Domov » Ostalo » Kako hranite vašega psa? Tukaj so rezultati ankete.

Kako hranite vašega psa? Tukaj so rezultati ankete.

Objavljeno v Ostalo

Čeprav sem upala, da bodo rezultati drugačni, sem potihoma vedela, da bodo briketi in konzerve nesporni zmagovalci.

Zdaj lahko z gotovostjo trdim, da slaba polovica slovenskih psov živi na vnaprej pripravljeni hrani, najmanj pa jih je na surovi hrani. No, saj ne, da sem si mislila, da je kako drugače, ampak tukaj je črno na belem, brez špekulacij.

A roko na srce: slika bi morala biti obrnjena. Poleg genetike in okolja je hrana tista, ki najbolj vpliva na zdravje psa (verjetno tudi zaradi tega ni kupujete najboljše brikete). Kljub temu se nadejam tega, da je kar 40 % takih, ki kombinira kuhano in surovo hrano za pse z briketi in konzervami, žal pa se nisem spuščala v podrobnosti, ali je pes take raznovrstnosti deležen na tedenski, mesečni ali letni ravni. Je pa to definitivno področje, ki ga želim obelodaniti v bližnji prihodnosti 🙂

Vsakemu svoje, pravijo in živimo v svobodni državi. Še vedno pa trdim, da so briketi popolnoma enak lobi k zdravila. Včasih koristijo, da se pa tudi brez njih.

Tukaj sta dve povezavi, ki lahko koristita vsem, ki premišljujete o tem, da bi presedlali na kuhano ali surovo hrano za pse (pa imate morda začetniške zadržke):

Kako začeti s kuhano hrano za pse

Kako začeti s surovo hrano za pse

In zdaj k rezultatom ankete:

Katera hrana je najboljša za psa?

 

Predvsem me zanima, ZAKAJ je rezultat tak, kot je? Spet sem firbčna, ne morem si pomagat 🙂

Je težko kuhati za psa? Je krivo pomanjkanje časa? Morda ni popolnoma jasno, kaj pes lahko je in česa ne? So predsodki o surovi hrani za pse še zmeraj prisotni? Je kriva cena, čeprav je končni finančni izdatek popolnoma enak?

Povej tvoje mnenje v komentarju! Ne grizem 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

3 Responses

 1. Suzana
  | Odgovori

  Hranim z briketi – hladno stiskanimi… Predvsem zaradi casa. Imam 3 pse, veliko smo na poti – v avtu, tako v Sloveniji, kot tujini. Zato si ne predstavljam se kuhati ali biti pod stresom, kje bom kupila meso, kje ga bom skuhala, ali vsaj zmesala. Kje ga bom hranila, ce ne bo hladilnika itd. Iz zelo prakticnih razlogov smo na briketih, vendar pa pazim, da je notri precej mesa, da ni zitaric itd. Ko smo doma, pa dobijo tudi kaksen jogurt, skuto, meso (surovo, kuhano), kost… Ampak to je bolj obcasno… V glavnem se hranimo zunaj iz roke, tako da imamo posodo samo za vodo. To je pa se en razlog…

 2. duša
  | Odgovori

  Tudi jaz sem po letih briketov najprej začela s peleti, kmalu preklopila na surovo oz. kuhano. Zdaj imamo za zajtrk še vedno pelete, večerjo kuhano ali surovo. Psa se obnašata, kot bi se jima odprla nebeška vrata…Po dveh mesecih občasno še vedno driska, večkrat po surovi. Aha, zjutraj dobita tudi par žlic ovsenih kosmičev, ki sta si jih pred časom izprosila. Je vse skupaj preveč “zmešano”?
  Malo se še lovimo s pripravo, tehtanjem in kombiniranjem, počasi se bomo že zverzirali. Skoki našega seniorja v luft, da vidi, kaj in koliko hitro se pripravlja na pultu, so absolutno plačilo za vse začetniške težave.

  • Lena Gregorčič
   Lena Gregorčič
   | Odgovori

   Hja, normalno, da sta srečna, če pa končno dobivata normalno hrano 🙂 Namesto kuhanega/surovega mesa pa lahko meso samo vržete v vrelo vodo, toliko da zunaj “zakrkne”, potem pa ga ponudita vedno bolj surovega … je manjša verjetnost za drisko. LP

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.