Domov » Trendi » Mačji posip, ki v vodi razpade kot toaletni papir

Mačji posip, ki v vodi razpade kot toaletni papir

Objavljeno v Trendi

Mačje stranišče je mačje svetišče in vsak, ki ima notranjo mačko se zaveda, kako je za popolno mačjo srečo pomembna izbira posipa za mačje stranišče. Pesek mora seveda v prvi vrsti ustrezati našim občutljivim mačjim damam, toliko večji plus pa je, če je praktičen tudi za vse, ki zvesto služimo našim mačjim princesam.

Po več različnih preizkusih sem končno odkrila pesek, ki se sprime še hitreje in bolj učinkovito, kot obljubljajo proizvajalci, za nameček pa lahko vse lužice in potičke skupaj s peskom zavržem v WC školjko, kjer razpade kot toaletni papir. Gre za popolnoma naraven mačji posip Garfield, ki je končno na voljo tudi pri nas.

Popolnoma naraven mačji posip

Mačji posip Garfield prihaja iz Brazilije in je narejen na osnovi rastlinskih vlaken koruze ter manioke (gomoljasta južnoameriška rastlina). Je popolnoma naraven, saj ne vsebuje nobenih kemičnih dodatkov in umetnih dišav, ki bi morda utegnili dražiti občutljive noske naših kosmatih prijateljic. Garfield se ne praši in navkljub temu, da je popolnoma naraven, odlično absorbira neprijetne vonjave, najbolj pa me je navdušila sprijemljivost peska, ki je visoko nad pričakovanji.

Prav zaradi izjemne sprijemljivosti je posip ekonomičen, saj po opravljeni potrebi z lahkoto odstranimo dejansko samo »kontaminiran« del, brez odvečnega balasta čistega peska. Sprime se torej zelo učinkovito in praktično takoj je nared, da ga zavržemo v WC školjko.

V vodi razpade kot toaletni papir

Z Garfieldom se lahko dokončno poslovite od dodatnih odpadkov v obliki mačjih iztrebkov, saj lahko vse mačje iztrebke brez težav zavržete v WC školjko, kjer bodo razpadli kot toaletni papir. Kako hitro bodo razpadle grudice je odvisno od tega, kako hitro po opravljeni potrebi boste posip zavrgli v WC školjko.

Tudi če mačje stranišče čistite 1-krat dnevno in je od potrebe minilo 10 ur, bo razgradnja uspešna, samo trajala bo malo dlje časa. Če pa grudico zavržete relativno hitro po opravljeni potrebi, bo razpadla že praktično po enem potegu vode. Garfield torej ni prijazen samo do naših živali, ampak tudi do Zemlje, saj bomo z njegovo pomočjo ustvarili manj nepotrebnih odpadkov.

garfield pesek za macke
Garfield, popolnoma naraven in Zemlji prijazen mačji posip. Na voljo je v dveh različicah, fino mleti in bolj grobo mleti. Foto: arhiv proizvajalca

Fino ali grobo mlet?

Garfield je na voljo v dveh različicah, in sicer v fino mletih granulah ali pa v grobo mletih granulah. Navkljub temu da moja mačka načeloma bolj obožuje fino mlet pesek, je v tem primeru vseeno bolj smotrna izbira mačji posip Garfield z bolj grobo mletimi granulami, saj se ta praktično ne raznaša po stanovanju – sem ter tja najde pot ven kakšna granula, a ker že nekaj let uporabljam predpražnik za mačji WC, vse ostanejo ujete tam, kjer morajo biti in se ne prenašajo po stanovanju.

Ob rednem čiščenju mačjega stranišča predpražnik stresem v WC školjko (ker s tem posipom to lahko naredim) in stvar je zaključena brez drame. Ker moja mačka rada grebe na veliko, uporabljam zaprto mačje stranišče kot dodaten »zaščitni« ukrep.

Lažji nadzor nad težavami s sečili

Tako fina kot groba različica sta bele barve, kar je še posebej priročno za tiste mačje skrbnike, ki morate nadzorovati zdravstveno stanje vaše mačke. Vnetje sečil je na žalost zelo pogosta zdravstvena težava naših mačk, a s pomočjo Garfielda boste v belem pesku takoj opazili morebitne sledi krvi v urinu. Definitivno še en razlog več, ki govori v Garfieldu v prid!

Lahek in ekonomičen

Naj vas manjše pakiranje Garfielda v primerjavi z drugimi mačjimi peski in posipi ne zavede, saj boste večje pakiranje imeli kar za 60 dni (ob predpostavki, da imate doma 1 mačko). Na večjo ekonomičnost definitivno vpliva že omenjena odlična sprijemljivost, ker zavržemo res samo to, kar je za zavreči, za še boljšo učinkovitost pa predlagam, da uporabite lopatico s srednjimi režami.

Stranski učinek Garfielda je samo ta, da ko ga bo vaša mačka enkrat preizkusila, noben drug pesek zanjo ne bo več dovolj dober, ker je Garfield najboljši!

Garfield ni več na voljo pri nas, je pa to njegova alternativa >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

2 Responses

  1. Urban Suhadolnik
    | Odgovori

    Z vsem spoštovanjem, ampak kako je lahko mačji posip iz Brazilije bolj ekološki od “lokalno” proizvedenega peska.
    (Mačji) Pesek ni problematičen odpadek in od vseh stvari deponiji najbolj spada tja. “Nima” časa razgradljivosti, ker je že v končni obliki. Ne predstavlja tveganja okolju.
    Na drugi strani se ta “eko” posip uvaža preko v evropo preko oceana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.