Domov » Trendi » Darila za pse 2020: 20+ idej

Darila za pse 2020: 20+ idej

Objavljeno v Trendi

Letos sem se odločila, da tradicionalno objavo s predlogi za pasja božično-novoletna darila, pripravim nekoliko drugače. Sledilce ZHP-ja sem na Facebooku in Instagramu vprašala, katere slovenske ustvarjalce za pse bi priporočili prijateljem in h katerim slovenskih ponudnikom se najraje vračajo.

Odziv je bil res nad pričakovanji, vseh nisem niti mogla uvrstiti na senzam, z nekaterimi smo se dogovorili za drugačno obliko predstavitive; pred vami je tako seznam več kot 20-ih različnih slovenskih ponudnikov, ki s polno paro in še z večjim srcem delajo za vaše kosmatince.

Če iščete ideje za darila za vašega psa, zase ali za vaše pasje prijatelje in njihove pse, ste torej na pravem mestu 🙂 A pozor – ponudba je tako pestra, da se lahko k njim vračate skozi vse leto. Verjetno ni treba posbej poudarjati, da je v teh časih podpora lokalnim še toliko bolj pomembna kot kadarkoli prej.

PS: Vrstni red ni naključen. Po dolgem premisleku sem se odločila, da jih objavim v enakem vrstnem redu, kot so prihajali odgovori, tako da zdaj veste, kdo je bil prvi in kdo zadnji 😜

Vse fotografije so osebni arhiv sodelujočih in objavljene z njihovim dovoljenjem.

Pawesome Puzzle interaktivne igrače za kužke. 

Interaktivne igrače Pawesome puzzle poskrbijo za mentalno stimulacijo psa. Še posebej primerne so če imate doma hiperaktivne pse ali pa želite preživeti kakovosten čas z vašim kosmatinecm na drugačen način. 

Pawesome puzzle - interaktivna igrača za pse

Ponujamo vrsto različnih igrač, od lesenih od plastičnih. Uporabljeni so zgolj zdravi materiali, od biorazgradljive plastike do masivnega lesa. Vir naše iznajdljivosti je naša psička Ajša pasme border collie. Igrače smo začeli izdelovati za krajšanje dolgih zimskih večerov, ker pa so se izkazale za zelo učinkovite, smo se odločili, da jih ponudimo na trgu.

Več informacij in naročila:
https://www.etsy.com/market/pawesome
https://www.instagram.com/pawesome_puzzle/

Pets.wooddesign – ročno narejeni leseni izdelki za pse in lastnike

Z izkušnjami iz domačega mizarstva in ljubezni do lesa, sva Valentina in Denis pričela z izdelavo lesenih izdelkov. Naš najbolj znan in popularen izdelek je lesen pasji obešalnik. Je prvi obešalnik v Sloveniji, ki je v celoti ročno narejen in čisto dovolj velik ter močan, da gre nanj čisto vsa pasja oprema (ker je lesen, je tako rekoč večen). 

Vsak lastnik ve, da doma nimamo le enega povodca in ene ovratnice, ideja za pasji obešalnik je nastala prav zaradi nas, saj se je oprema našega kužka kopičila povsod – tako smo jo organizirali, da je sedaj vse na enem mestu. 

Več informacij in naročila:
http://najboljsiprijatelj.etsy.com/
https://instagram.com/pets.wooddesign?igshid=1r89rz7a96z2y

Tačka – pasja pekarna

Tačka je edina pekarna za pse na Obali, svoje izdelke pa pošiljamo vsem kužkom po Sloveniji, tako da ni nihče prikrajšan za za slastne in okusne priboljške. Vsi naši priboljški so narejeni iz naravnih ter preverjenih sestavin in z veliko mero ljubezni; mesimo, pečemo in pakiramo ročno 🙂

tačka pasja pekarna

Letos smo v ponudbo dodali še bogat nabor sušenih prigrizkov, ki bodo zadovoljili tudi najbolj izbirčne kosmatince. Kot vsako leto v času božiča, imamo tudi tokrat v ponudbi pasji Candy Cane in Pawttone (po naročilu).

