» » Recept na hitro: meso z »barf kosmiči«

Recept na hitro: meso z »barf kosmiči«

Objavljeno v Surova hrana za pse | 0

Za ta recept ne potrebujete prav veliko časa, kaj šele spretnosti. Primeren je za tiste dni, ko se vam mudi, ste pozabili narediti novo zalogo hrane za psa in je bližnja mesnica vaša najboljša soseda.

Sestavine

naturavetal barf kosmiči za surovo hrano za pse

  • goveje meso
  • telečja jetra
  • BARF kosmiči

Goveje meso sicer z lahkoto dobite v mesnici, lahko pa ga seveda zamenjate s katerimkoli drugim beljakovinskim virom, ki vašemu psu ustreza. Enako velja za telečja jetra, ki jih lahko prav tako zamenjate s katerokoli drugo drobovino, če ima vaš pes sicer težave z govejim mesom. Jetra so sicer odličen vitaminski boost, zato so pri nas redno na jedilniku, najraje pa izberem telečja jetra oz. jetra mlade govedi – te tudi najlažje dobim v mesnici.

Razmerja

Obrok je sestavljen v razmerju 70 : 20: 10, torej 70 % mesa, 20 % BARF kosmičev in 10 % jeter. Organi načeloma predstavljajo 5 do 10 % obroka, v nasprotnem primeru pri večini psov lahko izzovejo prebavne težave. Če psa na svežo hrano komaj uvajate, organe izpustite. Količina obroka znaša 2 do 3 % idealne telesne teže psa in je razdeljena na dva dela (zajtrk + večerja). Ni »popoln«, je pa lahko del uravnoteženega prehranjevanja.

BARF »kosmiči«

BARF kosmiče namočite v mlačno vodo za 10 do 15 min, da se zelenjava, sadje in proso rehidrira, potem pa jih preprosto zmešajte v obrok. Če ste namočili preveč kosmičev, jih seveda lahko shranite v hladilniku za naslednji obrok. Kaj pa količina? Navodila proizvajalca sem si tukaj nekoliko prilagodila, saj sem ugotovila, da priporočena količina ne ustreza mojemu psu, zato jih dodam manj: 2 do 3 zvrhane jedilne žlice na obrok.

Nadaljnji postopek je kot pri ostalih receptih za pse sila kompleksen 🙂 Vse sestavine zmešate v skledo in ponudite psu.

Zakaj BARF kosmiči?

Ker so praktični! Idealni so za vse tiste, ki se jim ne ljudi ribat in/ali kuhati zelenjave ali jim v hladilniku kronično primanjkuje sveže zelenjave (not good, predvsem za vas!). Super so obnesejo, če smo v stiski s časom in ker so v posušeno obliki, imajo res dolg rok trajanja, veliko pakiranje pa zagotavlja veliko zdravih obrokov. O BARF kosmičih sem sicer že pisala tukaj, na voljo so tudi v različici brez žit. Noro dišijo in vse sestavine so »human grade«, zato brez težav priznam, da si jih včasih zmešam tudi v jogurt. Dokler ne poskusite, ne morete razumeti 🙂 Sicer pa jih dobite tukaj >>>

Kmalu še več receptov za člane ZHP kluba!

Največja zbirka receptov in idej za pasje obroke in priboljške bo kmalu on-line 🙂 Še nisi član ZHP kluba? To lahko postaneš tukaj >>>

PS: Člani ZHP kluba pri kosmatincki.si kupujete ceneje!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:

Najraje se sprašujem o tistem, kar večina smatra za samoumevno in še toliko raje plavam proti toku - je veliko večji izziv in brez izzivov mi je v življenju dolgčas.

Komentiraj