Domov » V živo » Dobri mikroorganizmi za zdrav imunski sistem

Dobri mikroorganizmi za zdrav imunski sistem

Objavljeno v V živo

V soboto smo se družili na prvem predavanju to sezono. Začeli smo tam, kjer se zares vse začne in konča – pri imunskem sistemu. Predavanje je vodila Tanja Kresnik, celostna terapevtka za živali, certificirana energijska osteopatinja po Salomonu, ki svoje delo dopolnjujejo s fitoterapijo in zoofarmakognozijo.

Tokrat so bili v ospredju pogovora mikroorganizmi, ki jih lahko s klenim slovenskim izrazom poimenujemo drobnoživke.

“Imunski sistem je naša bit”

V idealnem svetu je zdrav in močan imunski sistem najboljša obramba in preventiva za številne težave. V ne tako idealnem svetu, v katerem živimo danes, je imunski sistem pogosto postavljen na preizkušnjo in je oslabljen zaradi različnih dejavnikov, kar se navzven pokaže v obliki različnih težav kot so alergije in druge težave s kožo, glivice, kronične prebavne težave. Na zdravje in dobro počutje vpliva več dejavnikov in čeprav na vse nimamo neposrednega vpliva (recimo na genetiko), ne smemo pozabiti, da je tudi okolje eden izmed gradnikov zdravja – prav gotovo se vsi strinjamo, da lahko neposredno vplivamo na optimalne življenjske pogoje psa in izbiro hrane.

Hrana, hrana, hrana. Sveža hrana!

Sveža in neprocesirana hrana je namreč prva linija obrambe, ima odločilno vlogo pri vzpostavitvi dobre črevesne flore, zdravo črevesje pa je temelj zdravega imunskega sistema. Ob tem so nam lahko v pomoč različni mikroorganizmi, ki jih v pasje telo vnašamo s pomočjo raznovrstne sveže prehrane (od fermentirane hrane do sveže zelenjave) in ti. efektivnih mikroorganizmov, ki smo jih na predavanju lahko tudi preizkusili. A kaj sploh so efektivni mikroorganizmi? To je mešanica dobrih mikrobov – mlečnokislinskih in fotosintetskih bakterij ter kvasovk, ki naselijo celotno površino črevesja in hkrati izrinejo neželene mikrobe. V telesu delujejo raznoliko, spodbudijo telesu lastno odpornost in stabilizirajo črevesno floro, da začne normalno delovati.

Fotogalerija

Čudežna rešitev ne obstaja

Efektivni mikroorganizmi seveda niso čudežna rešitev, čarobna paličica, ki bi rešila vse težave in prav tako niso nadomestilo za zdravljenje s klasičnimi farmakološkimi sredstvi. Normalno je, da so klasična zdravila v določenih situacijah nepogrešljiva, vendar ne smemo zanemariti stranskih učinkov, ki jih ta prinašajo zlasti na dolgi rok. Prav zaradi tega moramo imunski sistem psa v takih situacijah dodatno podpreti – od že omenjenih (efektivnih) mikroorganizmov tudi s pomočjo skrbno izbranih zelišč in homeopatskih sredstev s preizkušenimi indikacijami, ki smo jih spoznali na predavanju.

Vsi obiskovalci so prejeli tudi darila – posušeno goveje srce in glinene “obeske” z mikroorganizmi, ki jih lahko uporabimo na različne načine. Hvala Tanja za to pozornost!

Sodobne težave naših psov se res da izkazujejo na najrazličnejše načine, a ne glede na to, kaj želimo (p)ozdraviti, moramo v prvi vrsti poskrbeti za zdravo črevesno mikrofloro, kjer bodo dobre bakterije zmagale nad slabimi.

Ne zamudite naslednjih dogodkov!

Oktober: Delavnica “Popoln obrok” v Mariboru

November: Sklepi in hrbtenica: kako na naraven način do zdravja?

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.