Domov » Trendi » Kako lahko pasja tačka postane krasen kos nakita?

Kako lahko pasja tačka postane krasen kos nakita?

Objavljeno v Trendi

Potem ko sem se naravnost zaljubila v verižico z odtisom tačke, ki sem jo videla pri prijateljici, sem si preprosto morala omisliti tudi odtis Ronove blazinice.

Ker je Ronova tačka za odtenek prevelika, da bi jo lahko nosila kot verižico (čeprav se tudi to preverjeno da), jo je Dalija oblikovala kot broško, ki mi bo od zdaj naprej delala družbo na majicah in jaknah ali pa bom z njo popestrila šale in srajce. Tako da … moj pes gre definitivno povsod z mano, če ne drugače pa kot broška 🙂

Prav gotovo pa končni rezultat ne bi bil tako dih jemajoč, če se projekta ne bi lotila Dalija Sega.

Dalija Sega Štok. Foto: Tadej Čauševič

Kdo je Dalija?

Dalija Sega je akademska kiparka, ki je ustvarjalno pot nadaljevala kot oblikovalka nakita. V zadnjih letih je med slovenskimi oblikovalci nakita postala dobro uveljavljeno in prepoznano ime. Pri svojem delu najraje posega po plemenitih kovinah, njen repertoar nakita pa obsega krasne prstane, uhane, obeske, zapestnice in broške … pri katerih ideje črpa predvsem iz narave.

Tačka na verižici je od zdaj dalje tudi v Daljini redni ponudbi.

Da je med pester nabor krasnega nakita, ki ga izdeluje, uvrstila tudi pasjo tačko (in tako osvojila srca pasjih skrbnikov), je kriva njena sestra Iris, ki si je nekega dne zaželela, da bi imela unikaten spomin na svojo psičko Ely. Sestri, ki obožuje pse, pač ne moreš reči ne in tako je nastala verižica z najbolj popolno mini tačko, ki med pasjimi skrbniki izzove krasne i-je in o-je. In le kako jih ne bi?

Kako tačka postane broška ali verižica?

Preden pasja tačka nastane broška ali verižica po meri, je treba najprej vzeti odtis blazinice. Dalija je Ronu odtis vzela s pomočjo posebne mase, ki je za pse popolnoma varna in neškodljiva (tudi če jo pes recimo poliže). Celoten postopek je hiter, saj traja 5 do 10 min, a v tem času mora pes mirovati, da se masa strdi.

Da se masa ne bi sprijela na dlake okoli blazinic, smo tačko namazali s kokosovim oljem, dlake tik ob blazinici pa rahlo pristrigli. Ron je zelo neproblematičen in potrpežljiv pes, ki za nekaj slastnih priboljškov naredi vse, kar je treba in še več. Poleg tega pa je vse skupaj potekalo na domačem kavču, tako da je bilo udobje zagotovljeno.

Strjen odtis Ronove tačke je Dalija nato odnesla v svojo delavnico, kjer ga je nadalje obdelala tako, da je iz njega naredila srebrn odlitek ter mu dodala nastavek za broško, ki pa ga lahko uporabim tudi kot verižico.

Ko mi je čez nekaj dni dostavila broško, ki je nastala po meri Ronove blazinice, se enostavno nisem mogla načuditi nad tem, kako je lahko tudi njegova tačka postala tako dovršen kos nakita. A tako pač je, če te v roke vzame akademska kiparka in oblikovalka nakita; v tem primeru lahko odtis tace postane najbolj poseben kos nakita, ki ga imaš doma.

Ronova blazinica kot broška ali verižica. Čisto vsako pasjo tačko lahko spremnite v prekrasen spomin in če le ni prevelika, jo lahko nosite tudi kot nakit.

Pravzaprav sem z broško tako obsedena, da ko je ne nosim na sebi, jo imam pri sebi in si vsake toliko časa vzamem nekaj sekund ter jo občudujem. No, vmes tudi kaj napišem, recimo prispevek o tem, kako imam popolno broško – tačko, ki gre povsod z mano 🙂

Prav gotovo najlepše darilo, ki ga lahko pokloniš … ali prejmeš!

Pa četudi to pomeni, da obdariš samega sebe. Pasji skrbniki smo itak mahnjeni na vse, kar je povezano s tačkami, a le redko se zgodi, da pasja tačka, ki je itak nekaj najlepšega na svetu, postane tudi nakit in dragocen spomin.

Ne samo, da imaš potem psa vedno ob sebi, ampak tudi za vedno, kar pa je neprecenljivo – njihova življenja so tako ali drugače prekratka.

Tačka po meri ali verižica?

Obesek tačke na verižici je na voljo v redni prodaji, Dalija pa bo z veseljem naredila tudi tačko po meri vašega psa. Za več informacij v zvezi z naročilom in ceno tačke po meri se obrnite na njen email: [email protected] ali obiščite njeno spletno stran: dalijasega.com

Njen čudovit nakit in zgodbe, ki se pletejo okoli njega, pa lahko spremljaš tudi na Facebooku.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.