Domov » Mačke » Naredimo sami: interaktivna igrača za mačke!

Naredimo sami: interaktivna igrača za mačke!

Objavljeno v Mačke

V zadnjem času so zelo priljubljene interaktivne igrače za mačke, ki naše princeske spodbujajo k večji aktivnosti in razmišljanju (beri: zaposlitvi), vsaj malo potešijo njene lovske nagone in jo fizično ter psihično ohranjajo fit. Te igrače so še posebej primerne za mačke, ki so izključno notranje in sicer nimajo možnosti, da bi izživele svoje prvinske nagone. Vanje lahko skrivamo hrano ali igračke, mačka pa se mora potruditi, da jih zbeza ven, ob čemer se neizmerno zabava in tako lahko skoraj na polno izkoristi to, kar je njen glavni namen: lov.

Trgovine za male živali imajo precej bogato ponudbo razno raznih interaktivnih igrač za mačke, a z nekaj domišljije in stare embalaže, ki jo je itak povsod preveč, jo lahko na zelo preprost način izdelamo tudi sami. Saj veste, kaj pravi nenapisano pravilo o kupovanju igrač za mačke: veliko raje kot z igračo, se bo gospodična igrala z embalažo ali vrečko, v kateri ste domov prinesli novo igračo.

Star karton – nova mačja igrača!

In ker mačke skoraj da brez izjeme obožujejo karton, škatle iz kartona in rolice toaletnega papirja, zakaj ne bi teh odpadnih materialov reciklirali v interaktivno mačjo igračo? Na tak način naredimo nekaj dobrega za okolje, našo denarnico in seveda, kar je najbolj pomembno, za mačjo dušo 🙂 Ko se igrača obrabi, jo preprosto recikliramo v ustreznem zabojniku in naredimo novo.

Kaj potrebujete?

  • Večjo kartonsko škatlo
  • Rolice toaletnega papirja ali kuhinjskih brisačk
  • Lepilo za karton

Iz kartonske škatle izrežemo dno, ki nam bo služilo kot podlaga, na katero bomo zalepili tulce. Jaz sem izrezala pravokotnik v dimenzijah 30 x 34 cm. Karton boste najlažje odrezali z olfa nožem, seveda ob predpostavki, da imate primerno podlago, sicer režite s škarjami.

Da ne bodo tulci stali ravno in dolgočasno, sem jih odrezala poševno in tako ustvarila bolj razgibano vzdušje.

Tulec na spodnjem (poševnem) robu namažite z lepilom in ga, ko ga zalepite na karton, za nekaj časa nežno pritisnite, da se utrdi. Pri postavitvi “elementov” je edino pravilo, ki ga morate upoštevati, da pravil ni. Postavitev naj bo čim bolj zabavna, da bo mački omogočala dovolj raziskovanja in “matranja”, ko bo recimo iz višjih tulcev poskušala ven dobiti hrano ali igračko.

Sveže zalepljeno igračo pustite nekaj časa, da se lepilo strdi – na mojem je pisalo, da postopek traja 24 ur. Potem pa brž v akcijo!

Ostanke kartona pa prišparajte, saj bomo v kratkem naredili še eno precej cool zadevo za naše princeske!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.