Domov » V živo » Hrana, alergije in bioresonanca

Hrana, alergije in bioresonanca

Objavljeno v V živo

Odkar sem začela s pisanjem bloga, je moj namen jasen: čim več ljudi aktivirati in preusmeriti k odločitvi, da opustijo komercialno pripravljeno hrano za pse ter razširiti misel o tem, da alternativa obstaja – ne samo smislu hrane, ampak tudi kar se tiče zdravljenja. Pogosto je tako, da se lastniki psov začnemo zavedati pomena hrane za pse takrat, ko na vrata potrka bolezen, sploh alergije, ki so postale nekakšna epidemija današnjega časa.

S tem namenom sem v Ljubljano povabila Majo Napret, prof. biologije in bioresonančno terapevtko za male živali, ki sama sebi pravi, da je “ozdravljen alergik”. Za alternativo se je začela zanimati takrat, ko ji klasična medicina ni mogla več pomagati, ljubezen do živali pa je bila prevelika, da bi vrgla puško v koruzo in se udala v usodo – Maja je bila namreč alergična živalsko slino in dlako. S pomočjo bioresonance je premagala alergije, zdaj pa že 3 leta vodi PetSanus, bioresonančne terapije za male živali.

Njeno znanje, praktične izkušnje in nasvete je podelila na predavanju Moj pes je alergičen! Kako mu lahko pomagam?, spodaj pa je predstavljen kratek povzetek našega druženja.

Glavno vprašanje: kaj je alergija?

Alergija je reakcija imunskega sistema na snov iz okolja, ki sicer ni nevarna. Ni pa že vsaka reakcija takoj alergija, včasih gre lahko samo za intoleranco (pri psih je pogosta intoleranca na laktozo in gluten) ali preobčutljivost na določeno sestavino (hrana povzroči vetrove, dvig želodčne kisline…). Alergeni so lahko inhalatorni, kontaktni ali prehranski in prav s slednjimi se v svoji ordinaciji najpogosteje srečuje. Kot sama pravi, je alergija na hrano še najbolj „elegantna“ alergija, saj jo lahko nadzorujemo bistveno lažje kot alergijo na cvetni prah, trave in druge kontaktne alergije. Pri vseh alergijah je bistvenega pomena to, da se v prvi vrsti v celoti izognemo snovem (sestavinam), ki alergijo povzročijo.

najpogostejši-alergeni-pri-psih
Nekaj najpogostejših alergenov pri psih, med katere spada tudi orhideja!

Zakaj hipoalergeni briketi niso rešitev?

“Hipoalergeni briketi so prodajna floskukla” pravi Maja (o tem sem tudi sama pisala tukaj) in edini način, da imate 100 % nadzor nad tem, da v hrani za vašega psa ni alergenih snovi je ta, da psu sami pripravite hrano. “Briketi so narejeni za podpiranje lenobe in ustrezajo konceptu današnjega časa: streseš v posodo in je, ker se nam neprestano mudi, se mora muditi tudi našim psom”, še dodaja. Večina sestavin v briketih je za potrebe psa popolnoma neprimernih, so toplotno obdelane, hidrolizirane, oropane vseh hranilnih snovi, po drugi strani pa bogate z aditivi, konzervansi in drugimi snovmi, ki v pasjem organizmu niso nikakor dobrodošle. Kakorkoli obrnemo, pri alergijah mimo hrane enostavno ne moremo – hrana je lahko strup ali zdravilo.

Maja navaja, da so pogosti alergeni pri psih žitarice, jajca, piščanec, tudi kovinske posode, ki jih uporabljate za hrano in vodo. Slednje je smiselno zamenjati za keramiko ali steklo, tudi preventivno. Če ima vaš pes alergijo na travo ali katero izmed drugih kontaktnih alergij, ga morate čim bolje zaščititi, izključeno ni niti oblačenje psa! Zaščita je vedno na prvem mestu. Simptomi alergij se ne nujno kažejo samo kot srbečica, rdečica in praskanje, ampak tudi kot izcedek iz nosa, kronična vnetja ušes in analnih žlez.

Ko pa že enkrat pride do izbruha, psa hladite, pripravite zeliščne kopeli, uporabljajte sodo bikarbono, kokosovo olje in neinvazivne, naravne šampone.

Bioresonanca in zdravljenje alergij

Bioresonančna terapija je primerna za zdravljenje vseh vrst alergij, torej kontaktne, inhalatorne ali alergije na hrano, sicer pa je odlična tudi kot protibolečinska terapija. Alergije in druge bolezenske težave se pojavijo takrat, kot telo oz. elektromagnetno delovanje celic ni več v ravnovesju: bioresonanca pa ta neravnovesja odkriva in popravlja.

Na prvem srečanju/terapiji se najprej izvede test, da se ugotovi, na kaj je kuža alergičen. Problem kliničnih testov, ki se izvajajo na krvi ali koži je v tem, da niso 100 % zanesljivi: ali pri testu niso testirani vsi alergeni ali pa niso ustrezno geografsko pogojeni (trave pri nas niso enake travi v Španiji, poleg tega se tej testi izvajajo v tujini in se običajno preverjajo alergijske reakcije na snovi, ki jih tukaj sploh ne poznamo). Bioresonančna diagnoza alergij pa po drugi strani upošteva tiste snovi, s katerimi je pes v stiku in Maja pogosto prosi, da ji dostavite vzorčke hrane, hišnega praha itd.

Fotogalerija

Če se tudi sami soočate z alergijami pri vašem psu, toplo svetujem obisk pri Maji, sploh v primeru, ko menite, da vašemu psu ni več pomoči in je “alergičen na vse”! Majin kontakt boste dobili na njeni spletni strani, PetSanus.si

Nikoli ni prepozno!

Maja je izpostavila primer 10-letnega kužka Rona, ki je imel velike težave z alergijami in glivičnimi okužbami. Lastniki so bili že čisto obupani, Ron pa je bil čedalje bolj apatičen in agresiven do drugega psa v gospodinjstvu, saj je bil zaradi bolečin, srbenja in glivičnih okužb že čisto na koncu z živci. Situacija je uhajala izpod nadzora in kvaliteta življenja se je (vsem) bistveno zmanjšala. Bioresonančna terapija je bila uspešna in stanje po terapiji je bilo popolnoma obvladljivo, celo nad pričakovanji glede na njegovo starost!

Nekaj Majinih pacientov - med terapijami jih razvaja z zajčjimi ušesi in drugimi priboljški, zato se k njej radi vračajo :) Prej omenjeni Ron je zgoraj na sredini.
Nekaj Majinih pacientov – med terapijami jih razvaja z zajčjimi ušesi in drugimi priboljški, zato se k njej radi vračajo 🙂 Prej omenjeni Ron je zgoraj na sredini.

Zaradi dodatnih znanj in izobraževanj, ki jih je Maja opravila v tujini, vas bo znala usmeriti na „pravo pot“ tudi v primeru, če bioresonanca pri vašem psu ne bi funkcionirala. A kot sama poudarja, je angažiranost lastnika nujna in mora biti tudi sam pripravljen na spremembe in opustiti določene navade, s katerimi psu nehote škoduje: če Maja reče nič žitaric, to dobesedno pomeni nič žitaric in ne samo vsake toliko, priboljšek z malo žitaricami. Bistveno je, da se problema lotimo celostno in navodila upoštevajo vsi družinski člani.

Že oktobra se bo Maja spet mudila v Ljubljani. Prijavi se pravočasno >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.