Domov » Surova hrana za pse » Pasja rolada!

Pasja rolada!

Objavljeno v Surova hrana za pse

France nam je namenil podaljšan vikend, a vreme ni sodelovalo. Vsi, ki smo se veseli ekstra dolgega in sončnega ponedeljkovega sprehoda, smo ostali z dolgim nosom in enako velja za tiste pasje riti, ki prisegajo na blatne mlakuže, čistega dežja pa se bojijo kot hudič križa. Očitno res drži, da ne moreš imeti vsega – podaljšanega vikenda in lepega vremena in krasnega sprehoda. Kljub temu pa lahko sredi dnevne sobe narediš piknik plac in psa zamotiš s pasjo rolado (potem mu je čisto vseeno, kakšno je zunaj vreme!).

Kako goveji sapniki postanejo pasja rolada?

Surovi goveji sapniki so za psa odlična poslastica: vsebujejo esencialne omega-3 maščobne kisline, ki skrbijo za normalno delovanje celic in ščitijo pred boleznimi srca in ožilja ter glukozamin in kondroitin, ki sta odlični hranili za sklepe. Goveji sapniki so seveda najboljši, če so surovi, sicer jih dobite tudi v posušeni različici… ampak marsikateri pes bi rekel, da to ni isto 🙂

Goveje sapnike kupujem v spletni trgovini slovenskega proizvajalca surove hrane za pse.

„Fila“ za goveji sapnik

pasje-rolade-fila
Ta goveji sapnik je napolnjen z govedino, korenčkom in rdečo peso.

Goveji sapniki so torej že sami po sebi priboljšek par excellence, če jih pri tem spremenite v rolado pa bo za psa še večji žur. Recept je sila preprost: potrebujete samo surov goveji sapnik in filo, ki je lahko, hm… praktično karkoli: surovo meso v kombinaciji z zelenjavo, ki jo pes obožuje, ribe, začinjene s koščkom sira, tudi neslano arašidovo maslo pride v poštev (v mislih imam žlico ali dve in nikakor ne cel sapnik, napolnjen z arašidovim maslom!), skratka možnosti so praktično neomejene, v poštev pride praktično vse, kar vaš pes obožuje in dobro prebavlja.

Vse, kar morate narediti je samo še to, da sapnik zvrhano napolnite. Pes se bo potem blazno zabaval, lizal, grizel vse dokler ne bo ostalo več dokaznega materiala. Velikost sapnika prilagodite vašemu psu in priporočljivo je, da imate ob takih priložnostih psa pod nadzorom (to na splošno velja pri vseh kosteh in psih, ki so blazno požrešni).

Ko začnete hraniti surovo, je priporočljiva investicija v plastičen prt, k ga lahko potem pogrnete na tla, da pes v miru zgloda kosti, sapnike ali v tem primeru „pasjo rolado“. Odvisno je sicer od tega, kje boste hranili psa in kakšno talno oblogo imate, ampak parket ali laminat se splača zaščititi, poleg tega pa po končanem „pikniku“ prt samo obrišete/razkužite in je to to.

Tako to zgleda pri nas doma: fotke niso briljantne, ampak težko je fotografirati (črnega psa) ob slabi svetlobi, sploh če to delaš s telefonom 🙂

 

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

3 Responses

 1. Anja
  | Odgovori

  Kako pa je s ščitnico? Vem, da je popolnoma ne morejo odstraniti. Se sploh kaj gleda na to, je kje kak nadzor glede odstranjevanja ščitnice? Pri ščitničnih obolenjih se popolnoma odsvetuje uživanje sapnikov, ravno zaradi tega. Kako pa z mejno zdravmi psi? Verjetno več kot 1 sapnik na mesec ni priporošljiv?

  lp

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Pozdravljeni Anja! Za vprašanje o nadzoru je najbolje, da se obrnete na proizvajalca. Ne vem kaj točno imate v mislih z “mejno zdravim psom”, zato resnično ne želim govoriti nekaj na pamet. Najbolje, da se s takim vprašanjem obrnete na veterinarja, ki podpira hranjenje s surovim mesom. LP

 2. Noel
  | Odgovori

  Ščitnica se nahaja takoj pod požiralnikom in če dobiš požiralnike s sapnikom od mesarja moraš ponavadi ščitnico sam odstraniti. Je pa baje tako (vir intrenet – tako da, je za preverit) da se tkivo z aktivnimi ščitniškimi hormoni najde vzdolž celega sapnika in tako popolna odstranitev ni mogoča. Zato lahko pride do Hyperthyroidisma pri psih (prekomerno hranjenje s sapniki). Gre pa za reverzibilno stanje. Takoj, ko ščitniško tkivo odstranimo iz prehrane se raven ščitniškega hormona zniža.

  Jaz bi še predlagala, da se sapnik prereže povzdolž tako, da v primeru da pes pogoltne večji kos (obroček sapnika) se ne zatakne v požiralniku, ne zatakne na jezik ali čeljust,

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.