Domov » Ostalo » Cepljenje proti steklini in izlet na Hrvaško

Cepljenje proti steklini in izlet na Hrvaško

Objavljeno v Ostalo

V Sloveniji cepljenje proti steklini ne poteka več vsako leto, ampak na 3 leta (če smo dosledni). Ker je na Hrvaškem še vedno obvezno vsakoletno cepljenje proti steklini, so se začele pojavljati govorice, da če se s psom odpravimo na Hrvaško, mora bit zaradi njihovih zakonov cepljen vsako leto, kar pa ne drži. Za vas je to preverila Veterinarska ambulanta Noe. In kaj so ugotovili?

Kako je s torej s cepljenjem proti steklini, če gremo na Hrvaško?

“V zadnjem času se pojavljajo govorice, da morajo biti psi za pot na Hrvaško cepljeni steklino vsako leto, saj Hrvaški zakon tako zahteva. Na meji naj bi uradne osebe zaenkrat opozarjale, kazen pa naj bi bila odvzem psa.

Zadevo smo preverili na Upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin (UVHVVR), kjer ga. Anželjc, ki je pristojna za to področje pravi, da zadeva ne velja. Slovenska zakonodaja je veljavna v celotni EU, prav tako pa Evropska direktiva zahteva za prehod državne meje samo veljavno cepljenje za steklino, ki ni datumsko omejeno (torej, v kolikor ima pes veljavno cepljenje za steklino do npr. 2018, zadostuje temu pravilniku).

V kolikor uradna oseba na meji grozi z ukrepi zoper lastnika psa z VELJAVNIM cepljenjem proti steklini, čeprav ta ni v tekočem letu, morate to ob prihodu v Slovenijo prijaviti, saj gre za hujše kršenje Evropske zakonodaje.

Tako, da, prepričajte se, da ima Vaš kuža veljavno cepljenje proti steklini, nato pa brez skrbi na morje 🙂 ”

Še enkrat hvala Veterinarski ambulanti Noe za to “raziskavo”, ki bo v času bližajočih se dopustov nedvomno prav prišla marsikateremu pasjemu skrbniku.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

 1. MAJDA SUHADOLNIK
  | Odgovori

  Pozdravljena Lena

  Tudi jaz imam zlato prinašalko samo da je naša Buči “blondinka” vitka,elegantna-prava manekenka,zdrava in vesela lady,ki bo kmalu praznovala 11 rojstni dan.
  Zelo dobro razumem stanje najemnikov z psi,sploh v teh časih,ko je najemniških stanovanj že itak premalo in še draga so.
  Sama sem oboje,najemnica in najemodajalka. Ker vem kako je težko najti svoj “brlogec” sem dala oglas,da so živali pri meni dobrodošle in zdaj so v moji garsonjeri lastnica,zelo fajn punca,2 muca in ena psička,za nekaj časa pa se jim je pridružil še fant.
  Imamo fer odnos,vsi zadovoljni in tako je prav.
  MIslim,da se je potrebno povezovati,morda celo narediti kakšno novo “skupino” lastnikov psov in si tako pomagati,tudi morda pri občasnem varstvu ali drugi medsebojni pomoči.
  Bodita fajn …mogoče se pa srečamo…pri Belih skalah…. kdo ve….
  Majda

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.