Domov » Trendi » Omega Star – za zdravo kožo in dlako!

Omega Star – za zdravo kožo in dlako!

Objavljeno v Trendi

Če ima vaš pes težave s kožo, ste prav gotovo že kdaj posegli po ribjem olju oz. po omega-3 maščobnih kislinah. Omega-3 maščobne kisline so najbolj raziskane in dokazano učinkovite prav  v zvezi s kožnimi težavami: alergije, ekcemi, vneta in srbeča koža, suha koža ter poškodovana dlaka … ob vseh teh težavah naj bi nudile odlično podporo ter pomagale k ponovni vzpostavitvi zdrave kože in dlake. Ribje olje kot vir omega-3 maščobnih kislin pa ni edini vir teh hranil, na razpolago imamo tudi nekaj odličnih rastlinskih virov!

V rubriki Trendi sem vedno na lovu za zanimivimi izdelki, ki si zaslužijo vso pozornost pasjih skrbnikov. Tokrat predstavljam odlično olje Omega Star®, ki vsebuje omega-3 in omega-6 maščobne kisline rastlinskega izvora v pravem ravnovesju. Proizvaja ga angleško podjetje Dorwest; gre za družinsko podjetje s 70-letnimi izkušnjami na področju veterinarskih zeliščnih izdelkov, na našem tržišču pa so prisotni že 10 let. Njihova pestra ponudba je sestavljena iz različnih naravnih izdelkov – dodatkov za različne namene (od splošne podpore imunskega sistema do podpore ob različnih kožnih težavah, bolečih sklepih …). Tako v tujini kot pri nas so poznani po holističnem pristopu pri reševanju težav in tako so zasnovani tudi njihovi izdelki. Njihovi izdelki vsebujejo samo visoko kakovostne sestavine iz kontroliranega porekla, zastavljeni pa so tako, da so lahko odlična in popolnoma varna dopolnitev običajnemu zdravljenju.

Omega Star® – kombinacija treh rastlinskih olj in naravnega vitamina E

Omega star® olje je kombinacija treh kakovostnih rastlinskih olj, ki so odlična podpora srbeči in razdraženi koži ter bodo pomagala obnoviti suho kožo in poškodovano dlako. Gre za sinergijsko delovanje olja lanenega semena, olja črnega ribeza in olje borage:

  • Olje lanenega semena je izjemnega pomena pri obnavljanju kože in krepitvi dlake.
  • Olje črnega ribeza je odličen rastlinski vir omega-3 in omega-6 maščobnih kislin, ki pomirja razdraženo kožo.
  • Olje borage (boraga je poznana tudi kot zvezdna roža) je eden izmed najboljših virov omega-6 maščobnih kislin, bogat zlasti z GLK (gama-linolenska kislina). GLK ima pomembno vlogo v boju proti kožnim težavam; ne samo, da pomirja razdraženo kožo, pomagala bo tudi pri rasti in obnovi kožuha.

Kombinaciji treh olj je dodan še naravni vitamin E, ki deluje kot antioksidant in je izjemnega pomena za splošno zdravje kože ter ima pomembno vlogo pri obnovi poškodovane kože.

Čeprav pogosto beremo, da omega-6 »spodbujajo« vnetja, omega-3 pa zavirajo, moramo vedeti, da je za normalno zdravje in delovanje sistema ključno ravnovesje – optimalno razmerje – med vnosom enih in drugih. Ob sicer zdravi in uravnoteženi hrani bo tako Omega Star® nepogrešljiva podpora za zdravo kožo in dlako; kombinacija olj bo kožo navlažila in pomirila, dlako pa prijetno negovala do povrnitve popolnega sijaja.

Ker gre izključno za rastlinske vire esencialnih maščobnih kislin, je Omega Star® olje več kot dobrodošla dopolnitev prehrani sploh pri tistih psih, ki imajo težave s prehranskimi alergijami ali intolerancami ali pa ne marajo rib. Olje lahko brez težav dajemo v kombinaciji z ostalimi predpisanimi zdravili, ne priporoča pa se v času brejosti in laktacije.

dorwest omega star olje
Omega Star® doziramo po navodilih proizvajalca. Za srednje velikega psa (med 10 in 25 kg) pakiranje zadostuje za dobre 3 mesece.

Slaba obstojnost maščobnih kislin

Maščobne kisline so izjemno slabo obstojne in hitro oksidirajo, zato je zelo pomembno, da niso izpostavljene sončni svetlobi in jih shranjujemo v temni embalaži. Če ste že kdaj kupovali ribje olje, se vam je prav gotovo že zgodilo, da je »kar naenkrat« postalo žarko.

Prav zato je Dorwest namenil veliko pozornosti že sami embalaži! Ta ima vgrajeno pregrado proti oksidaciji in je temna ter neprepustna, zaradi česar je olje popolnoma zaščiteno proti oksidaciji in sončni svetlobi. Jasno pa je, da moramo tudi sami poskrbeti za primerno shranjevanje v temnem in hladnem prostoru. Ob pravilnem shranjevanju ima omega olje rok uporabe do 6 mesecev.

Ne pozabite: vzroki za težave s kožo so lahko številni

Lahko so to alergije, težave z glivicami ali bakterijske infekcije; praskanje in srbečo kožo lahko povzroči nemalo različnih dejavnikov, zato je seveda več kot nujno, da dobimo »uradno« diagnozo. Omega Star® pa je lahko prav gotovo odlična in naravna podpora, ki jo vaš pes potrebuje v primeru srbeče in suhe kože ter poškodovane dlake.

Omega Star® olje lahko bolje spoznaš tukaj >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :) Podpri ZHP: obišči trgovino ali preveri, kako lahko drugače pomagaš tudi ti.
Lena Gregorčič
Latest posts from

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.