Domov » Trendi » 5 najbolj zanimivih Naturavetal izdelkov v tem letu

5 najbolj zanimivih Naturavetal izdelkov v tem letu

Objavljeno v Trendi

Težko bi zaključili leto, brez da bi se ozrli nazaj. Ob tej priliki sem izbrskala 5 Naturavetal izdelkov, ki so v letošnjem letu med vami poželi največ pozornosti in odziva. Tukaj so zbrani na kupu, če ste morda katerega spregledali ali pa če želite samo osvežiti spomin. Morda pa kaj odkrijete na novo 🙂

Olje črne kumine

Pozdravi vse, razen smrti, naj bi o olju črne kumine dejal prerok Mohamed. Olje črne kumine se že od nekdaj uporablja v ljudskem zdravilstvu, za različne tegobe ga je predpisoval že Hipokrat, Ibn Sina, uporabljala ga je Nefretete, našli so ga tudi v Tutankamonovi grobnici. Spekter uporabe je zelo širok: od zatiranja zunanjih in notranjih zajedavcev, deluje kot naravni antihistaminik, pozitivno vpliva na težave z dihali, odlično naj bi se obneslo tudi pri različnih dermatitisih, ekcemih in bolečinah v sklepih. Obstaja več 100 raziskav, ki se ukvarja z učinkovinami in delovanjem olja črne kumine. To se je že od nekdaj uporabljajo tudi na živalih, prav pa lahko pride marsikateremu pasjemu skrbniku.

Preberi več o olju črne kumine ali preveri izdelek >>>

Zelenoustna školjka

Zdravilne učinke zelenoustne školjke so v 60-ih letih prejšnjega stoletja odkrili bolj kot ne po naključju. Skupina raziskovalcev se je podala na lov za morskimi organizmi, ki naj bi učinkovito napadali rakaste celice. Kmalu so ugotovili, da zelenoustna školjka ni učinkovito orožje v boju proti raku, se pa zelo izboljšalo počutje pri ljudeh, ki so trpeli za artritisom. Nadaljnje raziskave v tej smeri so pokazale, da imajo Maori v primerjavi s »celinskim« prebivalstvom bistveno manj težav s sklepi oz. s sklepi povezana obolenja, res pa je tudi, da je zelenoustna školjka že od nekdaj praktično na njihovem jedilniku. Zelenoustna školjka ne pozdravi težav s sklepi, vendar je odličen vir naravnega glukozamina in ima izjemno močno protivnetno delovanje.

Preberi več o zelenoustni školjki ali preveri izdelek >>>

Peleti s kuncem

Med vsemi so očitno prav tej najbolj slastni J Kunčje meso je lahko prebavljiv beljakovinski vir, zaradi česar je še posebej primeren za pse, ki imajo občutljivo prebavo, pogoste driske, gastritis ali druge težave, povezan s prebavnim traktom. Je pogosta izbira tistih pasjih skrbnikov, ki imajo doma alergične pse ali pa so psi na izločevalni dieti, saj so peleti monoproteinski. Ker je meso lahko prebavljivo in nemastno, pa se lahko brez težav znajde v skledah tistih psov, ki morajo izgubiti kakšen kilogram ali dva. Naturavetal peleti s kuncem vsebujejo 60 % delež svežega mesa, kot vi dobrih ogljikovih hidratov pa je uporabljena oluščena ajda, ki je v taki obliki psom najlažje prebavljiva. Ker so to peleti (hladno stiskana hrana), so obdelani na nižjih temperaturah, zaradi česar se ohrani večina hranilnih snovi.

Preberi več o peletih s kuncem ali preveri izdelek >>>

Lososovo olje

Lososovo olje je eno izmed najbolj pogostih prehranskih dopolnil za pse. In pasji skrbniki smo gotovo seznanjeni z vsemi pozitivnimi učinki, ki jih prinaša zdravju: je odličen vir omega-3 maščobnih kislin, pozitivno vpliva na zdravje kože in na svetlečo dlako,  skrbi za zdravo srce in ožilje … Čeprav je »zdravo«, ni nujno, da je vsako dovolj dobro. Cena na žalost odraža kakovost in ko pasji skrbniki izbiramo lososovo olje, moramo biti v prvi vrsti pozorni na to, da je hladno stiskano, žal pa samo to ni dovolj. Pri nakupu lososovega olja za pse moramo upoštevati način ulova (je lososos divji ali gojen) ter ribolovno območje. Če želimo izkoristiti ves potenical za zdravje, ki ga prinaša lososove olje, potem zanj raje odštejmo kakšen € več kot pa manj.

Preberi več o lososovem olju ali preveri izdelek >>>

Katere pelete izbrati?

Hladno stiskana hrana za pse postaja vroča roba in ponudba raste kot gobe na dežju. Samo hladno stiskanje pa še ni dovolj, da sklenemo, da je hrana bolj zdrava, pomembna je tudi sledljivost in neoporečnost sestavin. Prav zaradi tega preferiram Naturavetal, saj uporabljajo kakovostne sestavine z visokim mesnim deležem, dobre vire ogljikovih hidratov (brez GSO-jev in žit) ter izključno naravne vitamine in minerale, česar ne srečamo prav pogosto. Da pa ne bom dolgovezila in se ponavljala, bi vas raje povabila k branju omenjenega prispevka, pri čemer opozarjam, da ga berite kot nasvet znanca ali prijatelja. Objava ni nastala na podlagi kliničnih dokazov, temveč na podlagi dobre izkušnje.

Preberi več o Naturavetal peletih ali preveri izdelek >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.