Domov » Priporočam » Slastna surova govedina

Slastna surova govedina

Objavljeno v Priporočam, Surova hrana za pse

Surova hrana za pse Raw4dogsOK, ni čisto 1 €, ampak malenkost več. Če je vaš pes lažje sorte, pa lahko komot pridete na 1 € ali manj – obrok na sliki je pripravljen za 30 KG psa.

Kaj vse je zmešano v tem obroku?

50 % govedine, 10 % kosti, 7, 5 % jeter, 5 % sapnikov, 5 % vampov,  korenje, koleraba, zelena in jabolka pa predstavljajo ostalih 23 %. Popolna kombinacija vsega, kar tvoj kuža potrebuje za uravnotežen obrok.

Resno?! Ti to meriš na procente natančno?

Ah, kje pa! Ne da se mi + sem zelo slaba v matematiki 😉

Paketek sem naročila v spletni trgovini Good4Dogs, ki surovo meso pripelje naravnost na dom, tako da si praktično ni treba umazati rok, tekati od mesarja do mesarja ali se kakorkoli drugače obremenjevati s tem, kje dobiti meso za psa. Meso pa ima rok uporabe najmanj pol leta in pride prav tudi tisim, ki vaše pse samo občasno s surovim mesom.

V naprej pripravljeni paketki imajo še eno bistveno prednost: so popoln obrok, kar pomeni, da si ni treba beliti glave s tem, kaj in kako zmešati psu, da bo v idealnih razmerjih, s čimer se srečuje večina novih “surovčkov”. Če se odločite za prehranjevanju s surovo hrano in ne veste, kako začeti, je zato najbolj praktično, da eno embalažo menjate z drugo: namesto pakunge briket, naredite zalogo surovega mesa v uravnoteženi mešanici. Vseeno pa ne pozabite, da mora biti prehod iz briketirane na surovo hrano postopen, sicer lahko pride do prebavnih težav, kar je sicer čisto normalna reakcija telesa, a vseeno: previdnost ne bo odveč!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

6 Responses

 1. Žan
  | Odgovori

  Zdravo, mene pa zanima koliko hrane bi potreboval za mladička starega 5 mesecev, ki bo odrasel težak okoli 50 kg. ponekod sem zasledil da 5% ponekod pa 10% idealne teže, ker to je kar velika razlika….se pravi da bi moral moj pes pojesti od 2,5-5 kg hrane na dan (govorim o raw4dogs, ker sem jo tudi že naročil) ali moram pri tem upoštevat trenutno težo psa, 25 kg, se pravi da bi moral pojesti od 1,25-2,5 kg na dan

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Živjo! Ne poznam nikogar, ki bi hranil 10 %, to je že količina za medveda 🙂 5 % je splošna in optimalna količina za mladiče in aktivne pse, seveda razdeljeno na več obrokov dnevno. BARF (Billingurst) in RMB (Lonsdale) priporočata tudi samo 3 % telesne teže – tukaj je spet odvisno od psa do psa, opazujte, če se bo preveč redil/hujšal in temu prilagodite količino.
   Mladiča hranite glede na trenutno težo, zato je fajn, da jo kolikor toliko redno spremljate njegovo težo. Odraslega psa hranite glede na njegovo idealno težo, pri tem upoštevajte tudi to, koliko je (ne)aktiven.

 2. Žan
  | Odgovori

  aja, pa še to…Do kdaj povečujem količino obroka in kdaj je potrebno začet obroke zmanjševati.
  Hvala za odgovor

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Načeloma takrat, ko bi sicer junior brikete zamenjali z briketi za odrasle pse.

 3. Žan
  | Odgovori

  Teh 10% sem zasledil na hrani MUSH BARF Vaisto – puppy formula. Meni se to zdi too much, pa čeprav sem z svojima kosmatincema kar aktiven. (če bi upošteval to bi lahko za enega porabil 20€ na dan). Sicer pa zakaj bi naročevali hrano iz finske, ko pa imamo pri nas lokalno in ceneje, pa še dostavijo ti na dom.
  Hvala za vse prejšnje odgovore…btw..super blog, dosti koristnih info. in nasvetov. Kar tako naprej 😉

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Hvala 🙂

   Kot pravim, teh 10 % sem zdaj prvič zasledila in pri takih stvareh je najbolje, da zaupamo zdravi pameti, ker ta nikoli ne razočara 🙂
   Lokalno in sveže tudi moja prva izbira, vseeno pa je fajn menjat beljakovinske vire. Eksotične okuse pa cenijo predvsem tisti, ki imajo pse, ki so alergični praktično na vse, kar je “domače” :/ Ampak alergije so že druga pesem… Lepo se imejte, pa se še kaj oglasite!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.