Domov » Priporočam » “Mrtva hrana ne predstavlja dobrega goriva za organizem”

“Mrtva hrana ne predstavlja dobrega goriva za organizem”

Z Mojco Cerovšek sva se spoznali pred leti, tik preden je začela delovati kot bioresonančna terapevtka za živali. Danes se lahko pohvali s 150 zadovoljnimi živalskimi pacienti, med katerimi prevladujejo predvsem taki, ki imajo različne kožne težave, čeprav je področje bioresonance bistveno bolj široko in lahko z njeno pomočjo rešimo širok spekter težav, s katerimi se srečujejo današnji psi in mačke.

Poleg veterinarske izobrazbe in doktorata, v katerem je raziskovala tumorje mlečnih žlez pri psicah, se Mojca izobražuje še na področju veterinarske homeopatije. Kot pravi, ji daje študij homeopatije celosten pogled tako na zdravje kot bolezni in dodaja, da se ji zdi, da so bolezni postale že tako kompleksne, da se jih težko lotimo učinkovito samo z eno metodo; ključ se skriva predvsem v kombinaciji.

Tokrat sva se z Mojco pogovarjali o pogostih in sodobnih vzrokih za težave naših kosmatih prijateljev, o vlogi skrbnika živali pri zdravljenju in preventivi, ki ni zanemarljiva, preverila pa sem tudi, kaj o Mojci pravijo zadovoljni pacienti.

Mojca, vem, da je to vprašanje zelo obširno, ampak: kaj so potencialni vzroki za zdravstvene težave naših živali in tvojih pacientov, ki so čedalje bolj podobne našim, »človeškim«?

Zdravljenje je v zadnjem času postalo precej zahtevna zadeva, kar verjetno tudi ugotavljajo kolegi zdravniki in veterinarji klasičnih praks. Dejstvo je, da živimo v hitrem svetu s hitro hrano. Procesirana, mrtva hrana vsekakor ne predstavlja dobrega goriva za organizem, pa če je še tako »super premium«. Naše duševno stanje je prav tako močan faktor, saj recimo stres enako kot vpliva na nas, vpliva tudi na naše štirinožce, ki sobivajo z nami. Potem je pa tu še okolje.

Obremenitev s pesticidi je recimo pri psih neverjetno pogosta! Sprva sem to najbolj pripisovala okolju in sprehodih po »obdelanih« poljih in pašnikih, vendar Je bilo pa vmes tudi veliko insekticidov in kmalu mi je postalo jasno, da so to ostanki raznih sredstev za zatiranje klopov in bolh! Tudi obremenitev z elektrosmogom je pogosta, a sevanju električnih naprav in brezžičnim internetnim povezavam se v današnjem svetu na žalost v današnjem svetu težko izognemo.

Kdaj pa skrbniki živali običajno poiščejo tvojo pomoč?

Največ je gotovo alergikov oziroma takšnih, za katere lastniki menijo, da imajo njihovi psi alergijo. Sem spadajo praskanja, grizenje tačk in rane po koži … Rekla bi, da je takšnih pacientov nekaj več kot 80 % , verjetno tudi zato, ker je bioresonanca precej poznana po tem, da »zdravi« alergije in veliko lastnikov psov, ki pridejo do mene, že imajo lastno izkušnjo z bioresonanco.

Na drugem mestu so težave z ledvicami in prebavili, nekaj imam tudi takšnih z »diagnozo rak«. Potem pa je še vse sorte drugih težav, redki pridejo na preventivni pregled, sem jih pa zelo vesela!

Koliko terapij pa je v povprečju potrebnih za izboljšanje? Bi lahko podala neko pavšalno oceno?

Vse je odvisno od situacije in tega, kaj se pokaže na uvodnem testiranju. Načeloma velja, da če je bolezen še v bolj začetnem stanju in blagi obliki, kuža pa v dobri kondiciji, pogosto naredimo samo kuro s katerim od prehranskih dodatkov in po potrebi prilagodimo prehrano, morda naredimo eno podporno bioresonančno terapijo. Sicer naredimo nekje 3 do 5 bioresonančnih terapij.

Pri kroničnih pacientih, ki imajo za seboj že cel kup zdravljenj in tegob, se običajno srečujemo enkrat na mesec. Pri takih, ki jim odpovedujejo ledvičke, pa lahko tudi vsak teden.

Kakšna pa je vloga skrbnika živali pri terapiji oz. zdravljenju živali? Jaz bi rekla, da ni zanemarljiva, se motim?

