Domov » Dopolnine metode zdravljenja » Energijska osteopatija: kako potekata pregled in terapija?

Energijska osteopatija: kako potekata pregled in terapija?

Objavljeno v Dopolnine metode zdravljenja

Dedek Mraz je letos bil še posebej inovativen in je Rona za novo leto obdaril s šepanjem. Šepanje pri psu je sprva bilo zelo neizrazito in pravzaprav sem bila prepričana, da si ga samo domišljam, a kmalu se je na žalost izkazalo, da pes čisto zares šepa na zadnjo desno taco. Takoj sem se spomnila na energijsko osteopatijo in Špelo Suhač, ki je praktično že naslednji dan Ronu naredila pregled in prvo terapijo.

Energijska osteopatija in težave, povezane z gibanjem

Energijska osteopatija naj bi bila krasna manualna metoda za reševanje težav, ki so povezane z gibanjem, ki ima koncept gibanja zasnovan že v samem jedru svoje filozofije; kot je Špela zapisala v prispevku o energijski osteopatijigibanje je življenje in če bi radi izvedeli več o tej komplementarni metodi zdravljenja, si ga nujno preberite!

Kako sta potekala pregled in terapija?

Najprej je seveda treba ugotoviti vzrok težave, v tem primeru šepanja. Špela je Rona temeljito pretipala, on pa je vmes zelo užival tam, kjer mu je najbolj komot – na kavču. Namen prve terapije je predvsem sestaviti celotno sliko, zato sva obdelali tudi klasična vprašanja: kdaj pes najbolj šepa, ali se šepanje z gibanjem izboljša ali poslabša? Kateri so še drugi simptomi, ki so se v tem času izrazili in so za psa netipični ter še nekaj drugih vprašanj, ki pomagajo sestaviti celotno sliko.

Včasih se zgodi, da se na prvem pregledu ne da ugotoviti točnega vzroka težave, kar pa nikakor ne pomeni, da je pregled neučinkovit. Tako je bilo tudi v Ronovem primeru; točnega odgovora na moje vprašanje, zakaj pes šepa, nisem dobila, je pa Špela naštela nekaj možnih vzrokov, ki so se na 2. terapiji izkazali za utemeljene; težava za šepanje je namreč izvirala iz križa in splošne zategnjenosti v desnem delu hrbtenice.

Že po prvi zaključeni terapiji mi je Špela pokazala še nekaj masažnih prijemov, ki jih moram dnevno izvajati. Po dobrem tednu so se že pokazali prvi rezultati, saj je Ron občutno manj šepal, po drugi terapiji pa je že normalno skočil na kavč. Masaža je še vedno na dnevnem sporedu in zdaj bomo videli, kaj bo pokazal čas in kdaj se nama obeta naslednja terapija.

Kombinacija energijske osteopatije in klasične veterine

Odločitev za energijsko osteopatijo pa ne pomeni, da ne bi reševanja težave kombinirala s klasično veterino, če bi se po tem izkazala potreba! Slika včasih pove več kot 1000 besed, pa naj bo “krvna” (recimo v primeru testa za klopne bolezni) ali rentgenska. Naj še omenim, da se lahko energijska osteopatija odlično kombinira s klasičnim zdravljenjem kot podporna terapija. V mojem primeru to sicer ni bilo potrebno, ampak nikoli ne smemo hvaliti dneva pred večerom!

Čeprav si vsi pasji skrbniki želimo čim bolj zdrave pse in čim manj težav, sem na nek način vesela, da sem imela možnost videti Špelo pri delu. Predvsem pa sem vesela, da sem se lahko na lastne oči prepričala, kako učinkovita je ta metoda (saj ne, da bi prej dvomila!) in kako lahko na videz enostavni dotiki rešijo zagonetno težavo. Špela je krasna sogovornica z ogromno znanja – poleg energijske osteopatije se šola za homeopatinjo, po osnovni izobrazbi pa je veterinarka. Marca jo bomo lahko poslušali tudi na predavanju, izvedla pa bo tudi delavnico. Po vsem videnem in slišanem lahko samo povem, da komaj čakam marec 🙂

Če menite, da bi energijska osteopatija dobro dela tudi vašemu kosmatemu prijatelju, vam res toplo svetujem, da čim prej kontaktirate Špelo.

Energijska osteopatija za živali

Špela Suhač, dr. vet. med

M: 051 346 365

E: [email protected]

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.