Več informacij in naročila:
tacka.si
https://www.instagram.com/tackapasjapekarna/

Pet House SONNY – družinska trgovina

Lokalno, kvalitetno in okolju prijazno – točno na teh temeljih je postavljena naša ponudba, ki vključuje veliko lokalnih ustvarjalcev, izključno kakovostne izdelke od prehrane, nege do igrač in ostale opreme, pri izbiri pa se zmeraj trudimo, da so prijazni do okolja in živali.

Ekipa je čisto družinska. V ospredju stojimo Adriana s partnerjem Maticem, mami Vanja in babi Jelka.  Vedno želimo zagotoviti osebni stik, spoznati stranko, njene potrebe oziroma potrebe njenega kosmatinca. 

Na fizične in virtualne poličke zlagamo le in izključno to, kar bi brez slabe vesti ponudili tudi našim kosmatincem, bodisi opremo, igrače, izdelke za nego ali pa hrano – pri izbiri katere smo še toliko bolj picajzlasti. Kar pa nam najbolj ‘napolni’ naše duše, pa je zagotovo velik del ponudbe, ki je sestavljena iz izdelkov izdelanih v Sloveniji. 

Več informacij in naročila:
https://www.sonnypethouse.com/ za Ptujčane in bližnjo okolico pa dostavljamo izdelke sami brezplačno.
https://www.facebook.com/pethousesonnyptuj

Picky Walk – personalizirane nosilčke za pasje vrečke

Skrbnikom živali ponujamo personalizirane nosilčke za pasje vrečke, pasje nalepke za avto, špangice za dolgodlake kužke in morda se najde tudi kaj za vaš dom. Rada ustvarjam in iščem nove ideje, naš dolgodlaki kosmatinček pa je ponavadi razlog, kjer se vse začne 🙂

picky poop vrečke za pasje iztrebke

Kombinacija barv in motiva je tista, ki odraža vaš stil in edinstvenost. Izdelki so izdelani ročno in skrbno, kar jim pa daje dodatno unikatnost.  

Več informacij in naročila:
https://www.etsy.com/shop/PickyWalk
https://www.instagram.com/pickywalk/

DoggyBox – paketki po meri vašega psa

Kužkom in njihovim skrbnikom ponujamo že pripravljene pakete (za gurmane, hiperaktivce, za lišpanje, rojstni dan…), oziroma možnost, da si jih sestavijo sami. Ekipo sestavljajo štirje člani, Urška in Aljaž, Blinki in Buddy. Zadnja sta kužka, seveda! Ravno zaradi njiju sva prišla na idejo za DoggyBox. Na zabaven in enostaven način sva želela skrbnikom kužkov olajšati iskanje najboljših (predvsem slovenskih) izdelkov za njihove pasje prijatelje.

doggybox paket za rojstni dan

Naš poudarek je na visoko kakovostnih izdelkih, ki so predvsem naravni, v veliki večini pa gre za produkte slovenskih proizvajalcev. Glede na različne potrebe psov, smo sestavili pakete, ki poskrbijo praktično za vse kar vaš kuža potrebuje. Lična embalaža poskrbi, da je paketek lahko idealno darilo, celotna izkušnja pa je zabavna tako za kužka, kot za njegovega skrbnika. 

Več informacij in naročila:
https://www.instagram.com/doggybox.si/

Naravno zdrav pes – 100% naravni prehranski dodatki

Dodatki k pasjim obrokom, kot sem jih na trgu pogrešala sama! Zasnovani so skupaj s strokovnjaki, osnovne sestavine so ekološke pridelave, ki imajo številne pozitivne učinke na pasji organizem. Vsi poznate Pasji Kokos, ki se mu je pridružil tudi Pasji Česen, Zlati Kokos in

naravno zdrav pes prehranski dodatki

Koncept Naravno zdrav pes je bil že pred leti zasnovan kot povezovalni projekt, namenjen skrbnikom psov, ki jih druži osrednja želja po zdravem in dolgem življenju njihovih psov, osrednje vodilo pa ostaja ves čas ponuditi skrbnikom psov kakovostne informacije o zdravem načinu življenja psov – in taki ostajamo še naprej!

