Domov » Mačke » Naredimo sami: mačje-lovke!

Naredimo sami: mačje-lovke!

Objavljeno v Mačke

Pa ne take, s katerimi bomo lovili mačke, ampak take, ki jih bodo lovile mačke 🙂

Moje osebno mnenje je, da za mačje igrače nam ni treba zapravljati veliko denarja, z nekaj domišljije jih lahko ustvarimo iz čisto vsakdanjih “odpadkov”. Tokrat sem reciklirala “rinke” pod zamaški na plastenkah vode, tekočega jogurta, mleka … in nekaj tekstilnega odpada, ki ga imam zaradi šivanja na kilograme – alternativa temu je lahko stara raztegljiva (jersey) majica, trak z lase ali kaj podobnega, važno je le, da spada v skupino jerseyev, ker se te vrste blaga ne parajo.

Nastale so preproste, a sila zabavne mačje-lovke, s katerimi se bodo mačje princese in kralji z veseljem igrali. No, vsaj upam!

Za mačje-lovke potrebujemo:

 

  • Plastična rinka, ki jo najdemo pod zamaškom plastenke – tega res ni težko dobiti 🙂
  • Razrezana stara majica ali kakšen drug kos elastičnega blaga (jersey) – trak za lase, spodnja majica itd. Potrebujemo res majhen kos. Če boste v ta name razrezali staro majico, prišparajte ostanke, ker jo bomo še potrebovali
  • Po želji elastika ali vrvica
  • 15 min časa

 

 

Postopek:

Blago narežemo na cca. 1 cm široke in 20 do 25 cm dolge trakce. Za rinko srednje velikosti potrebujemo cca. 10 trakcev.

Trakce nategnemo, da se zavihajo navznoter in začnemo z vozalnjem okoli rinke.

Pri vozlanju ni nobene posebne tehnike, trakec samo zavozlamo okoli plastičnega obroča in fino zategnemo.

Trakce lahko zavozlamo po celotnem obroču ali pa prekinemo približno na polovici.

Preostali del plastične rinke pa samo obvežemo s trakcem.

Po želji dodamo še elastično vrvico ali navadno vrvico in igračo obesimo na kljuko, praskalnik … skratka nekam, kjer bo mačji princesi omogočala veliko zabave 🙂

Ustvarimo lahko različne kombinacije, pravil praktično ni, najbolj pomembno je, da bo nova pridobitev všeč naši mačji dami.

Mačje-lovko lahko obesimo na kljuko ali jo “zahakljamo” kam drugam. Nekatere mačke se bodo z njo igrale same od sebe, druge potrebujejo nekaj vzpodbude. Podobno kot z vsako drugo igračo, imejte mačko pri igri pod nadzorom, saj nesreča nikoli ne počiva, mačja domišljija pa tudi ne. Tukaj pa preverite še nekaj idej, za popestritev življenja notranjih mačk.

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.