Domov » Trendi » Kosmiči za psa: zakaj jih obožujem tudi jaz?

Kosmiči za psa: zakaj jih obožujem tudi jaz?

Objavljeno v Trendi

Odkar sem jih odkrila, jih imam vedno na zalogi. Izkazali so se kot krasna rešitev v različnih situacijah, so enostavni za uporabo, pes jih obožuje, hkrati pa tudi priznavam, da so že končali tudi v mojem jogurtu (pa mislite si, kar si hočete!). Mi pa zato lahko verjamete na besedo, da »human-grade« v tem primeru ni samo buzzword. Kosmiči so zares odlični in praktični, a zakaj bi jih uporabljali?

Dišeča kombinacija posušene zelenjave, sadja in zelišč

Če ste eni izmed tistih, ki ste doma kronično brez zelenjavne zaloge ali pa se vam niti pod razno ne da pripravljati zelenjave za psa, potem ste odličen kandidat za omenjene kosmiče. BARF kosmiči so namreč dehidrirana mešanica različne zelenjave, sadja in zelišč, ki jih lahko na vsakodnevni ravni uporabimo pri pripravi svežih obrokov, seveda kot dodatek k svežemu mesu. Prav zaradi tega se odlično obnesejo tudi na poti ali krajšem vikend oddihu (jasno da v kombinaciji z mesom ali 100 % mesnimi pločevinkami), kjer bi sveža zelenjava hitro uvela in postala neuporabna.

V živo so še bolj pisani, barviti in dišeči!

V vsakdanjem življenju jih obožujem predvsem zaradi tega, ker so praktični – prelijem jih s toplo vodo in čez 15 min so pripravljeni za v pasjo skledo. Medtem ko se kosmiči hidrirajo, s psom že opraviva jutranji sprehod. Zakon!

Enostavna priprava

Vse, kar potrebujete, je 15 min časa in nekaj vroče vode; cca. 3 žlice kosmičev prelijete s 6 žlicami vroče vode (zadostuje vroča voda iz pipe), počakate 15 min in dodatek k obroku je nared. Če želite čas še toliko bolj optimizirati, lahko kosmiče prelijete že večer poprej, tako da so zjutraj že nared za svež in okusen BARF zajtrk. Po mojih izkušnjah lahko kosmiče v hladilniku hranite do 24 ur, tako da si jih lahko brez težav naredite »na zalogo«.

Kako pa jih dozirati? Proizvajalec priporoča, da kosmiči predstavljajo približno 30 % obroka, v praksi pa je tako, da količino prilagodimo glede na potrebe našega psa; sama jih uporabim tako, da predstavljajo cca. 20 % obroka.

Ker predstavljajo najmanjši del obroka in ker s pomočjo tople vode zares nabreknejo, pakiranje zadostuje za zelo dolgo časa. Sama jih uporabim nekajkrat tedensko, preostale dni pa hrano kombiniram s svežo zelenjavo ali pa z drugačnimi viri vlaknin.

Brez žit ali s prosom

BARF kosmiči so na voljo v dveh različicah: brez žit ali s prosom. Katere bost izbrali, je popolnoma odvisno od vaših želja in pasjih preferenc. Če ste neodločeni, lahko kolobarite: enkrat izberete tiste s prosom, drugič tiste brez žit – oboji so odlični in tako eni kot drugi zagotavljajo odličen vir naravnih vitaminov in mineralov za popestritev pasjih obrokov. Dišijo pa tako, da si jih boste še sami želeli poskusiti!

BARF kosmiči so na voljo v dveh različicah: s prosom (Vit/min) in brez žit (Top Fit Mix)

BARF Vit/min mešanici je poleg odlične zelenjave (buča, pastinak), šipka, regrata in jabolka dodano še oluščeno proso, ki je v taki obliki najbolj optimalno prebavljivo za pse. Proso je tudi primerna izbira za pse z občutljivo prebavo, saj pozitivno vpliva na delovanje črevesne sluznice; zato so vit/min BARF kosmiči tudi moja prva izbira.

Top Fit/mix kosmiči pa so v sestavi bolj razgibani; poleg zelenjave (buča, korenje, špinačni kosmiči) vsebujejo še granulat iz šitak, šetraj, baziliko pa še kakšno fino sestavino, ki spodbuja celostno delovanje imunskega sistema in so med naravnimi zdravilci poznane kot »fitomini«.

Do uravnoteženih in svežih obrok na najbolj enostaven način

Canis plus BARF kosmiči zagotavljajo uravnoteženost obrokov in pomagajo vsem, ki s(m)o v stiski s časom, da z lahkoto pripravimo sveže, okusne in predvsem zdrave pasje obroke – brez slabe vesti.

Tukaj preveri Vit/min kosmiče (s prosom) in Top fit/mix mešanico (brez žit) >>>

PS: Kosmatinčki so eden od ZHP ponudnikov, kar pomeni, da člani ZHP kluba kupujejo s 5 % popustom, zaradi česar kosmiči postanejo še bolj slastni!

 

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.