Več informacij in naročila:
www.naravnozdravpes.si
https://www.instagram.com/naravnozdravpes/

KIMAKI – naravno zdravljenje in skrb za živali

KIMAKI se primarno ukvarja z ljubljenčki, ki kažejo znake čustveno-vedenjskih težav in jih lahko rešujemo z različnimi mešanicami Bachovih cvetnih esenc, akupresuro ter drugimi pristopi. 

Razvijati pa sem začela tudi produkte, ki skrbniku živali ponudijo nekaj več. Prva pomoč za živali poleg standardne vsebine, osredotočene na poškodbe, nudi tudi prvo pomoč v primeru zastrupitve, driske, informacije o izbiri pravega homeopatskega zdravila za različne situacije, kjer je prva pomoč potrebna (npr: pik čebele, bruhanje, alergijska reakcija, poškodba, itd).

Drugi produkt, ki prihaja na trg, so ročno izdelane dišeče svečke. Vsebujejo čebelji vosek ter skrbno izbrana bio-eterična olja, ki niso škodljiva za živali, ravno nasprotno, delujejo blagodejno in jih pomirjajo. Svečke ne vsebujejo škodljivih sestavin in so izdelane v embalažah, ki jih lahko, ko svečka pogori, uporabljamo še naprej za kaj drugega.

Več informacij in naročila:
https://kimaki.si/
https://sl-si.facebook.com/kimaki.info/

Pasja Kuh’na – kuhani obroki za vaše kužke

Za vse tiste, ki jih surova hrana ne diši ali pa nimajo časa za pripravo svežih pasjih obrokov, poskrbi Pasja Kuh’na. Kuhamo uravnotežene obroke za pse, z bogato ponudbo različnih beljakovinskih virov (od fit piščanca do divjačine in številnih drugih vrst mesa), ki jim dodamo manjši delež zelenjave in ogljikovih hidratov. Prilagodimo se še tako zahtevni stranki in pripravimo tudi obroke za najbolj občutljive alergike! S tem vodnikom prihranimo čas, kužkom pa zagotovimo kakovosten obrok. 

Vse sestavine so preverjene in lokalnih predelovalcev. Obroki so sveže kuhani in zamrznjeni, seveda popolnoma naravnih in brez konzervansov – kot bi jih sami skuhali doma. 

Pasja kuhna žal ne obratuje več.

Eva’s – canine & equine accessories

Že od malega sem oboževala živali, predvsem konje in pse. Druga strast je bilo ustvarjanje, predvsem sem imela rada barve, ki so mi prinesle živost v moje življenje. Ko sem “po naključju” našla prečudovite ovratnice iz paracorda, ki so jih ustvarjali po vsem svetu, sem vedela, da je to točno tisto kar želim ustvarjati! Moje delo združuje mojo strast do živali in ustvarjanje. Prvič v življenju sem zadela na lottu 😉

Moji izdelki so narejeni iz kvalitetnega paracarda in nerjavečega jekla, kar pomeni, da kuža s svojo ovratnico brez problema plava v morju, saj sponke definitivno ne rjavijo. Ko pa sem v svoje izdelke vključila še umetni material biothane (ki je praktično neuničljiv), sem s svojimi izdelki dosegla skoraj pričakovano raven kvalitete izdelkov. Pravim skoraj, ker sem perfekcionist in vedno dopuščam možnost izboljšave.

Več informacij in naročila:
[email protected] 
https://www.facebook.com/evascanine/

Wooly Paws – polstene volnene igrače za pse in muce  

Za zgodbo z volnenimi žogicami je glavni »krivec« naša kosmata posvojenka s Hrvaške – Neli. S svojim ustvarjanjem želim lastnikom in njihovim ljubljencem pričarati zabavne trenutke z igračo iz naravnega materiala, z vonjem po ovčkah, ki ga psi obožujejo.

