Domov » Priporočam » Mesni “double-mix”

Mesni “double-mix”

Objavljeno v Priporočam

Še en odličen recept, zaradi katerega bo pasja skleda gotovo polizana do čistega. Recept je, jasno, sila enostaven, trik v nadaljevanju pa je zlata vreden; meso z višjo beljakovinsko vrednostjo lahko manj aktivnim psom povzroči prebavne težave, razen če … berite dalje!

Količina in sestavine

  • 40 % kunčjega mesa
  • 40 % losovega mesa
  • 20 % zelenjavno-sadne mešanice

In še v gramih (za 30 kg težkega psa, ki na dan dobiva 600 g hrane oz. 2 % telesna teže): cca. 120 g kunčjega mesa + cca. 120 g losovega mesa + cca. 60 g sadno zelenjavne mešanice. Navedene količine veljajo za en obrok.

Količino hrane za vašega psa izračunate glede na njegovo telesno težo in sicer velja, da naj bi bila količina sveže hrane na dan 2 do 3 % telesne teže psa, razdeljena na dva obroka. Pri bolj aktivnih psih in mladičih smo na zgornji meji (tudi do 5 % telesne teže) pri starejših in manj aktivnih psih se držimo spodnje meje. Če ne vemo kako začeti, začnemo na »zlati sredini« in opazujemo težo psa.

Sestavine

Tokrat je bil moja prva izbira los, slastno divjačinsko meso z visoko beljakovinsko vrednostjo, ki ga ima Petman v stalni ponudbi. Divjačinsko meso je zaradi visoke beljakovinske vrednosti odlično za bolj aktivne pse, manj aktivni in bolj občutljivi psi pa se lahko nanj odzovejo z drisko. K sreči jo lahko s preprostim trikom prelisičimo: kombinirajmo ga z drugimi sestavinami, najbolje da z mesom, ki je manj mastno in lažje prebavljivo!

Prav zaradi tega sem k losu zmešala Petmanovo kunčje meso, lahko prebavljivo in nemastno meso, ki je primerno za najbolj občutljive pse, alergike in tiste pse, ki so na izločevalnih dietah. Posebnost Petmanovega kunca je v tem, da vsebuje manjši delež mletih kosti 🙂

Namig: losa lahko brez težav zamenjate s Petman Compact račjim mesom, ki poleg mišičnega mesa vsebuje tudi drobovino. S to preprosto kombinacijo na enostaven način naredimo obrok, ki je primeren kot del uravnotežene prehrane, saj vemo da so organi nepogrešljivi del sveže pasje hrane, kosti, ki jih vsebuje Petmanov kunec, pa so odličen vir kalcija in fosforja v pravem razmerju.

Zelenjava je pri nas nepogrešljiv del obroka in čeprav je večinoma na jedilniku sveža zelenjava (nastrgana ali kuhana in pretlačena v pire, da je optimalno prebavljiva), bi vam rada tokrat predstavila odlično rešitev za vse tiste, ki vam doma vedno primanjkuje ali pa jo kronično pozabljate kupovati. V tokratnem receptu sem uporabila sadno-zelenjavne polpete, mešanico sveže obrane zelenjave in sadja.

Ker sta zelenjava in sadje sveže obrana in hitro zamrznjena, se ohranijo vse pomembne hranilne snovi. Polpetek je tik-tak odtajan, zato ga lahko iz skrinje vzamete praktično takrat ko ugotovite, da za pasjo večerjo nimate nobene pametne zelenjave. Teža posameznega polpeta je cca. 40 g, proizvajalec priporoča cca. 1 polpet na 10 kg pasje teže (oz. 20 % na obrok). Če ima pes manj kot 10 kg, lahko do naslednjega obroka preostanek seveda shranite v hladilniku.

Mesno zelenjavni mix je še eden izmed preprostih doma pripravljenih receptov, ki v kombinaciji z različnimi sestavinami in kolobarjenjem beljakovinskih virov ter surovih mesnatih kosti lahko predstavljajo uravnoteženo prehranjevanje.

Hitra povezava do ključnih sestavin

Vse sestavine za ta obrok so na voljo v trgovini Gali in Nika. Nisi iz Ljubljane? Ni problema! Spletna trgovina Gali in Nika surovo meso dostavi na dom. Meso je v termoboxu, tako da pride na vaš naslov seveda zamrznjeno in ne odtajano!

Tukaj preveri Petman Compact losa in Petman Compact kunca ter sadno-zelenjavne polpete >>>

NE SPREGLEJ!

Pošlji mi fotko tvojega doma pripravljenega obroka (ali pa jo na FB-jo označi #petmanrecepti in sodeluj v nagradnem žrebanju ? Decembra bo Petman v sodelovanju z Gali in Nika podaril darilni komplet za pripravo popolnih surovih obrokov!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.