Domov » Obrok za 1 € » Govedina s poletno zelenjavo

Govedina s poletno zelenjavo

Objavljeno v Obrok za 1 €

Danes je na meniju eno tako čisto ta pravo, slovensko doživetje: prosena kaša, surova govedina in kumare, ki bi jih lahko pozimi menjali z naribanim zeljem. Celotnemu obroku je primešana že žlička kokosovega olja. Še vedno smo v okviru omejenega budgeta 1 €, kljub temu, da je prosena kaša kupljena pri kmetu in ne v XXL akciji, govedina je iz mesnice, kumare pa iz trgovine, ampak ker je zdaj ta prava sezona, so smešno nizko poceni. Na fotografiji so neke mini kumare in ne klasične solatne kumare, niso pa to kisle kumarice, če bi kdo slučajno špekuliral v to smer 🙂

Obožujem sezonsko sadje in zelenjavo, ker je cenovno bolj ugodno, poleg tega pa je sveže in zato vsebuje veliko več vitaminov, mineralov in drugih hranilnih snovi kot nesezonska hrana – bučke so za poletne dni, pozimi pa se lahko do onemoglosti nažremo zelja.

Največ vitaminov in mineralov se skriva v olupku, zato kumare ne lupite! So odličen vir kalija in telo hladijo od znotraj, zato so več kot dobrodošle v teh dneh, ko se temperature čez dan gibajo nad 30 ˙C. Ker so kumare sestavljene pretežno iz vode, so idealna hrana za pretežke kužke, poleg tega pa boste poskrbeli za hidracijo telesa že pri samem hranjenju. Če pes nima zadržkov proti zelenjavi, lahko kumaro ponudite samo kot priboljšek za glodanje.

Hrsk, hrsk > Njami 😉

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.