Domov » Ostalo » 5 stvari, ki se ti lahko zgodijo samo na zmenku z veterinarjem

5 stvari, ki se ti lahko zgodijo samo na zmenku z veterinarjem

Objavljeno v Ostalo

(in jih razumeš, če si pasjeljubka)

Verjetno se vse strinjamo, da lahko življenje samskih pasjeljubk postane v hipu zelo napeto, če jim pot prekriža postavni veterinar s super predlogom: greva na pivo? Na zmenku z doktorjem se lahko zgodi marsikaj; in če bi kaj od tega navadno smrtnico popolnoma odvrnilo od zmenka št. 2, bi pasjeljubke samo še bolj podžgalo.

Po mojem, no? 🙂

»Cel dan sem vlekel travo iz ušes«

Odgovor na vprašanje, kako je bilo v službi, ko je recimo ravno sezona cvetočih trav. Namesto običajnih birokratskih zapletov in intrig izza vogala klasične pisarne, tako ob kozarčku vina slučajno dobiš še relativno nazorne opise zdravstvenih stanj, za katere še veš ne, da obstajajo (in jih potem lahko deliš z ostalimi prijateljicami pasjeljubkami ter povrh tega izpadeš še zelo učena!). Stvar je pač taka: medtem ko nekateri v službi ves čas odgovarjajo na več ali manj ista sporočila, je človek pač reševal mačko, polno ličink. In medtem ko bi se marsikomu to zdelo ogabno do konca, g. doktorja naredi iskreno zgražanje nad neodgovornimi skrbniki živali samo še bolj seksi.

»Oprosti, zamujam. Urgenca!«

Taka ali drugačna, če je dežuren ali ne; vedno lahko pride kaj vmes! No, ne ravno kaj, ampak žival, potrebna pomoči. In ker nesreča in Murphy nikoli ne počivata, lahko do urgence pride na poti na najbolj romantičen zmenek vseh časov ali pa ko ravno sredi dejta blestiš v polni luči. In kaj potem? Urgenca je urgenca, to je menda popolnoma jasno, ker lahko v zameno pričakuješ, da se bo enako angažirano potrudil tudi za tvojega psa – tudi sredi noči in to na dan, ko ne bo dežuren (pa tudi stanje tvojega psa ne bo urgentno). +5 točk, doktor!

»Uganeš, kaj je to?«

Verjemite, da je odgovor bolj pogosto ne kot ja, kljub temu da so fotografije zelo nazorne. Ampak kaj ko take stvari običajno zaslediš samo na Googlu; potem pa imaš kar naenkrat na telefonu srčne gliste v formaldehidu in druge parazite z vsemi specifikacijami, pomešane s kakšnimi sveže odstranjenimi in rahlo okrvavljeni tujki, v stilu: glej, kaj sem ravno odstranil iz črevesja!

In četudi ti tako naklonjenost nameni ravno med obedovanjem palačink z nutelo in kokosom, te to seveda čisto nič ne zmoti, ker – halo? Glej kakšen car, ej! Kaj vse ta človek ve in zna!

»Ali veš, da …«

Imamo tudi mi demodeks v porah? Am … ne? Da je ta zrezek …. /hitro obnovi spomine na terensko veterino/ in, v ločeni debati se prešerno nasmeje, ne, to niso glivice, to je blato! Ups. Zgledalo je že kot … Poglej to mačko – zih je imela zlomljen rep! O, uau, kako … Nehaj no, pes ne more dobit HPV-ja, se ne prenaša med vrstami. Za ljudi sicer obstaja cepivo, a veš … 😉 Ne, saj … Saj veš, da panične pasjeljubke otežujete delo veterinarjem?

OMG, kaj?! Panične … otežujemo ….?! In ko človek že pomisli, da je konec …

»Lahko jaz poskrbim za analke!«

Pasje, seveda! Pripravi samo rokavice in robčke.

OK, to se res ne klasificira kot uradni zmenek, ker praznjenje analk na prvi pogled res ni najbolj romantično početje, ampak kaj je bolj seksi kot tipček, ki mu ni vseeno za tvojega psa? Poleg tega pa še ve, kaj dela in kar naredi, naredi z občutkom – že zaradi tega, ker je to tvoj pes. Še +5 točk in srce pasjeljubke je skoraj prodano! Skoraj.

Prej ali slej bi debata nanesla na rešitve proti bolham in klopom ter hrano, kjer obstaja velika verjetnost, da ne bi našli skupnega jezika in bi nastala težava v komunikaciji 🙂 En bi stal na bregu Hillsa in Nexgarda, drugi pa smo bolj za surovo in naravno. To pa so, če mene vprašate, nepremostitvene razlike!

Seveda ni nujno, da je vse to res, morda si samo domišljam 😉 Morda se popolnoma motim in me je moja sicer bujna domišljija tokrat pustila na cedilu. Tako da ja, seveda – obstaja možnost, da bi vse skupaj lahko bil čisti dolgčas in v poglobljeni debati ne bi ne bi prišli dlje od primerjave Clorexyderma s Plivaseptom.

Res ali ne, z nepremostitvenimi razlikami ali brez, z veterinarji je treba gojiti dobre in prijateljske odnose; če že ne zaradi drugega pa zato,  ker zelo dobro obvladajo anatomijo in vihtenje skalpela (in nikoli ne veš, kdaj so dežurni …)! Naj se reši, kdor se more 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.