Domov » Kuhana hrana za pse » Doma narejeni pasji priboljški

Doma narejeni pasji priboljški

Objavljeno v Kuhana hrana za pse

Sem pa tja pride dan, ko rada eksperimentiram v kuhinji. Koruzna juha se je izjalovila, so se pa zato nad pričakovanji posrečila jetrca za psa, ki sem jih dehidrirala in bodo v naslednjih dneh služila kot odličen pasji priboljšek.  Se recept finančno splača do te mere, da bom od zdaj naprej doma sama sušila vse možne organe in privarčevala? Ne, a smo se ob tem vsi blazno zabavali: Ron, Amy in jaz, kar pa tudi nekaj pomeni, a ne?

Več idej za zdrave in naravne pasje priboljške najdeš tukaj.

Kako narezati jetra na čim tanjše rezine?

priboljški za psa - sušena jetraTrik se skriva v tem, da narežeš zamrznjena jetra, ki se potem odtajajo kar na peki papirju. Peki papir je obvezen, če ne želite, da se vam jetra primejo na pladenj, poleg tega pa je tudi post-festum čiščenje veliko bolj enostavno. Pečico nastaviš na ventilacijo in pladenj položiš na drugo rešetko pod vrhom – torej ne najvišjo in ne tisto na sredini ampak vmes 🙂

Čas sušenja je relativen – dlje časa kot jih boste sušili, daljši bo rok uporabe. Jaz sem izbrala najlažjo pot in sem jih (z občasnim obračanjem) sušila dobro uro na 120˙C, zadnjih 15 min pa na 150˙C. Na tak način bodo sušena jetra v hladilniku brez težav zdržala do 14 dni. Za daljši rok uporabe je priporočljivo sušenje na nižji temperaturi, podaljšati pa morate tudi čas sušenja (5 do 6 ur). Če se odločite za to varianto, je najbolje, da jih v pečici pustite kar čez noč.

Ron in Amy (ja, tudi mačke jih obožujejo!) sta podala strokovno oceno +5 in zaloga je pošla v dobrem tednu.

Jetra niso samo odličen pasji priboljšek, ampak tudi prava vitaminska bomba za naše živalce: bogata so z vitaminom A, B, železom, fosforjem, omega 3 in omega 6 maščobnimi kislinami. Odmerite košček ali dva na dan, odvisno od velikosti psa.

Dober tek!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.