Vonj po ovčkah: zaradi izvrstnega vonja psov, jih je z igračo iz oprane ovčje volne lažje motivirati za igro in delo.Varnost: Volna je barvana z ekološkimi barvili. V primeru raztrganja so za psa neškodljive. Prijazne do pasjih zob in dlesni.

Vzdrževanje: umivanje s toplo vodo in naravnim milom ali pranje v pralnem stroju, brez uporabe mehčalca!

Več informacij in naročila:
https://www.facebook.com/volnenezogice

Dogdeluxe – dežni in zimske plaščki izdelani po meri, hlačke za psičke

Ljubezen do psov, ustvarjanja, oblikovanja in pomanjkanja določenih izdelkov, kot so hlačke za psičke in dežni plaščki za večje pasme, je privedlo do krojenja in šivanja po meri in tako nastanka blagovne znamke Dogdeluxe. Izdelki so narejeni iz kvalitetnih materialov, so ročno izdelani in narejeni po meri.

Več informacij in naročila:
https://www.dogdeluxe.si
https://www.facebook.com/dogdeluxe.si

KAI DOG EQUIPMENT

V ponudbi najdete kvalitetne unikatne povodce, ovratnice in igrače z možnostjo vezenja ali unikatnega digitalnega tiska vzorca.

Sem lastnica dveh psov, zato ustvarjam izdelke na podlagi lastnih izkušenj in na podlagi svojih psov. Vsi naši izdelki temeljijo na kvaliteti in so primerni vse od čivav pa do belgijskih ovčarjev. Unikatni so zaradi digitalnega oblikovanja vzorcev, ki nastanejo izpod naših rok. Prav tako so naši izdelki narejeni iz trpežnih in tako psu kot vodniku prijaznih materialov. 

Več informacij in naročila:
https://kai-trgovina.wixsite.com/kaidogequipment
https://www.facebook.com/KAIdogequipment/

Hov-Hov Pasja pekarna

100% naravni pasji priboljški za pse izdelani v Sloveniji.

Smo Hov-Hov ekipa, ki je od leta 2013 razvila več kot 12 receptov in okusov 100% naravnih priboljškov – Doggy Bites. Zraven naše stalne Hov-Hov ponudbe, nudimo tudi druge izdelke, za katere menimo da so vrhunske kvalitete: suha in mokra hrana, igrače, pripomočki ipd.

Smo prva in največja pasja pekarna, kjer izdelujemo 100% naravne pasje priboljške, ki svojo kvaliteto dokazujejo tudi z uradnim BIO certifikatom (SI-EKO-001). Želimo zagotoviti kvaliteto tudi tistim kužkom, ki imajo določene diete ali alergije, zato so naši priboljški sestavljeni iz skrbno izbranih sestavin, svežega mesa. V svoje izdelke ne dodajamo sladkorja, soli, umetnih barvil, konzervansov, glutena in škodljivih snovi. Razvili smo že 12 okusov priboljškov Doggy Bites, vsako leto pa razvijemo tudi sezonske priboljške, ki so trenutno največji hit – Adventni koledar!

Več informacij in naročila:
https://pasjapekarna.com
https://www.instagram.com/pasjapekarnahovhov/

HULKporium – unikatna in cenovno dostopna oblačila za majhne tačke

Ekipa HULKporiuma šteje 2 člana – Miša šiva, Hulk pa je pravi pasji direktor.

Vsa oblačila so ročno narejena in unikatna, sešita iz kužkom prijetnih materialov, velik poudarek je na barvah in priročnosti izdelkov. Hulkov moto je “Pasja moda za vsak žep”, ker verjame, da morajo biti oblačila dostopna vsem. Največja prednost pa je, da lahko vsako oblačilo sešije tudi po meri, tako da obleče tudi tiste kosmatince, ki niso grajeni ravno po standardnih merah 🙂

Več informacij in naročila:
www.facebook.com/hulktheyorkieofficial

Nakup iz srca – trgovina v podporo DZZŽ Ljubljana

Šnofke, šnofžoge, brcke, oprsnice, povodce ter drugo opremo in igrače za pse in mačke, pa tudi simpatične izdelke za ljudi.

