» » Ali najdeš razlike?

Ali najdeš razlike?

Ja, na eni fotki je črno ozadje (kuhinjski pult), ki pa ne šteje kot pravilen odgovor, saj fhrana-za-pse-ali-opazis-razlikootograf (jaz) ne zna vedno ujeti pravega kota. Sicer pa je verjetno že na prvi pogled očitno, da je na eni fotki pasja posoda, na drugi pa človeški krožnik. Na eni fotki je meso, na drugi ni, kar je malo manj je očitno je, da je na eni fotki v jed vmešane malo soli, ampak tako pikolovska spet ne morem bit, ker zrnca soli niso opazna s prostim očesom 🙂

Kakorkoli, na obeh krožnikih so iste (ne enake – iste!) sestavine:

  • sladek krompir
  • kvinoja
  • bučka
  • mandlji

 

In kot se vam zdaj že dozdeva, je mesna različica pasja večerja, vegi varianta pa moja 🙂 Meso mi ne tekne, sploh če je surovo: v tem primeru sem Ronu postregla s surovim ovčjim mesom, ki sem ga dobila v eni izmed trgovin za živali, ki prodaja zamrznjeno surovo meso za pse.

Sladek krompir je odličen vir vlaknin, medtem ko je kvinoja…hm…ja, drago živilo, ampak predvsem ZELO zdravo in tako polnovredno, da kar poka od vseh vitaminov, mineralov, aminokislin, beljakovin in drugih hranilnih snovi, so pa zato bučke sezonske in lokalne, ter zato tudi bolj poceni 🙂 Ovčje meso pa je za pse itak TOP, ker ni množične proizvodnje in je za razliko od piščančjega mesa manj nafilano z vsemi antibiotiki, hormoni in drugimi “ojačevalci” okusov.

Ampak poanta vsega je, da:

  • lahko večerjo za psa narediš vzporedno s tvojo večerjo,  prilagoditi moraš samo razmerja sestavin in količino
  • je hrana za ljudi tudi hrana za pse in več ali manj vse nakupe opraviš v “človeški” trgovini
  • da bosta oba istočasno uživala v nebeško dobrem obroku

Če pa te zanima več o pripravi pasje hrane, pokukaj sem 🙂

 

 

 

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Najraje se sprašujem o tistem, kar večina smatra za samoumevno in še toliko raje plavam proti toku - je veliko večji izziv in brez izzivov mi je v življenju dolgčas.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.