Domov » Priporočam » 5 poletnih stvari, ki ne smejo manjkati v pasji potovalki

5 poletnih stvari, ki ne smejo manjkati v pasji potovalki

Objavljeno v Priporočam

Prepričana sem, da ste letos tačke in noge že namočili v morju, če jih pa še niste, jih gotovo boste prav kmalu. Da pa bo poletje res brezskrbno, ne bo vroče, srbeče in preveč slano, pasjo potovalko opremite s spodnjimi namigi, ki bodo olajšali marsikatero poletno tegobo 🙂

Da nikoli in nikjer ne bo vroče …

Pripomoček za poletje, ki pride prav vedno in povsod: v avtu, na potovanjih ali doma, sploh če nimate klimatske naprave in ne morete optimalno ohladiti stanovanja. S pomočjo hladilne blazine se boste kužku vsaj deloma olajšali poležavanje v vročih dneh ali pa vožnjo z avtom na končno destinacijo. Obstajajo različne hladilne blazine z različnimi načini uporabe: nekatere je treba namočiti, nekatere se ohlajajo s pomočjo elektrike, ta hladilna blazina pa vsebuje gel, ki uravnava telesno temperaturo psa, je zložljiva in preprosta za vzdrževanje. Ko nastopijo visoke temperature, moramo še posebej veliko pozornosti nameniti starejšim psom, kroničnim bolnikom in brahiofacialnim kužkom – s hladilno “opremo” je vse lažje.

Hladilno blazino za psa dobiš tukaj.

… in ne bo srbelo.

Srbečico, ki nastane kot posledica pikov komarjev in drugih žuželk, lahko med letošnjim poletjem blažite z Derma Gelom, ki ima med drugim tudi repelentno delovanje. Pravzaprav si lahko Derma Gel kar permanentno zapakirate v prvo pasjo pomoč, saj je skoraj praktično univerzalna krema: pospešuje celjenje ran, deluje protibakterijsko in protivnetno, pomirja razdraženo kožo. Poleg tega na koži ustvari zaščitni sloj, zato so prizadeta mesa optimalno zaščitena (tudi pred sekundarnimi okužbami) in jih ni treba dodatno povijati. Z Derma gelom lahko negujemo vse vrste ran (tudi kirurške, a teh naj bo v pasjem življenju čim manj!), ognojke, pike žuželk … Zasnovan je na osnovi različnih reastlinksih ekstraktov in ne vsebuje steroidov, zato ni nobene težave, če ga pes poliže, prav tako je primeren tudi za breje psice.


Da se bo dlaka svetila in je sol ne bo dražila

Sol draži pasjo kožo, kopanje v bližnjih rekah in potokih, ki je poleti pogosto na rednem seznamu aktivnosti, pa včasih zaznamuje psa s posebnim »rečnim« vonjem. Če slednjega lahko še nekako preživimo, pa moramo namakanje v morski vodi – na veliko žalost nekaterih psov – zaključiti s čisto vodo izpod pipe. Čista groza! Čeprav spiranje slane vode s sladko vodo na dnevni ravno zadostuje, psa od časa do časa vseeno temeljito umijmo. Zeliščni šampon, ki ga je za kužke ustvarila Katarina Kovačič (Zelišča Cvetka), ne vsebuje nobenih sintetičnih kemijskih snovi, penilcev in arom, temveč zgolj naravna olja in zeliščne izvlečke, zaradi česar je primeren tudi za najbolj občutljive pse.

Pa nekaj eksotike z  morskimi algami …

Pasji kokos je hit tega leta, ki ga obožujejo tako psi kot njihovi skrbniki. Trik se skriva v tem, da je kokosovemu olju dodana spirulina, s čimer se delovanje enega in drugega samo še okrepi. Zakaj pa je sploh v poletnem času nepogrešljiv? Zato, ker kot dodatek k prehrani odlično sanira na suho kožo in dlako, odpravlja prhljaj in blaži srbečico »od znotraj« – težave, s katerimi se v poletnem času srečuje veliko kužkov, pa naj bodo posledica alergij ali vremenskih vplivov. Kokosovo olje med drugim odpravlja notranje zajedavce, deluje kot repelent, spirulina pa je antioksidant, ki krepi celoten imunski sistem. Poletna kura s pasjim kokosom bo torej poskrbela tudi za zdrav vstop v jesen.

Pasji kokos je 100 % slovenska pogruntavščina, ki je nastala pod okriljem Naravno zdravega psa, dobiš ga tukaj.


… in ribicami.

Upam, da se strinjate, da je vedno fino imeti na zalogi kaj od Naturavetala. Hladno stiskana hrana naj čim prej zamenja brikete, če vam priprava sveže hrane ne diši najbolj, res pa je, da lahko doma pripravljeno hrano tudi brez težav kombinirate s peleti (v istem obroku). Osebno prisegam na pelete z lososom, ker so primerni tudi za najbolj občutljive pse; so brez glutena, saj je kot dober vir ogljikovih hidratov uporabljeno oluščeno proso, vsebujejo zgolj en vir beljakovin, ki predstavlja minimalno 60 % delež mesa ter izključno naravne vitamine. No, pa še tak morski poletni pridih imajo! To poletje jih uporabite na poti ali pa jih imejte skrite nekje v omari za tiste dni, ko vam bo zaloga mesa pošla, osebni dobavitelj mesnih zalog pa bo ravno tisti čas na dopustu.

Naturavetal pelete z lososom dobiš tukaj.

Tako, zdaj pa se počitnice lahko pričnejo 🙂 Želim vam lepo in brezskrbno poletje!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.