Domov » V živo » Festival kosmatinčkov v Izoli

Festival kosmatinčkov v Izoli

Objavljeno v V živo

Zadnja oktobrska nedelja na Obali je bila v znamenju naših kosmatih prijateljev, saj je v Izoli potekal Festival kosmatinčkov; Lonka je postala glavno prizorišče programa v znamenju živali, na promenadi ob morju pa se je predstavilo kar 17 razstavljalcev, ki so predstavljali najrazličnejšo ponudbo za živali.

Med razstavljalci smo lahko občudovali izdelke ​​Houndtribe, Elviva, 4hound, Tačka pasja pekarna, LOOMP, DCD – Doggycatdreams, 4paws&snoots, BERLA, Zapa & me, Pups’n’ducks, Conor’s Adventure, Arava Dead Sea Pet Spa, Gina’s Woofs, Konopljin Svet, TonjaArt, Annet Ramoševac, European Pet Pharmacy.

Festival kosmatinčkov v Izoli

Pasje šole, veterinarji in vzreditelji so – poleg ostalih – dobili svojo besedo; spoznali smo fizioterapijo za živali (Marjuta Žepič Tušar, dr. vet. med. FizioPET), se z veterinarji pogovarjali o pogostih težavah, zaradi katerih naše živali obiščejo ambulante (Leonard Baričević, dr. vet. med., VC Elbivet) ter se skupaj z njimi spominjali primerov, ki so jim v njihovi karieri najbolj ostali v spominu (Lara Kralj, dr. vet. med, VC Lara).

Od blizu smo spoznali obalno kinološko sceno, preizkusili poligon (Pasja točka) ali pa se samo zabavali ob skoraj da cirkuškem programu nekaterih pasjih trikcev (Aktivne tačke). Imeli smo tudi priložnost spoznati bradate škotske ovčarje (Iva Zorger), ruske hrte (Vida Klenovšek) in francoske buldoge (Anastasija Apat), se pogovoriti z ljubitelji in vzreditelji te pasme ter od blizu pogledati, kako zgleda trening mantrailinga (Iva zorger). Najmlajši in tisti, ki so po srcu mladi, so se lahko udeležili grafičnih delavnic (Barbara Motoh), manjkalo pa ni niti idej, kako ustvariti igrače za miselno zaposlitev psa (Alfakan).

Poleg omenjenih so se predstavili še Društvo Mačja preja, salon Moj kuža, Bioharmonija – bioresonanca za pse in mačke (Urška Grahek, dr. vet. med), Maja Turk, dr. vet. med., veterinarska akupunkturain Društvo Bioexo.

Pestra ponudba je na plano privabila številne skrbnike živali, ki so festival obiskali bodisi v družbi psa, na povodcih pa smo lahko opazili tudi izbrane mačje gospodične, na soncu pa so se (pod nadzorom!) sončile bradate agame. Nedelja nam je tudi namenila krasno vreme, skoraj da ravno pravšnje poletne temperature v kombinaciji s sinje modrim morjem, zaradi česar je bula celotna kulisa že skoraj kičasto popolna.

Katja Tul, pasja pekarna Tačka Izola
Katja je, poleg Elene Mendizza, tudi so-organizatorka festivala.

Dan smo zaključili tako, kot se spodobi – s torto (za kužke, seveda!) izpod tačk Pasje pekarne Tačka in nagradnim žrebanjem, kjer smo podarili kar 11 nagrad!

Festival kosmatinčkov je potekal v soorganizaciji KD Alle porte in Miss Hope pet shop. Brez dvoma čudovita popestritev dogajanja v majhnem ribiškem mestecu!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.