Domov » Surova hrana za pse » Driska? Prezkusite ta recept!

Driska? Prezkusite ta recept!

Objavljeno v Surova hrana za pse

Prebavne težave pri psih vedno nastopijo bolj ali manj nenapovedano, zato je vedno fino, če imamo nekje pri roki primerno »dietno« prehrano za tiste dni. Jaz imam zato v skrinji vedno na zalogi nekaj piščanca ali kunca, ker sta oba lahka in nemastna, sta se že večkrat izkazala za dobro naložbo; saj veste – driska se najraje oglasi v nedeljo zvečer ali na praznični dan, ko so vse trgovine zaprte 🙂

Recept

Ta recept vam bo v pomoč, če gre za akutno obliko ali pa mora pes zaradi takih in drugačnih razlogov nekaj dni na lahko prebavljivi dietni prehrani. V primeru kroničnih prebavnih težav se obrnite na strokovnjaka, ki vam bo lahko pomagal pri reševanju težav na celostni način.

Sestavine:

piščanec in korenčkov granulat proti driski pri psih

  • Nemastna piščančja prsa (lahko tudi puranja ali kunčje meso)
  • Korenčkov granulat
  • Ja, to je recept brez riža

Piščančja prsa lahko za nekaj sekund tudi vržete v krop, da od zunaj zakrknejo. Namesto klasičnih 2 obrokov na dan, je veliko bolj smiselno, če količino hrane razdelimo na 3 do 4 manjše obroke. In ne pozabite: če vam je veterinar svetoval post, potem seveda upoštevajte njegov nasvet!

Kaj pa korenčkov granulat?

Korenčkov granulat je super zadeva in odličen dodatek k prehrani ob različnih priložnostih. Prebavne težave so samo ena izmed možnosti (pomagal bo zaradi visoke vsebnosti topnih vlaknin (pektin)) in psu ali mački ga lahko ponudimo tudi v primeru zaprtja. Odlično se bo obnesel tudi v primeru, ko mora pes izgubiti kakšen kilogramček ali dva in iščemo dober vir vlaknin (balasta) da zapolnimo obroke. Dodajamo ga lahko surovi ali kuhani hrani, pa tudi kakovostnim konzervam in hladno stiskanim peletom. Praktičen je zato, ker je v dehidrirani obliki (korenje je predhodno kuhano, nato dehidrirano in granulirano), tako da ga lahko imamo vedno pri roki. Primeren je za vse pse vseh starosti.

Priprava granulata za obrok je nadvse enostavna: korenčkov granulat pa zmešate z mlačno vodo in pustite nekaj minut, da se rehidrira. Cena je prav tako žepu prijazna, nekaj čez 4 € 🙂 Dobite ga tukaj.

To ni »popoln obrok«

Kot sem omenila, je ta recept primeren za hranjenje psa v primeru akutnih težav (nekaj dni) in vsekakor ne na dolgi rok. Doma pripravljena sveža hrana za pse mora biti sestavljena iz mišičnega mesa, organov, mesnatih kosti, zelenjave, dobrih virov OH-jev in drugih dodatkov, ki poskrbijo za uravnoteženo prehrano. Ob raznoliki prehrani pa lahko granulat seveda uporabljamo skozi daljše obdobje.

Kmalu še več receptov za člane ZHP kluba!

Največja zbirka receptov in idej za pasje obroke in priboljške bo kmalu on-line 🙂 Še nisi član ZHP kluba? To lahko postaneš tukaj >>>

PS: Člani ZHP kluba pri kosmatincki.si kupujete ceneje!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.