Domov » Trendi » Konj in buča bosta vašemu psu šla v slast!

Konj in buča bosta vašemu psu šla v slast!

Objavljeno v Trendi

Ljubitelji Naturavetal mokre hrane za pse, pripravite sklede in prtičke, s katerimi boste brisali sline: pestri družini razgibanih okusov mokre hrane se je pretekli teden pridružil nov okus – monoproteinska pločevinka s konjskim mesom in slastno bučo! Buča bo poskrbela, da bo prebava štimala tudi pri najbolj občutljivih, konjsko meso pa je nadvse primerno tudi za tiste pse, ki so občutljivi na vse. No, to pa je novica!

Konjsko meso je pogosta izbira ti. izločevalnih diet

Eden izmed pogostih ukrepov, s katerim se srečajo psi, ki trpijo za prehranskimi intolerancami in alergijami, je ti. izločevalna dieta. Te je pogosto bolj naporna za skrbnike kot za pse, saj v praksi pomeni, da pes – razen izbranih beljakovinskih virov in redkih virov ogljikovih hidratov oz. zelenjave, ki jih običajno določi veterinar ali terapevt, ne sme zaužiti praktično ničesar drugega. Torej odpade vsa hrana (in priboljški), ki nima natančno navedenih vseh sestavin; “živalske maščobe” na deklaraciji so denimo preveč širok pojem, saj ni natančno specificirano, za katere živalske maščobe gre (perutnina, svinjina …). In če imamo doma psa s sumom na prehransko alergijo ali intoleranco, je to lahko problem, saj lahko že neznantno majhna količina alergena povzroči reakcijo.

Zato moramo poseči po hrani in priboljških, ki sestavine navajajo nedvoumno in specifično, vsebujejo pa tudi samo 1 vrsto mesa, torej tisto, ki jo pes lahko v času izločevalne diete uživa. Nič lažjega, boste rekli, a resnica je pogosto drugačna; če lahko na hrani piše, da je to hrana “z divjačino”, lahko specifikacija na deklaraciji razkrije, da je divjačinskemu mesu primešan tudi manjši odstotek piščanca. S tem seveda ni čisto nič narobe, če pes ni alergičen na piščanca 🙂 Če pa obstaja sum, imate problem – in izločevalna dieta ne bo zalegla.

Vašemu psu konj ne diši? Ni problema! Po dolgem času so končno spet na voljo tudi pločevinke z divjačino, ki poleg mišičnega mesa in notranjih organov vsebujejo tudi jagodičevje in ajdo ter še nekaj drugih slastnih in zdravih sestavin, ki skupaj tvorijo popoln obrok. Dobiš jih tukaj>>>

Velika večina pasjih skrbnikov se v času izločevalne diete odloči za surovo ali kuhano hrano ali pa iz praktičnih razlogov poseže po kakovostnih monoproteinskih mesnih pločevinkah, s pomočjo katerih poskušajo priti težavi do dna. Izločevalna dieta običajno traja 6 do 8 tednov, nakar se običajno postopoma začenja v prehrano dodajati druge sestavine (eno po eno) ter se opazuje, ali pride do nezaželene reakcije, kot je srbečica, kožni izpuščaji, prebavne težave … Poleg kunca in divjačine je običajno konjsko meso eden izmed beljakovinskih virov, ki je najpogosteje “predpisan” na tej dieti.

naturavetal mokra hrana za pse s konjem za alergike
Konjsko meso vsebuje manj maščob, bogato je z železom in vitamini B-kompleksa.

Buča: za boljšo prebavo!

Eno izmed živil, ki fantastično vpliva na prebavo, je tudi buča. Upam, da se zvesti bralci ZHP-ja še niste naveličali buč, saj jih pogosto izpostavljam, ampak kaj naj – resnično imajo blagodejen vpliv na prebavo v obe smeri, torej ko ima pes tako težave z drisko kot z zaprtostjo, saj vsebuje veliko vlaknin. Bučo v pasji hrani bodo zato cenili zlasti skrbniki tistih psov, pri katerih se intolerance kažejo tudi v obliki (blagih) prebavnih težav.

buča za pse je odlična za prebavo

Sestavine v Naturavetal mokri hrani za pse so samo kuhane na pari, zato ohranijo visok delež vseh hranilnih vrednosti in obdelane na tak način so tudi najboljši približek sveži hrani. Naj ob tem še poudarim, da Naturavetal pločevinke ne vsebujejo konzervansov, barvil in ojačevalcev okusa. So brez glutena in brez GSO, tako da ste lahko popolnoma brez skrbi, ko jih postrežete v skledi!

Popolni meni vsebuje še bučke ter v manjši količini notranje organe konja (srce, jetra, pljuča), ki so nepogrešljiv del uravnotežene prehrane, saj v primerjavi z mišičnim mesom vsebuje bistveno več vitaminov in mineralov.

Teknil bo prav vsem!

Naturavetalov popolni meni s konjem pa seveda ni samo za alergike, občutljive pse in tiste, ki so na izločevalni dieti. Lahko je krasna popestritev kateregakoli jedilnika in dopolnitev katerihkoli Naturavetal peletov – lahko tudi v istem obroku, saj lahko pelete brez težav mešate z mokro hrano. Kot sem omenila, so sestavine v Naturavetal mokri hrani minimalno termično obdelane, saj so zgolj kuhane na pari, so zaradi tega priljubljene tudi pri zagovornikih BARF hrane za pse, saj so odlična rešitev za tiste situacije, ko psa ne morete hraniti s surovo hrano, še vedno pa bi radi psu ponudili čim bolj naraven in svež obrok. Bodite med prvimi pri nas, preizkusite in poročajte 🙂 In seveda – dober tek!

Konj z bučo je na voljo tukaj >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.