Domov » Trendi » Olje, ki poskrbi za zaščito blazinic in suhe kože

Olje, ki poskrbi za zaščito blazinic in suhe kože

Objavljeno v Trendi

Zima je končno v polnem razmahu in marsikaterega kosmatinca je sveže zapadli sneg spravil na obrate. Je še kaj lepšega kot to, da se lahko podiš po prostranih belih poljanah, delaš »angelčke« in loviš snežne kepe?

A zimskih radosti ni brez slabosti; ko mehek sneg zamrzne in se spremeni v ostro ledeno površino ter ko so sprehajalne površine na debelo posoljene, so najbolj na udaru tačke naših kosmatincev. Če zanje ne bomo pravilno poskrbeli, sprehodi ne bodo več tako radostni in brezskrbni, prej obratno. Da o tem, kako dolgo se celijo poškodovane pasje blaznice, niti ne začnem …

Četudi sicer ne vlagate v pasjo kozmetiko, je zaščita pasjih blazinic nujna, saj v nasprotnem primeru tvegate sekundarne vnetne zaplete, ki nastanejo zaradi razpokane kože. In prav zaradi tega je nujno, da pri zimski negi ukrepate preden pride do razpokanih blazinic, ki so v taki obliki toliko bolj dovzetne za vdor glivic in bakterij.

Repertoar naravnih izdelkov za nego pasjih blazinic je širok, od različnih krem in mazil do olj, ki jih običajno lahko uporabljate tudi za nego poškodovane kože na različnih delih telesa. Tokrat sem pod drobnogled vzela Canis Extra olje za nego blazinic, ki sicer vsebuje sestavino, ob kateri sem tudi jaz debelo pogledala, saj naj bi bila za pse izjemno nevarna. Vendar je v taki obliki ne samo popolnoma varna, temveč tudi izjemno koristna za zaščito blazinic in regeneracijo poškodovane kože. Hm … in kaj to je? Beri dalje 🙂

Uporaba olja je praktična, saj ga na blazinice nanesemo s pomočjo pršilke. Količina zadostuje za 1 sezono.
Naravna olja poskrbijo za zaščito blazinic in suhe pasje kože.

Olje makedamije za nego in zaščito pasjih tačk

Nesporno drži, da so oreščki makedamije za psa izjemno nevarni, saj lahko že izjemno majhna količina povzroči odpoved notranjih organov. Nasprotno pa velja za olje makedamije, ki ga v zadnjem času pogosto najdemo v izdelkih za nego, tako na policah s človeško kozmetiko kot tudi pasjo.

Olje makedamije ima namreč številne pozitivne negovalne lastnosti za kožo (med drugim je zelo bogato z vitaminom E in antioksidanti), poleg tega pa se zelo hitro vpija in je zato odlično za nego blazinic, dobro pa bo delo tudi suhi in poškodovani dlaki. Pri Naturavetalu so mi tudi pojasnili, da olje makedamije ne vsebuje enakih snovi kot celoten orešček, vsebnost olja je tudi minimalna in zato je vsak strah, da bi prišlo do zastrupitve, popolnoma odveč, tudi če si kosmatinev poliže vse štiri tačke. Pozorni pasji skrbniki ste olje makedamije prav gotovo že zasledili tudi v nekaterih pasjih šamponih za nego suhe in občutljive kože ter dlake.

Uporaba olja je praktična, saj ga na blazinice nanesemo s pomočjo pršilke. Količina zadostuje za 1 sezono.
Uporaba olja je praktična, saj ga na blazinice nanesemo s pomočjo pršilke. Količina zadostuje za 1 sezono.

Poleg olja makedamije, Canis Extra olje za nego blazinic vsebuje še olje čajevca, sivkino olje in olje evkaliptusa. Slednje deluje protibakterijsko in se na splošno uporablja pri negi nečiste kože, hkrati pa odlično deluje tudi proti prhljaju.  Olje čajevca ima prav tako protimikrobno delovanje, koža pa mu bo hvaležna, ker ohranja optimalen pH, odpravlja prhljaj in na splošno pozitivno rešuje težave z mastno kožo. Potem je tukaj še sivkino olje, ki je v Canis Estra olju nepogrešljivo predvsem zaradi tega, ker učinkovito preprečuje razpoke na blazinicah in koži, ki so posledica izpostavitve nizkim temperaturam. Poleg kopice drugih pozitivnih lastnosti je sivkino olje znano tudi po tem, da nudi učinkovito podporo koži, ki je prizadeta zaradi opeklin in odrgnin. Seveda je pomembno, da so sestavine v optimalnih razmerjih, saj lahko samo tako dosežemo sinergijsko delovanje.

Canis Extra olje za nego pa je seveda nepogrešljivo tudi poleti, ko so tačke izpostavljene razgretim sprehajalnim površinam ter seveda pri vseh drugih aktivnostih, kjer so blazinice bolj na udaru (makadamske poti, hoja v gore …).

2 muhi na en mah: odlično tudi za kožo in dlako

Canis Extra olje za nego blazinic se bo odlično obneslo tudi pri negi suhe in poškodovane kože, ki lahko prav tako kot razpokane blazinice predstavlja odlično vstopno mesto za različne bakterije in glivice, za katere pa zdaj že vemo, da lahko povzročijo sekundarne zaplete. V primeru uporabe na koži ali dlaki, lahko Canis Extra olje za nego nanesete neposredno na prizadeto mesto ter ga s prsti dodatno vtrete.

Vse sestavine so popolnoma naravne, olje makedamije in olje čajevca sta pridobljena iz certificirane ekološke pridelave. Olje za nego blazinic vedno nanesemo na čiste blazinice, najbolje da pred vsakim sprehodom.

Zaščita je pomembna, a ne pozabite na izpiranje

Navkljub zaščiti pasjih blazinic je seveda pomembno, da pasje tačke sperete po vsakem sprehodu ali pa jih vsaj dodobra obrišete z mokro frotirasto brisačo, ki ste jo pred tem namočili v mlačno vodo. Prav tako morate tudi olje vedno nanesti na čisto površino.

Čeprav je zima spet prišla z zamudo, naj vam poškodovane blaznice ne preprečijo njenih radosti, zato poskrbite za ustrezno zaščito še danes!

Canis Extra olje za nego dobiš tukaj >>>

Cena? Žepu prijazna + člani ZHP Kluba pri Kosmatinčkih kupujete ceneje!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.