Domov » Surova hrana za pse » »Največja korist sveže hrane za psa je identična koristi sveže hrane za ljudi!«

»Največja korist sveže hrane za psa je identična koristi sveže hrane za ljudi!«

Objavljeno v Surova hrana za pse

Odkar je Mojca nekaj let nazaj spoznala prednosti sveže prehrane pravi, da poti nazaj praktično več ni. Čeprav se njena psička Dona srečuje s hudimi zdravstvenimi težavami, se psička odlično “drži”, saj Mojca verjame, da je kakovostna in sveža prehrana osnovni gradnik zdravega imunskega sistema, tako našega kot pasjega. Preberi njuno zgodbo!

Mojca, zakaj si se odločila, da Doni ponudiš svežo hrano?

Ko sva s partnerjem pred dobrima dvema letoma v svoj dom pripeljala Dono, sva se že čisto na začetku morala spopasti s hudimi zdravstvenimi težavami, s katerimi se spopada še danes. Zato sva se odločila, da bova naredila vse, kar je v najini moči, da ji olajšava to bitko. Ker se pri hrani vse začne, je gradnik imunskega sistema, sem se vrgla v raziskovanje in to me je pripeljalo na tvojo spletno stran. Kmalu zatem sem tudi prešla na hranjenje Done s surovo hrano, stara je bila 5 mesecev.

Si imela na začetku kakšne težave? Kakšne?

Težav v bistvu nisem imela nobenih, saj sem na surovo hrano prehajala postopoma in previdno, ves čas sem opazovala iztrebke, ki pa so bili vsi po vrsti »šolski«. Na samem začetku sem hrano rahlo prekuhala in jo postopoma nadomeščala s surovo. Ravno tako sem postopoma dodajala razne »dodatke«, kot je npr. kislo zelje, skuta, surovo jajce, zelišča …

Kaj so bili na začetku tvoji največji zadržki ali pomisleki?

Največji pomisleki, ki sem jih imela, so bili vezani na vprašanja, ali bom dejansko zmogla narediti polnovreden obrok, ali bodo obroki dovolj pestri, ali bom sploh lahko prišla do vseh različnih vrst mesa, ki bo dovolj kvalitetno, mučile pa so me tudi količine, saj je Dona majhen pes, jaz pa imam na voljo le majhen zamrzovalni prostor. Pomisleki so bili odveč, saj je na tržišču zdaj moč kupiti že kompletne obroke, ki so izvrstna rešitev, če imate majhnega psa.

Rubrika »Petman intervjuji« je serija mini intervjujev s pasjimi skrbniki, ki brez dlake na jeziku zagovarjajo in prakticirajo svežo hrano za pse. Vsak s svojim »sistemom« in na način, ki ustreza njihovemu psu. Intervjuje, slastne nagrade za pasje soustvarjalce in zaključno presenečenje, kamor upam da, pridete tudi vi, je omogočil Petman. O presenečenju vas še obvestim – če bi že zdaj povedala, kaj vas čaka, potem to ne bi bilo presenečenje 🙂

Ali psu ponujaš striktno surovo hrano ali tudi kaj kuhaš?

Dona v glavnem je surovo hrano, edino sardele vržem v krop, jih rahlo pokuham in potem iz njih naredim pire. Vodo, v kateri sem jih pokuhala, pa včasih uporabim kot dodatek iz katere naredim vodo z okusom. To se je izkazalo kot odlična rešitev ko je bila še majhna, saj sploh ni želela piti vode. Občasno skuham tudi zelenjavo in jo dodam k obroku.

Na kaj paziš pri nakupu hrane za psa?

Pri nakupu hrane je moje glavno vodilo kvaliteta. Pomembno je, da hrana vsebuje kar največji odstotek mesa, da je meso »human grade« – le najboljše je dovolj dobro za Dono 🙂 -, da je iz deklaracije razvidno kaj vse vsebuje obrok, da so izdelki certificirani. Zelo pomemben mi je tudi stik s prodajalcem, ki mi lahko odgovori na vsa možna vprašanja, ki se mi porajajo sproti.

Kakšne so, po tvojem mnenju,  prednosti sveže hrane za pse, kaj je največja korist, ki jo recimo opaziš tudi pri svojem psu?

Sicer nisem noben prehranski strokovnjak, pa vendar mi že zdrava pamet pove, da je največja korist sveže hrane za psa identična koristi sveže hrane za ljudi. Smo to, kar jemo. S kvalitetno hrano gradimo tako svoj kot tudi pasji imunski sistem, ki je predpogoj zdravega življenja. Glede na to, da je Dona večino svojega življenja na Medrolu, ki uničuje imunski sistem, sesuva jetra, ledvice, nadledvično žlezo,….je toliko bolj pomembno, da uživa hrano, ki je v podporo njenemu organizmu. Ne glede na enormne količine zdravil, je, poleg podporne homeopatske in bioresonančne terapije, njen organizem v relativno dobrem stanju tudi in predvsem zaradi kvalitetne, »žive« hrane.

Si predstavljaš, da bi zdaj kakorkoli drugače hranila tvojega psa?

Ne predstavljam si, da bi kakorkoli drugače hranila Dono in surovo hrano propagiram tudi med vsemi »psičarji«, ki jih srečam med pasjimi sprehodi. Edina izjema so dopusti, kjer se poslužim različnih rešitev in kompromisov, saj naši dopusti ne omogočajo hranjenja s surovo hrano. Tudi priboljške izdelam sama, čisti hit je sušeno goveje srce ali sušeni trakci kvalitetne perutnine.

Kaj polagaš na srce tistim, ki o prehodu na surovo hrano komaj premišljujejo ali pa vanjo dvomijo, imajo morda take zadržke, kot si jih ti imela na začetku?

Predvsem se mi zdi pomembno, da se človek podrobno pozanima o vseh vprašanjih, ki ga mučijo. Danes to resnično ni več problem!

Ne spreglej bogate ponudbe surove hrane za pse Petman!

Surova hrana za pse je na voljo v trgovini Gali in Nika. Nisi iz Ljubljane? Ni problema! Spletna trgovina Gali in Nika surovo meso dostavi na dom. Meso je v termoboxu, tako da pride na vaš naslov seveda zamrznjeno in ne odtajano! Preveri “popolne obroke” in 100 % mesne pakete >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.