Domov » Ostalo » Iščem dobre zgodbe. Mogoče je to vajina?

Iščem dobre zgodbe. Mogoče je to vajina?

Objavljeno v Ostalo

Prosim za minutko pozornosti in malo tvoje pomoči!

Čeprav že več kot leto nimam psa in bo tako še nekaj časa ostalo, me odnosi med ljudmi in psi še nikoli niso tako fascinirali, kot me zdaj.

Ne vem zakaj – morda zato, ker sem v drugačni vlogi, večinoma objektivne zunanje opazovalke.

In mogoče zato, ker se mi ljudje radi zaupajo, ne vem sicer zakaj dajem vtis, ampak tako je – in zgodbe pasjeljubcev, ki jih slišim, so res globoke, ganljive in čutne. Vedno znova in znova me fascinira, kakšne vezi stkemo z našimi psi!

No, in mogoče tudi zato, ker sem po mojih letošnjih prehojenih 306 km po naši Parenzani začutila, da bi bilo fino, če bi te zgodbe o odnosu s psi – in posledično ljudmi – ubesedili. Tako bi jim dali širši glas, za katerega vemo, da seže čez hribe in doline v deveto vas in do vseh tistih, ki čutijo enako, pa mislijo, da niso razumljeni in do tistih, ki ne razumejo in čutijo drugače – da bi se jim morda vsaj malo odprle oči – brez estetske kirurgije, samo z blagim posegom v dušo.

Zakaj to zdaj objavljam? Ker mi mogoče prav ti lahko pomagaš!

Iščem pasje skrbnike z zanimivimi zgodbami – odnosi, ki so jih stkali skupaj s psi.

Kakšne zgodbe? Praktično kakršnekoli.

  • Lahko je pes bil najboljša in edina opora v različnih težkih življenjskih okoliščinah in si ne predstavljaš, kako bi bilo brez njega.
  • Lahko je pes tvoj edini družabnik v življenju in se skupaj podajata na različne avanture.
  • Morda ti je pasja družba vrnila smisel in voljo do življenja ali pa te je zapeljala v nove hobije, prijateljstva in doživetja.
  • Mogoče te je skrbništvo psa pripeljalo do kakšne odločitve, ob kateri je ne-pasji del družbe odkrito zavijal z očmi in se čudil (selitev, menjava službe … ljudje marsikaj delamo zaradi svojih psov!)
  • Mogoče te je smrt psa tako prizadela in užalostila, da še leta prihajaš k sebi.

Možnosti za izhodišča je toliko, kolikor je psov in vas – njihovih skrbnikov, tako da če želiš vajino zgodbo, izkušnjo in odnos, podeliti z mano, bom zelo vesela!

Namen je predvsem prikazati globoko vez in odnos, ki se lahko vzpostavi s psom, nekakšen poklon našim kužkom in glavni protiargument vsem, ki bodo kadarkoli rekli – “saj je samo pes”. Ni! Mi to vemo 🙂

Oglasiš se mi lahko na e-mail ([email protected]) in se malo pomeniva. Bom zelo vesela … hvala!

PS: Tvojo zgodbo zapišem jaz, ti mi jo samo poveš, tako da ena skrb manj!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.