Domov » Dopolnine metode zdravljenja » Homeopatija za pse

Homeopatija za pse

Objavljeno v Dopolnine metode zdravljenja

Po naravi in karakterju sem bolj alternativne sorte in tudi na sebi raje testiram domačo lekarno kot pa Pfizerja. Če pri ljudeh homeopatijo označujejo za alternativno medicino s placebo efektom, ji sama raje rečem komplementarna medicina (kljub temu, da je v nekaterih državah že priznana kot del uradne medicine, ampak to so samo mokre sanje za Slovenijo), pri psih pa placebo efekta tako ali drugače ni!

Potem, ko je Ron v prejšnjem letu menjaval antibiotike kot za šalo in vse to samo zaradi neumne alergije na travo sem vedela, da bo treba nekaj ukreniti. Kaj bo sicer z njegovimi jetri in ledvicami?! Moram reči, da ima Ron res zakon veta in ga ne bi menjala za nič na svetu, in mi je za popotnico v homeopatsko zdravljenje svetoval, naj si izberem homeopata, ki je specializiran za živali in ne samo za ljudi. Samo tako, v opozorilo tudi vam, če se slučajno odločate za alternativno zdravljenje vaše žverce.

Homeopatija za pse (pa nenazadnje tudi za ljudi) mi je všeč že zaradi tega, ker psa jemlje celostno in razume bolezen kot posledico nečesa, zato poskuša pozdraviti vzrok. Res bi rada napisala, da je bil prvi poskus zelo uspešen in so alergije na travo samo še polpretekla zgodovina, ampak tako zdravljenje lahko traja dlje časa, ni hipnega rezultata, ker to niso antibiotične pilule, ki pobijejo vse, še tiso, kar je čisto OK.

Ron je zdaj končal prvo rundo in čakava na nadaljnja navodila. Bom poročala kako bo, tudi če ne bodo zavidanja vredni rezultati. Kaj naj, sem iskren človek 🙂

Homeopatija za pse – koristne povezave

Ko sem se odločala za homeopatijo, nisem nikejr dobila relevantnih informacij, razen na desetine forumov s takimi in drugačnimi “homeopatskimi” nasveti. Vidi se, da je pri nas še precej v povojih, zato ti mogoče prideta prav ti dve povezavi:

Slovensko veterinarsko homeopatsko društvo

Obstaja že od l. 2007, spletne strani pa očitno še nimajo 🙂 Nek približek je sicer na Facebooku, tako da je vredno poskusiti tam. Osebno se mi zdi zelo pomembno, da je homeopat tudi veterinar in ima zdravi mejo razuma ter ve, kdaj se je treba obrniti na “klasično medicino”. Če sem čisto iskrena: homeopatija za pse se m zdi enako dobra kot alternativno zdravljenje pri ljudeh, ampak včasih je dobro it tudi k zdravniku. Ni vsa moderna medicina zgrešena – včasih smo umirali zaradi gripe, zdaj pa jo preživimo brez problema. Kakorkoli, SVHD je nek začetek, če ne veste kam drugam bi se obrnili.

Seznam slovenskih veterinarjev homeopatov

Nekako sem se dokopala do zasilnega seznama. Ni popoln, je pa začetek. Naj vam koristi 🙂

Moja terapevtka…

Kdor išče, ta najde. Z nekaj googlanja in teženja po Facebooku, sem naletela na odlično , veterinarko in energetsko osteopatinjo za živali, ki se ukvarja tudi s homeopatijo. Tako naju je sprejela in ima vse odgovore na moja vprašanja, ki jih ni malo 🙂

Po temeljitem pregledu je Ronu predpisala prvo dozo homeopatskih zdravil (jaz jim pravim tapioka, ker točno tako zgledajo te majhne kroglice), ki jih je pravkar pojedel. Zdaj moramo en mesec počakati, potem pa bomo videli, kako naprej – srčno upam, da bo letošnja pomlad bolj prizanesljiva., ker si ne predstavljam še ene sezone šetanja ob Celovški.

Vsekakor pa bom javila napredke homeopatskga zdravljenja – že kmalu!

Imaš morda na zalogi kakšno uporabno povezavo? Piši mi in jo bom dodala!

Kakšne pa so tvoje zkušnje s homeopatijo za živali?

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.