Zelo velika in mogoče celo večja kot moja! Jaz naredim terapijo in dam napotke, potem pa krmilo prevzamejo skrbniki. Jih pa moram pohvaliti, ker k meni v večini primerov pridejo taki, ki so zelo osveščeni in skrbni, mogoče celo preveč 🙂

Poudarila pa bi, da se nekateri lastniki poslužujejo več različnih oblik terapij naenkrat in gore prehranskih dodatkov, kar je prav tako lahko problematično. Potem pa je tu še stres, ki ga doživljajo lastniki, ker je kuža bolan. Seveda je stiska popolnoma razumljiva, ampak včasih lahko taka energija lastnika dodatno blokira zdravljenje.

Ost na terapiji Krivca za težave so našli že na prvem testiranju!

Ost je imel že kmalu po prihodu k v novi dom prebavne težave. Vsake toliko je imel drisko, ki pa po vseh izločanjih hrane kar ni ponehala. Šla sva čez teste blata, krvi in se enkrat blata pri veterinarju, a nikoli niso nič našli in krivili surovo prehrano. Nato sem našla Mojco. Že to, da me je podpirala pri hranjenju psa s surovo prehrano, je bil za začetek velik plus. Izvedli smo prvo testiranje in našli krivca – campylobacter. Po terapiji se je stanje za en teden poslabšalo, kar je kazalo na učinkovitost terapije. Mojca je ves čas skrbno izvajala “sms vizito”, kar še pri nobenem veterinarju nisem doživela. Po tednu dni se je stanje začelo normalizirati in od takrat je Ostova prebava super, pridobil je tudi kar nekaj mišične mase in je poln energije. Pa še na veterinarsko drsečo mizo mu ni bilo treba, tako da bova zagotovo z veseljem spet šla k njej. Mateja Požar in kuža Ost

Vem, da imaš odlične rezultate in so skrbniki ter živali nad tabo zelo navdušeni, ampak … kaj pa, če bioresonanca ne pomaga? Mislim, je sploh mogoče, da komu ne bi pomagala?

Tako je, tudi bioresonanca ni vsemogočna. So tudi takšni kužki, kjer naredimo vse, kar je v naši moči, pa se mogoče minimalno premaknemo ali celo stojimo na mestu. Takšni mi potem delajo sive lase oziroma so gonilna sila, da preštudiram še več stvari 🙂 K sreči imam tu še homeopatijo, osteopatijo in Bachove esence …, čeprav pogosto že na uvodnem testiranju vidim, da mogoče z bioresonanco ne bom veliko dosegla in jih takoj preusmerim.

Za konec mi povej še, kaj lahko skrbniki psov naredimo za preventivo? Vsi bi radi imeli zdrave in srečne živali 🙂

Hrana, gibanje in naša čustvena naravnanost so sveta trojica! Če smo mi srečni, bo srečen tudi naš kuža, njegov organizem pa nam bo hvaležen za svežo hrano in redne sprehode. Ne pretiravajmo s sredstvi za zatiranje notranjih in zunanjih zajedavcev, ker so to precej močne zadeve, ki lahko pustijo posledice. V primeru, da jih uporabljamo, pa nujno eno razstrupljanje v jesenskem ali spomladanskem času. Prav tako enkrat letno toplo priporočam preventivni bioresonančni pregled, saj lahko tako redno spremljamo stanje organizma in pravočasno zajezimo morebitna odstopanja.

Torej je bioresonanca smiselna tudi preventiva?

Jaz sem večni optimist in upam, da bo enkrat v prihodnosti to že nekaj povsem normalnega. Odkar se ukvarjam z bioresonanco, sem imela lani prvi primer preventivnega pregleda. Gospa je prišla s psičko in sem ji ves čas pela hvalospeve za njeno odločitev. Ob vseh težkih primerih, ko pridejo k meni kot zadnji poskus zdravljenja, je takšno preventivno testiranje prava poezija. Vse možnosti so takrat še odprte in se lažje pomaga začrtati pot ohranjanja zdravja.

Za vsa vprašanja v zvezi z bioresonanco in težavami, ki jih ima vaš pes ali mačka, se obrnite na Mojco. Z veseljem vam bo svetovala o pravilni odločitvi!

Vitalizem, bioresonanca za živali, Mojca Cerovšek s. p.

naravna pomoč pri vseh vrstah obolenj

T: 031 794 849

E:vitalizem.mojca[at]gmail.com

W: vitalizem.si

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.