Trgovina je v lasti Društva za zaščito živali Ljubljana, ki je neprofitna, nevladna, dobrodelna, prostovoljska organizacija. Od ustanovitve januarja 1999 si prizadevamo za izboljšanje stanja na področju varovanja živali.

Izdelki so živalim prijazni in doprinesejo k dobremu počutju vašega ljubljenčka. Hkrati je vsak nakup dobrodelen in v celoti podpira prizadevanja in projekte DZZŽ Ljubljana. Z nakupom tako ne osrečite samo svojega ljubljenčka, ampak posredno pomagate vsem živalim.

Več informacij in naročila:
www.nakupizsrca.si
https://www.facebook.com/nakupizsrca

NAAY – personalizirana pasja oprema iz vodoodbojnega BioThane materiala

Za znamko NAAY stojimo Alen, Nina, psička Topla in mačka Lily. Družina, ki s srcem ustvarja opremo kot si jo zamisliš ti.

Opremo izdelamo po tvojih željah iz original BioThane materiala. BioThane je zelo vzdržljiv material, ki je barvit, vodoodbojen in enostaven za vzdrževanje. Mi to še nadgradimo z nerjavečo kovinsko galanterijo, da bo oprema dolgo s tabo in tvojim kosmatincem.

Več informacij in naročila:
http://naay.si/
https://www.instagram.com/naay_dog_equipment/

Majkit – ročno izdelana unikatna oprema za pse in njihove lastnike

Ime mi je Manca in Majkit je moja znamka ročno izdelanih pasjih torbic za hrano ter drugih unikatnih izdelkov. S svojimi izdelki poskušam razveseljevati ljudi in dati njim ter njihovim štirinožcem dodano vrednost pri vzgoji in skupnem preživljanju prostega časa. 

Do tega, da sem začela izdelovati torbice za hrano, me je pripeljala ljubezen do psov in védenje, da je vzgoja psa proces, pri katerem potrebujemo tudi kvalitetno in praktično opremo. Pri izdelavi izdelek najprej osnujem v mislih, nato košček po košček počasi sestavljam v praksi (od ročnega risanja aplikacij, ročnega striženja, izrezovanja, lepljenja in šivanja večih plasti) do stopnje, ko je pripravljen, da odpotuje do novega lastnika.

Več informacij in naročila:
https://www.instagram.com/majkit_gear/?hl=en

Loving Paw – izdelki iz bentonitne gline za nego in zdravje

Sem Janja in sem na podlagi izkušenj z mojimi kužki (eden je bil hud alergik), ustvarila linijo Loving Paw, ki je primerna tudi za največje občutljivčke. 

Vrnimo se nazaj k naravi! Loving Paw izdelki vsebujejo enega najboljših mineralov na svetu – bentonitno glino, ki pa jo najdemo ravno v Sloveniji. Vsak izdelek ima skrbno izbrane sestavine, ki izboljšujejo in olajšajo kosmatinčkovo življenje.

Več informacij in naročila:
www.lovingpaw.si
https://www.instagram.com/lovingpaw_butik/

HOUNDTRIBE – unikatne ovratnice, povodci ter oblačila

HOUNDTRIBE je sinonim za vrhunsko in estetsko oblikovane ter ročno izdelane uporabne dodatke za pse (unikatne ovratnice, povodce ter oblačila) kot tudi dodatke za njihove lastnike.

Živim in diham Houndtribe, saj sem praktično deklica za vse (od oblikovalke, rokodelke, šivilje, PR službe, fotografinje in seveda tudi čistilke). Seveda pa vsega tega ne bi bilo, brez največje inspiracije, mojih dolgonosih borzojk.

Pri izdelovanju stremim k uporabnosti in trajnosti vseh Houndtribe produktov in s ponosom lahko rečem, da so moje ovratnice izpred 10 let, še danes v uporabi!

