Domov » Priporočam » Darila za psa: 5 idej za razvajanje pasje duše (2. del)

Darila za psa: 5 idej za razvajanje pasje duše (2. del)

Objavljeno v Priporočam

Ne bom ponavljala dolgega uvoda o tem, kako psi ne potrebujejo daril in da je manj več – da kljub potrošniki mrzlici in agresivnim reklamam res ni treba kupiti vsega, kar nam ponudijo, recimo novoletne obleke za psa ali ovratnice s slavnostnim metuljčkom 🙂 Ker pa se pogosto ne moremo upreti razvajanju pasje duše, ponujam nekaj idej izpod rok (skoraj dobesedno!) slovenskih podjetnikov in ustvarjalcev, ki bodo prišla prav skozi celo leto, nekatera bodo celo spremenila pogled na psa – za celo življenje.

Nekaj za podmazat tačke …

krema za pasje tačke
Foto: arhiv Zelišča Cvetka

Nekaj mrzlih dni smo že okusili, saj se zima pospešeno približuje, z njo pa tudi prvi sneg (juhu!), s snegom pa tudi posoljeni pločniki, ki niso ravno najbolj prijazni do pasjih blazinic. Prav zato je pomembno, da jih v zimskih dneh dodatno zaščitimo (in redno izpiramo z vodo!). Nekateri mestni psi stružno korakajo v pasjih čevljih, če pa vam obuvanje psa ne diši, lahko blazinice zaščitite z naravno zeliščno kremo, ki jo izdeluje Katarina Kovačič. Krema bo pasje blazinice zaščitila pred soljo, izsuševanjem in preprečila bo posledično nastajanje razjed in vnetij, uporabljate pa jo lahko tudi za mazanje otiščancev. In če jo kuža poliže – nič zato! Vse sestavine so naravne in imajo biološki certifikat. Zelišča, ki jih krema vsebuje, Katarina prideluje sama, zato bolj lokalno kot tako, skoraj ne gre. V zeliščni kremi Suki najdete sama odlične zeliščne izvlečke, kot je recimo žajbelj, timijan, ognjič ter karitejevo maslo, čebelji vosek in še nekaj drugih sestavin. Več o kremi in zakaj pride prav tudi v poletnih dneh, izveste tukaj.

… in želodec.

pasji kokos - kokosovo olje za pse s spirulino
Foto: arhiv Naravno zdrav pes

Kokosovo olje ima specifičen okus, ki ga psi obožujejo, zato ni več nikakršna tabu tema, pa tudi ne zgolj modna muha, saj ima več pozitivnih vplivov na psa: pomaga ob prebavnih težavah, lahko pomaga pri umirjanju alergičnih reakcij, krepi imunski sistem in uporabljate ga lahko kot dodatek k prehrani ali pa za zunanjo uporabo, odlično se obnese na srbečih mestih in z njim lahko tudi podmažete pasje tace. Če mu dodate spirulino, toliko bolje! To je naredila Majdi Kosi, ki jo verjetno poznate preko trgovine Naravno zdrav pes. Spirulina je bogat vir vitaminov in mineralov ter z omega-3 in omega-6 maščobnimi kislinami, ki še dodatno okrepijo delovanje kokosovega olja oz. skupaj dosežeta odlično sinergijo. Pasji kokos, kot ga je poimenovala, je prvi lastni izdelek iz linije Naravno zdrav pes, z vsemi ustreznimi ekološkimi certifikati in narejen iz sestavin, ki so primerne za človeško uporabo. To lahko garantiram iz prve roke, ker kozarec s pasjim kokosom oba s psom pridno prazniva že kakšen mesec. Posebnost pasjega kokosa je tudi v tem, da se zaradi specifične recepture na sobni temperaturi ne utekočini! Pasji kokos še ni v redni prodaji, lahko pa preskočite čakalno vrsto in projekt podprete tukaj.

Pa za pretegniti tace, hrbet, rep …

breda kralja masaža psov priročnikNaj dvigne roko tisti, ki bi se branil masaže, ki mu gre na živce, da mu nekdo pregnete hrbet in mišice, sploh po napornih sprehodih! Masaža – dotik – prija vsem in psi niso nikakršna izjema. Prav zato bi moral imeti vsak pasji skrbnik doma priročnik Masaža psov, avtorice Brede Kralj. Ob izidu knjige je Jože Vidic, dr. vet. med zapisal: “Breda kralj je s priročnikom naredila v odnosu do naših vdanih prijateljev velik korak naprej in je pri poznavanju psihičnih in fizičnih potreb psa, potisnila Slovenijo med najbolj razvite dežele na tem področju. Celo med kinološkimi razvitimi državami namreč ne prevladujejo take, ki bi imele avtorsko knjigo o masaži psov.” Priročnik je bogat s fotografijami in nazornimi opisi masažnih prijemov, stilov, različnih vrst masaž ter z navodili, na kaj morate biti pozorni in kako jo izvajati tako, da bo za vašega psa najbolje. Knjiga, ki bo defnitivno več po rokoh kot na polici in na njej se 100 % ne bo nabiral prah. Več informacij o priročniku dobite tukaj.

… in bolj sladke sanje.

ležišča za pse in mačke
Foto: arhiv Furry dreams

Najpomembnejši del dneva je spanje in tako kot mi, se morajo dobro naspati tudi naši kosmati prijatelji. Ko boste naslednjič kupovali ležišče za vašega psa ali mačko (jp, tudi mačke jih obožujejo!), se spomnite na Furry dreams – Kosmate sanje in na Saro Kump, ki izdeluje ležišča za naše živali v vseh možnih odtenkih in oblikah.

Meni najljubši so “krofki”, v katerega se bo kmalu z veseljem pogreznila tudi moja Amy 🙂 Ležišča so polnjena s stiropornimi kroglicami ali filcem, prevleke so snemljive in pralne, prav tako lahko dokupite različne prevleke za krofke.

Sara naredi tudi ležišče po meri in v poljubni kombinacij, več informacij pa dobite tukaj.

Brez “naravnega” pa seveda ne gre!

priboljški za pse z raco
foto: kosmatincki.si

Na koncu bi vas rada povabila še h Kosmatinčkom, ki sicer res da ne prodajajo “slovenskih izdelkov”, je pa njihova spletna trgovina dejansko ena izmed redkih pri nas, za katero menim, da ima živalim prijazno ter naravo ponudbo in da to ni samo buzzword, ki ga uporabljajo kot prodajni prijem. Kosmatinčki so zastopniki nemškega podjetja Naturavetal, ki poleg odlične hladno stiskane pasje hrane, kužkom streže z zares dobrimi in najrazličnejšimi naravnimi dodatki za sklepe, prebavne težave, podporo imunskemu sistemu (olje črne kumine je zakon!!!) imajo pa tudi pester nabor priboljškov za pse, ki se lahko brez težav in slabe vesti znajdejo pod “novoletno smrečico”. Priboljški z raco so primerni tudi za najbolj občutljive kosmatince, pripravljeni so iz 100 % mesa in so primerni tako za majhne kot velike pse, odlično se obnesejo na sprehodih ali za potrebe šolanja. Skratka, meni so kosmatinčki zakon in jih z velikim veseljem rada priporočam dalje!

A na koncu, ne pozabite – najboljše “božično-novoletno” darilo za vašega psa je doooolg sprehod, po možnosti na novi lokaciji, z novimi vonjavami in svežimi novicami, zapisanimi v travi! In nič ne bo narobe, če taki sprehodi postanejo vsakodnevna rutina 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.