Domov » Ostalo » Pasja igrača za vlečenje: naredimo jo sami!

Pasja igrača za vlečenje: naredimo jo sami!

Objavljeno v Ostalo

Iz starih majic, ki niso več dobre več niti za šetat psa, lahko nastanejo super pasje igrače! Danes bomo ustvarili preprosto pasjo igračo za vlečenje, nad katero bo vaš kuža navdušen, če spada v ta rang psov. Če veste, kako se splete kita, boste super pasjo igračo imeli v manj kot 30 minutah! Pasje veselje bo seveda nepopisno, zato se vam bo podvig gotovo obrestoval. A obstaja še kaj boljšega kot purrfektna pasja sreča?

Pasja igrača za vlečenje – kaj potrebujete?

  • Staro bombažno majico, ki je odslužila svoje. Majica mora biti »elastična« oz. jerseya (pletenine). Če boste za projekt izbrali kakšno reklamno majico (pa lepo prosim, ne tiste od ZHP-ja 🙂 ), ne morete zgrešiti. Flis je tudi OK – jersey se viha in ne para, je elastičen in zato več kot odličen za ta projekt.
  • Sponko, najbolje tako, ki je običajno mišljena za živila, če pa je nimate, boste trakove fiksirali kako drugače – domišljija ne pozna meja.

Majico razrežete na 3 trakove:

  • za manjše igrače naj bodo trakovi široki 3 do 5 cm
  • za večje igrače 5 do 7 cm.

Dolžina traka naj bo 45 cm za manjšo igračo do nekje 80 cm za večjo igračo. Širina in dolžina naj vam služita samo kot splošna usmeritev, igrajte se po svoje in pustite domišljiji prosto pot.

Postopek:

Trakove »nategnete« po dolžini, da se lepo zavihajo in dodatno podaljšajo, sponko namestite približno na tretjino trakov in začnete plesti kito. Kito pletite trdo in jih dobro »nategnite«, saj bo tako pasja igrača bolj trpežna.

Dolžina pletene kite naj zavzema drugo tretjino trakov.

Vse, kar moramo zdaj narediti je, da preostale »repke« povežemo v kompaktno kito. Kito, sestavljeno iz šestih trakov, vedno začnemo plesti z zunanjimi trakovi …

…ki jih prepletemo čez ostale trakove. Tudi v tem primeru moramo trakove močno nategniti, da bo kita čim bolj kompaktna.

Vse, kar moramo še narediti je močan vozel. Tega bomo najlažje naredili tako, da enega izmed trakcev zavijemo okoli konca kite in močno zategnemo.

Končni rezultat naj bi bil podoben temu. Če vam ne uspe v prvo, ne obupajte! Samo pomislite, kako je vaš pes vztrajen in ne odneha zlahka, sploh ko je v igri pomembna nagrada, recimo priboljšek z mize.

Ko se pes igra, ga imejte vedno pod nadzorom. Upoštevajte tudi, da če pes rad uničuje in mu niti črn Kong ne predstavlja več izziva, ta pasja igrača za vlečenje morda ni ravno prava izbira zanj 🙂

PS: Ostankov razrezane majice ne zavrzi, jih bomo še porabili!

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.