Domov » Ostalo » Jezero Črnava – sprehod s psom v okolici Ljubljanje

Jezero Črnava – sprehod s psom v okolici Ljubljanje

Objavljeno v Ostalo

Krasna ideja za izlet ali sprehod s psom je jezero Črnava, ki se nahaja 30 min iz Ljubljane, v smeri proti Gorenjski. Gre za manjše jezero v bližini Preddvora, ki sem ga odkrila po priporočilu prijateljice, prevzelo pa me je dobesedno v trenutku! Gorenjska klima je itak zakon, saj je v tistih krajih tudi med najbolj vročimi poletnimi dnevi za kakšno stopinjo hladneje, poleg tega je jezero obdano z gorami, ki še dodatno ohladijo misli ter spočijejo dušo. V neposredni bližini jezera pa je tudi hotelski lokal, ki ponuja prekrasen pogled na neokrnjeno naravo, odlično kavo, pa še prijazen je do psov – Hotel Bor je bil leta 2015 namreč izbran za psom najbolj prijazen hotel pri nas!

Odlično za kopanje in kratek sprehod s psom

Jezero Črnava ponuja enostaven dostop do vode in če se tja odpravimo med tednom, bo gotovo našel vsak košček »plaže« zase in za svojega psa, med konci tedna (zlasti med poletno sezono), pa je, razumljivo, gneča, ob koncih tedna tam potekajo tudi poroke.

V jezeru se lahko kopamo tudi ljudje, zato boste ob jezeru srečali kar nekaj »človeških« kopalcev. Če ste med tistimi, ki se radi kopajo, na ta izlet s psom vzemite še svoje kopalke, če slučajno tudi vas zamika skok v vodo. Meni osebno bolj pašejo trdna tla pod nogami 🙂

Ker gre za manjše jezero, ga lahko v celoti obhodimo, zato je sprehod ali izlet s psom primeren tako za navdušene pasje plavalce kot za tiste, ki jim plavanje ni ravno življenjska prioriteta, radi pa odkrivajo nove lokacije. Preden zaključimo sprehod, pa lahko na hitro raziščemo bližnjo okolico jezera ali pa se odpravimo po poteh »grajskega drevoreda«; jezero Črnava je namreč tik ob prekransem gradu Hrib iz 16. stoletja. Pawesome! Sprehod okrog jezera Črnava je nezahteven, zato je primeren tudi za pasje seniorčke.

Jezero Črnava – fotogalerija

Verjetno ni treba posebej poudariti, da je treba imeti psa pod nadzorom (v jezeru živijo tudi račke – ne dovolimo psu, da jih preganja ter jim omogočimo plavanje v jezeru brez stresa!) in da je treba za njim počistiti! Bodimo vzorni pasji skrbniki in bodimo zgled vsem tistim, ki to niso. Če bi se vsi držali nenapisanega pravila, da je moja svoboda omejena s svobodo drugega, bi bilo življenje lepše za vse.

Res je neverjetno, kaj vse imamo pred našim nosom, pa tega pogosto niti ne vemo. Jezero Črnava je definitivno prava poletna destinacija za izlet ali sprehod s psom, nikakor pa ne dvomim, da ni idilično tudi v zimskih dneh, ko bomo definitivno ponovili vajo!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

4 Responses

  1. Ana
    | Odgovori

    Oooo,hvala za tole 🙂

  2. Jasna
    | Odgovori

    Po branju tega članka smo jezero obiskali včeraj in naša CiNi je “splavala”. Do zdaj se je namreč zgolj namakala v vodi. Res lep sprehod!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.