Domov » Priporočam » Nova ZHP predavanja in delavnice

Nova ZHP predavanja in delavnice

Objavljeno v Priporočam, V živo

Poletne počitnice se iztekajo, šola je tik pred vrati, zato je zdaj res skrajni čas, da si tudi pasji skrbniki naberemo novo znanje. Sezona, ki je pred nami, je razgibana ter pestra in prepričana sem, da bo vsak izmed vas našel kaj koristnega zase ..., no, za vašega psa.

SEPTEMBER bomo začeli tam, kjer smo junija končali in sicer z dvema delavnicama, Masaža psov za zdrave sklepe in hrbtenico ter delavnica »Popoln obrok« - obe delavnici sta čez poletje doživeli nekaj sprememb, zaradi katerih močno upam, da bodo na pse in njihove skrbnike delovale še bolj blagodejno.

Delavnica Popoln obrok za psa bo po novem potekala v dveh delih, pri čemer bo 2. del izključno praktičen in namenjen reševanju osnovnih zagat, s katerimi se pasji skrbniki srečujejo na začetku uvajanja sveže hrane. Udeležba na drugem delu seveda ni obvezna, je pa nadvse primerna za tiste, ki so popolni začetniki in se jim bodo nova vprašanja pojavila komaj ob praktični pripravi obrokov.

Delavnica Masaža psov za zdrave sklepe in hrbtenico pa je v tej sezoni zasnovana tako, da jo lahko obiščete večkrat ter se tako intenzivno in pod strokovnim vodstvom Špele Suhač lažje osredotočite na določeno težavo, s katero se srečuje vaš kuža. Redni obiski so torej primerni predvsem za tiste pse in njihove skrbnike, ki se srečujejo s kroničnimi težavami, povezanimi z gibanjem. Delavnica je sicer primerna za vse, ki bi sicer radi psa pravilno zmasirali ter tako poskrbeli za zdrave sklepe, hrbtenico, gibanje.

OKTOBER bomo začeli tam, kjer se vse začne in konča: v čerevsju. Že vrabčki na strehah čivkajo, da je osnova zdravja zdrav imunski sistem in da se ta začne v črevesju; če tam znotraj ne deluje vse tako, kot mora, se to lahko navzven izrazi v obliki najrazličnejših težav, ki smo jih sprejeli kot del normalnega življenja s psom: kožne težave, glivična vnetja, težave z jetri, notranjimi in zunanjimi paraziti ... Čeprav je osnova vsega zdrava in sveža prehrana, lahko imunski sitem podpremo na različne načine, med drugim z efektivnimi mikoroorganizmi, homeopatijo in fitoterapijo, o čemer nam bo več povedala Tanja Kresnik, energijska osteopatinja, ki svoje delo z živalmi dopolnjuje z zoofarmakognozijo, številnimi zelišči in drugimi dopolnilnimi metodami zdravljenja.

Da pa ne bomo vedno samo o reševanju že nastalih težav, sva z Manco Černigoj pripravili SEMINAR: Od razposajenega mladička do samozavestnega psa (in zadovoljnega skrbnika!), na katerem se bomo osredotočili na mladičke in mlade pse ter na vse, ki o psu komaj premišljujete. Uvodoma bomo spoznali nekaj temeljnih načel in »želja«, ki jih moramo upoštevati pri izbiri psa, nadaljevali pa z izhodišči, ki jih mora poznati vsak (bodoči) pasji skrbnik: zakaj pes ni volk, kako prepoznati primarne odzive(5F – fight, flight, fool around, freeze), kako ravnati v teh primerih? Pred »vzgojo in šolanjem«, od katere vsi pričakujemo čudeže in rešitve za pogoste težave, moramo v prvi vrsti skrbniki psov poskrbeti za fizično in psihično zdravje psa – poleg klasične oskrbe bomo spoznali tudi nekatere dopolnilne rešitve. Kaj pa moramo upoštevati pri vzgoji, šolanju, zakaj teorija dominance ne drži in kako na psa vpliva že izbira osnovne opreme? Manca je inštruktorica in zagovornica alternativnih pristopov šolanja in vzgoje psov, z bogatim naborom izobraževanj pri nas in v tujini.

NOVEMBER bo v znamenju gibanja, ali bolje rečeno –  (reševanja) težav z gibanjem. S Špelo Suhač bomo ponovili predavanje Na naraven način do zdravih sklepov in hrbtenice, ki je bilo marca izredno dobro obiskano in razprodano. Težave z gibanjem bomo spoznali z druge perspektive, izvedeli, kaj vse lahko za preventivo in kurativo naredimo popolnoma sami, kako izberemo primerne dodatke k prehrani in podporne terapije. Predavanje je primerno tako za tiste, ki se s težavami že srečujete ali pa vas zanimajo preventivne rešitve. Predavanje se odlično dopolnjuje s Špelino delavnico Masaža psov za zdrave sklepe in hrbtenico. Špela Suhač je veterinarka in energijska osteopatinja po Salomonu, vključena je tudi v 3-letni študij homeopatije za živali.

November je prav tako idealen mesec, da se pripravimo na stresen december. Simona Šanc nam bo na praktični delavnici Akupresura, Bachove esence in stres pokazala akupresurne dotike, kombinirane z Bachovimi esencami, ki bodo pomagali pri umirjanju psa v stresnih situacijah. Dotiki, ki jih bomo spoznali, so preprosti in jih bomo brez težav lahko izvajali doma ter tako lažje pomirili kužka.

DECEMBER je čas, ko se bomo vrnili "h koreninam". Alja Willenpart nam bo poskušala odgovoriti na na videz preprosto vprašanje, kaj je pes in kakšne so njegove osnovne potrebe. Vsi menimo, da ji poznamo, pa vendar: ali res vemo, zakaj pes koplje luknje, pobira hrano po tleh in nam življenje greni z obnašanjem, zaradi katerega smo ga včasih pravzaprav cenili? Alja nam bo med drugim predstavila, zakaj hranjenje izključno iz roke lahko privede do težav, od kod prihaja ločitvena tesnoba in zakaj je socializacija tako zelo pomembna. Na koncu pa bomo spoznali nekaj idej za bolj prijetno življenje s psom, kot sta recimo možnost izbire in primerna mentalna stimulacija. Alja Willenpart je inštruktorica v pasji šoli ZA PSA, ki se izobražuje pri svetovno znani kinologinja Turid Rugaas.

Mesta na predavanjih, delavnicah in seminarju so omejena, zato priporočam pravočasno prijavo. 

Prijava na dogodek

  Vaše ime (obvezno)

  Vaša telefonska številka (obvezno)

  Vaša e-pošta (obvezno)

  [wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]

  Cena predavanja = 18 €, cena delavnice/seminarja je 45 €.  Cena za člane ZHP kluba: predavanje 15 €, cena delavnice/seminarja je 40 €.

  Lena Gregorčič
  Sledi Lena Gregorčič:
  Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.