Domov » Trendi » Novo: KIVO žvečljivke in – sardinino olje!

Novo: KIVO žvečljivke in – sardinino olje!

Objavljeno v Trendi

Že tako razgibano ponudbo KIVO surove hrane za pse smo zdaj dobili v še izpopolnjeni različici: z bogatim repertoarjem sušenih žvečljivk in oljem, kot ga doslej pri nas še ni bilo. Moram reči, da je slednje presenetilo tudi mene, seveda na pozitiven način!

KIVO žvečljivke: od noja do race

Upam si trditi, da ni beljakovinskega vira, ki ga v ponudbi ne boste našli; od klasičnih govejih žvečljivk različnih oblik, velikosti in “vrst” (klasične bikovke in sapniki, pa tudi recimo parklji in celo ahilova tetiva) do bolj nenavadnih kot je denimo sušena skatova plavut ali kozice.
In ker surova hrana KIVO v osnovi spodbuja hranjenje psa po modelu celega plena (na podlagi te “formule” so tudi oblikovane sestavine v njihovih klobasah), seveda ne manjkajo tudi kosmata ušesa, ki jih bodo vaši psi prav gotovo z veseljem napadli, medtem ko boste vi zavijali z očmi 🙂

Vse KIVO žvečljivke so posušene na zraku, meso je striktno evropskega porekla in ne vsebujejo nobenih dodatkov. Kot priboljšek odlične za pse alergike, ki so na izločevalni dieti; če je pes na izločevalni dieti z divjačinskim mesom, potem uporabite KIVO priboljške iz divjačinskega mesa.

Volkovi so pojedli plen z dlako vred in v duhu bolj naravnega hranjenja živali, je tudi pri nas na voljo čedalje več sušenih priboljškov “z dlako”. Priboljški z dlako so sploh super rešitev za pse, ki sicer nimajo veliko vlaknin v prehrani. Dlaka v tem primeru predstavlja odličen vir balastnih snovi, ki “pokrtačijo” prebavni trakt; posledično je naslednji dan iztrebek nekoliko bolj obilen in poln dlak. Ampak s tem ni čisto nič narobe; tako mora biti!

Ponudba KIVO sušenih priboljškov je zelo pestra

Kosmata ušesa imajo sicer svojevrsten vonj in ob prvem stiku se marsikateri skrbnik psa nekoliko zgraža, vendar je ob pasjem veselju vse zelo hitro pozabljeno.

Sušene KIVO žvečljivke oz. priboljški so na voljo v različnih oblikah: od celih sušenih kosov (sapniki, vratovi, ušesa …), ki so primerni za žvečenje in mentalno zaposlitev psa do posušenih koščkov in jerkeyev, ki jih lahko uporabite kot nagrado pri treningu, na sprehodih v vseh tistih situacijah, ko pes potrebuje hiter in zdrav priboljšek.

So krasna dopolnitev preostale KIVO ponudbe surove hrane, saj zdaj že prav gotovo veste, da je žvečenje osnovna potreba psa, ki koristi dentalni higieni IN mentalni stimulaciji. A prav zanimivo novost pa brez dvoma predstavlja – sardinino olje!

Olje iz sardin – alternativa drugim ribjim oljem?

Ribe kot take so zaradi odličnega vira esencialnih maščobnih kislin nujen del uravnotežene sveže hrane. Psu jih lahko dodamo kot del obroka večkrat tedensko ali pa mu 1-krat tedensko postrežemo izključno z ribjim obrokom. Sama imam najraje sardine, ker so na dnu prehranjevalne lestvice, zato vsebujejo manj težkih kovin, so lokalne in ugodne.

A veliko psov ne mara surovih rib, zato jih lahko pretentamo tako, da ribe za nekaj sekund vržemo v vrelo vodo; v prehrani pa jih lahko tudi nadomestimo z dodajanjem olja iz rib.

Z lososovim oljem ste prav gotovo že vsi seznanjeni (upam da tudi s tem, da ni vsako lososovo olje tudi primerno – ravno zaradi problematike gojenih lososov, ribolovnega območja itd.); obstajajo tudi različna ribja olja, olje jeter polenovke (ki sicer ne more v celoti nadomestiti olja iz rib, a o tem kdaj drugič), zdaj pa imamo pasji skrbniki na voljo tudi KIVO sardinino olje.

KIVO sardinino olje je pridobljeno s hladnim stiskanjem, zato je tudi vsebnost hranilnih snovi ohranjena na maksimumu. Seveda je tudi brez aditivov.

Sardinino olje pozdravljam s široko odprtimi rokami prav zaradi tega, ker so sardine kot take eden izmed boljših virov rib v prehrani. Kot sem že prej omenila, so to ribe, ki so na dnu prehranjevalne lestvice in kot take najmanj onesnažene s težkimi kovinami, sploh v primerjavi z lososom in tuno, seveda tudi zaradi tega, ker se prehranjujejo zgolj s fitoplanktonom in zato preko hrane ne zaužijejo težkih kovin. Dodaten plus je prav gotovo to, da gre za “divje” in ne gojene ribe, kar vpliva na končno kakovost olja in nenazadnje tudi samo kakovost oz. razmerja esencialnih maščobnih kislin.

Sardinino olje je bogato z EPA in DHA maščobnimi kislinami in lahko pomaga pri običajnih težavah, ki jih sicer rešujemo z dodajanjem omega-3 maščobnih kislin (suha koža in dlaka, srčno-žilni sistem, vnetja sklepov in splošna podpora imunskemu sistemu, podpora zlatim seniorčkom pri ohranjanju kognitivnih sposobnosti). Kot tako pa je seveda tudi nepogrešljivo pri uravnoteženi BARF prehrani – ali kot popestritev obroka ali kot nadomestilo za surove ribe, če jih pes sicer zavrača.

Za dopolnitev obrokov in uravnoteženo prehrano

Odkar je pri nas na voljo KIVO surova hrana, vem za kar nekaj psov, ki prisegajo nanjo; zdaj imate odlično priložnost, da obroke dopolnite še z odličnim sardininim oljem, ki je pri nas prvič na voljo in je v tem pogledu prav gotovo poslastica za vse surove gurmane. Nikar pa ne spreglejte tudi nabora sušenih žvečljik, saj je preveč različnih in unikatnih kosov, da bi jih posebej naštevala. Lahko pa samo to povem, da vam ne bo žal. Pa dober tek 🙂

Tukaj preveri celotno Kivo ponudbo >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.