Domov » V živo » Kako do zdravih sklepov in hrbtenice?

Kako do zdravih sklepov in hrbtenice?

Objavljeno v V živo

Za nami je še ena krasna sobota, ko smo se pod vodstvom Špele Suhač naučili prijetnih masažnih dotikov, s pomočjo katerih bomo poskrbeli za zdrave sklepe in hrbtenico pri naših kužkih.

Špela je veterinarka, ki se je po uspešno zaključeni Veterinarski fakulteti odločila za 3-letni študij energijske osteopatije po Salomonu. Gre za terapevtsko metodo, ki združuje različne strukturne (osteopatske) in energijske tehnike ( akupresura, masaža meridianov …), s pomočjo katerih se zagotovita celostno ravnovesje in zdravje živali.

Navkljub temu to ni bila delavnica energijske osteopatije: masažni dotiki, ki smo se jih naučili, so zmes različnih prijemov in tehnik, ki jih Špela tudi uporablja pri svojem delu: od »klasičnih« masažnih prijemov ter nekaterih akupresurnih točk in elemente tui-na masaže ter druge dotike, s pomočjo katerih bomo pri kužkih lahko poskrbeli za zdrave sklepe in hrbtenico.

Masiranje namesto »čohljanja«

Na tak način lahko pri mladih psih preventivno poskrbimo za optimalno gibljivost in vitalnost, ki jih bo spremljala še v »zrela« leta, pri tistih kužkih, ki pa že imajo določene težave, jih lahko omilimo in s tem našemu kosmatincu pomagamo do boljšega počutja. Seveda moramo v primeru določenih težav nekatere dotike prilagoditi.

Pasji skrbniki se radi pohvalijo, da njihovemu psu masaža blazno ustreza in pogosto sami “prosijo” zanjo. S tem seveda ni nič narobe, dokler ne izvajamo prijemov, s katerimi bi lahko izzvali poškodbe, bi bili preveč grobi ali pa bi vztrajali pri nečem, kar psu ne ustreza; tukaj velja nenapisano pravilo, da se vedno prilagodimo psu in opazujemo, kaj njemu ustreza.

Po zaključeni delavnici in z novo pridobljenim znanjem pa bomo lahko vsakodnevno čohljanje oplemenitili s funkcionalnimi dotiki, ki bodo blagodejno vplivali tako na psa kot skrbnika, vsaj 1-krat tedensko pa mu lahko privoščimo komplet tretma 🙂

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.