Domov » Priporočam » Kako je Hill postal spet aktiven kuža?

Kako je Hill postal spet aktiven kuža?

Objavljeno v Priporočam

Težave z gibanjem so prav gotovo ena izmed najhujših nočnih mora vsakega pasjega skrbnika, sploh če njihov pes prekipeva od energije. Zamenjati nekdaj aktivno življenje in dolge ter energične sprehode za omejeno gibanje je tako lahko stresno za oba. Do težav z gibanjem lahko pride iz različnih vzrokov, zato je prav, da se pri izbranem veterinarju oglasimo takoj, ko zaznamo težave. Potem pa se, odvisno od diagnoze, lahko odločimo za različne pristope reševanja nastalih težav.

Metoda, ki omogoča velik preskok od konvecionalnega zdravljenja s protibolečinskimi terapijami

Skrita rezerva odraslih matičnih celic v maščobi, ki nam bo v prihodnosti lahko pomagala zaceliti kronične rane, popraviti srčno popuščanje pri ljudeh, že danes v vsakdanji kliniki učinkovito pomaga živalim s sklepnimi obolenji, veterinarska medicina je še korak pred humano!

Do sedaj se je živalim pomagalo predvsem s protibolečinskimi in protivnetnimi terapijami, ki pa imajo lahko precej stranskih učinkov. Tovrstne terapije pomagajo tako, da lajšajo simptome, bolezni pa na žalost ne morejo ustaviti. Danes se zdravljenja lotevamo bolj celostno, s kontrolirano prehrano živali in fizioterapijo, ki pomaga, da žival lahko hitreje okreva po opravljeni operaciji. Z razvojem celičnih zdravljenj, kot je zdravljenje z matičnimi celicami, pa se nadejamo še regeneracije v sklepu, kar bi pomenilo, da se lahko še bolj približamo naravni funkcionalnosti sklepa, kot je bila pred poškodbo.

Z zdravljenjem s pomočjo matičnih celic se je srečal tudi škotski mejni ovčar, aktivni reševalec Hill, možnosti zdravljenja pa je skrbno raziskala njegova skrbnica Eva. Poseg zdravljenja kolka je bil opravljen pod nadzorom Klaudija Kasenburgerja, DVM, zanimalo pa nas je, kako aktiven je Hill danes?

»Približno pol leta po posegu šepanja ni bilo več!«

Eva pravi, da je Hill začel šepati po večjih naporih na zadnjo desno tačko. »Vedela sem, da nekaj ni v redu, vendar vseeno to šepanje ni bilo izdatno in je navadno trajalo okoli 2 dni. Vedela sem, da bi prišla v poštev za izboljšanje stanja le operacija, za kar se še nisem odločila, saj pri prejšnjem psu po operaciji sklepa z nastalim stanjem nisem bila najbolj zadovoljna. Hillu sem že od mladosti v prehrano dodajala različne prehranske dodatke za sklepe (glukozamin, hondroitin, zelene alge …), saj sem se zaradi njegovega aktivnega življenja zavedala, da obstaja večja verjetnost sklepnih obolenj. Ko sem opazila poslabšanje, sem količino dodatkov še povečala, hkrati pa začela zelo omejevati njegove aktivnosti, kar seveda zaradi njegove velike količine energije ni bilo lahko. Sam poseg ni bil zahteven in obremenjujoč. V bistvu sem bila presenečena, kako je možno zdravljenje na tako enostaven način. Pes je bil sicer dvakrat sediran, a le za nekaj minut. Prav tako nisem mogla verjeti, da po posegu ni bilo potrebnega počivanja oz. nobene rehabilitacije, temveč je lahko Hill takoj zaživel svoje normalno življenje. Hill je torej pred posegom šepal na zadnjo desno tačko po večjih naporih. Izboljšanje se je pokazalo že približno tri tedne po posegu, ko kljub povečani aktivnosti ni bilo več opaznega šepanja oz. je bilo manj izdatno. Približno pol leta po posegu šepanja ni bilo več. Hill bo letos dopolnil 10 let, celo življenje je že aktiven reševalec ter kot se za pasmo border collie spodobi, zelo aktiven v vsakdanjem življenju, vendar šepanja ni več. Zelo sem vesela, da je tako, saj lahko živi polno življenje ter mu ni bilo potrebno biti izpostavljenemu kakšni operaciji.”

Pri Animacelu, ki v sodelovanju z veterinarji v Sloveniji in Evropi ponuja zdravljenje, so na primeru Eve in Hilla pred in po zdravljenju posneli tudi kratek video:

Izkušnje so pozitivne

Klaudij Kasenburger, DVM, se pri Veterini Jagodič ukvarja prvenstveno z zdravljenjem malih živali, predvsem z ortopedskimi pacienti. Zdravljenje živali z matičnimi celicami je začel uporabljati kot prvi veterinar v sodelovanju s podjetjem Animacel že leta 2010. Za zdravljenje z matičnimi celicami se odloča tudi takrat, »ko klasične metode zdravljenja in kirurški posegi ne pridejo v poštev iz različnih razlogov oziroma nimajo želenega učinka. Prav tako je uporabno pri starejših pacientih, pri katerih se bojimo dolgotrajnih anestezij in bolečih posegov, saj je poseg skoraj neboleč.« Dodaja še, da so njegove izkušnje s samim zdravljenjem v veliki meri zelo pozitivne. »Če bi strnil nekje realno, je izboljšanje moč pričakovati po 3 do 6 mesecih od same aplikacije matičnih celic.”

 

Več kot 10. 000 uspešnih zdravljenj!

Zdravljenje z matičnimi celicami za sklepna obolenja je terapija, ki je v zadnjih 7 letih postala že skoraj rutina v veterinarski praksi, predvsem kadar se lastniki srečajo z vnetji sklepov ter displazijami njihovih štirinožnih prijateljev. Z več 10.000 uspešnimi zdravljenji na svetu se je metoda izkazala za učinkovito, varno ter omogočila velik preskok od konvencionalnega zdravljena s protibolečinskimi terapijami. S številčnostjo zdravljenj ter uporabo v praksi je cena terapije sedaj tudi primerljiva z ceno, ki bi jo odšteli za protibolečinsko terapijo tekom enega leta.

Vse informacije v zvezi z zdravljenjem psa z matičnimi celicami dobite tukaj >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Animacel
Sledi Animacel:
Podjetje Animacel je bilo ustanovljeno leta 2011 kot spin–out podjetje Veterinarske fakultete na Univerzi v Ljubljani. Na podlagi vrhunske znanosti na področju zdravljenja živali z matičnimi celicami pa je razvilo revolucionarno tehnologijo zdravljenja sklepnih obolenj psov in konjev. Danes uspešno deluje s klinikami v Sloveniji ter v Evropi; slovensko tehnologijo uporabljajo tudi v Avstriji, Nemčiji, Veliki Britaniji in na Hrvaškem. Animacel sodeluje z že več kot 30 partnerskimi veterinarskimi klinikami, med katerimi so tudi vodilne ortopedske klinike v Evropi. Spletna stran in kontakt: animacel.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.