Več informacij in naročila:
https://houndtribe.com/
https://www.instagram.com/houndtribe/

LOOMP oprema za mačke in pse – ovratnice, oprsnice povodce in ostale dodatke

Hišni ljubljenčki nas spremljajo že od malih nog,  tako je nastala zgodba Loomp iz vizije 3 sester in 2 kužkov. Neizmerno se veselimo ustvarjanja prav za naše kosmatince in njihove lastnike!

Pri nas poleg standardnih mer izdelujemo tudi ovratnice, oprsnice ter ostalo opremo po meri. Lahko je velik ali majhen kuža, muca, se prilagodimo željam kupca in naredimo izdelek po njihovih željah. Prav tako na ovratnico ali oprsnico izvezemo ime kužka in telefonsko št. lastnika in s tem omogočimo, da ga najditelj kar se da hitro vrne v njegov dom.

Pri nas lahko izbirate med mavrico barvnih kombinacij, katere lahko izberete sami, tisto ki vam je najbolj všeč.

Več informacij in naročila:
https://loomp.si/
https://www.facebook.com/loomp.pets

Zugri – ročno narejena pasja oprema

Šivati sem začela zaradi mojih dveh kosmatincev, ki sta inspiracija za vse izdelke. Izdelki so ročno narejeni, barviti in po želji tudi personalizrani, saj  vsaki stranki želimo narediti izdelek po njihovih željah.

Več informacij in naročila:
https://www.etsy.com/shop/Zugri
https://facebook.com/zugridoggear/

Yanika- naravni izdelki za nego

Iščemo preproste, ampak učinkovite rešitve za reševanje najbolj osnovnih “težav” : čiste tačke po sprehodu, vonj ko dežuje, čisto mačje stranišče …

Vemo, da uporabljamo izdelke za nego zaradi naše potrebe, psom je čisto vseeno kako blatne so njihove tačke oz. če dobi dlaka vonj, ko dežuje. Zato je glavno vodilo: ustvariti taksen izdelek, da je njihova uporaba učinkovita in prijetna za žival.

Več informacij in naročila:
https://www.yanika.si/
https://www.instagram.com/yanika_petshop/

Zeliščno posestvo Cvetka – ekološki izdelki za nego

Naši izdelki za kužke so nastali iz čiste ljubezni do našega Timija – na našem posestvu se namreč ukvarjamo z vzgojo in predelavo zelišč. Poleg kozmetike in čajev smo tako ustvarili tudi linijo izdelkov za kužke, saj si zaslužijo le najboljše.

Vsi izdelki imajo bio certifikat in so ročno izdelani v Sloveniji. Poleg tega vsebujejo izvlečke zelišč, ki jih pridelamo sami in tako ohranimo maksimalno učinkovitost zdravilnih učinkovin.

Več informacij in naročila:
https://zelisca-cvetka.si/
https://www.instagram.com/cvetka_zeliscno_posestvo/

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

 1. Petra Koren
  | Odgovori

  Pozdravljeni, Lena.
  Zelo sem se razveselila tega prispevka, enako lep je bil dober občutek ob spoznanju, da večino poznam, saj imam doma njihove izdelke. Še posebej lepo se mi zdi podpiranje naših, slovenskih proizvajalcev.
  Imam pa vprašanje, ki mogoče sploh ne sodi sem, se mi pa zdite pravi naslov, da bi mi mogoče znali pomagati 🙂
  Svojemu kosmatincu navadno pečem domače piškote kar sama. Pa jih potem “potalam” še vsem njegovim pasjim prijateljem. Pa kakšna rojstnodnevna tortica in podobno in potem vedno pridemo do zaključka, kako je “domače” najboljše. In sem končno pri vprašanju, haha. Sem iz Šoštanja in na našem koncu in mogoče še bolj na Koroškem, kamor se vozim v službo, pogrešam kakšno pasjo trgovino z domačimi izdelki, piškoti in podobnim. Sem samo nepodučena in zanjo ne vem ali je dejansko ni? Hvaležna bom za kak odgovor in namig. Pa lep pozdrav in se veselim vaših novih prispevkov. Petra

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.