo hrano. Pred leti je bila to namreč prej izjema kot pravilo; pravzaprav so se po enem izmed Festivalu za ljubitelje živali (Domžale) nekje na FB-ju zgražali, kako je nekdo (jaz) napada ljudi, da naj pse hranijo s svežo hrano. Očitno je bil to še ne tako daleč nazaj zelo nepredstavljiv koncept, sem pa vesela, da se situacija obrača!

Ana in Clay, ki sta tudi obiskali predavanje Sveža hrana za pse v trgovini Miss Hope

Resnično upam, da se prihodnje leto srečamo v še večjem številu! Katja, tebi pa hvala za organizacijo, izolski pasjeljubci so lahko veseli, da te imajo!

Toliko o vikend utrinkih z morja, zdaj pa v akcijo za naslednji dogodek, ki ga s Katjo planirava v Izoli. Bo zelo … zanimiv. Trenutno je po njem veliko povpraševanja, a več o tem prav kmalu 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.