Domov » Ostalo » Pasjeljubke in zmenki: primeri iz prakse!

Pasjeljubke in zmenki: primeri iz prakse!

Objavljeno v Ostalo

Drage kolegice pasjeljubke! Si predstavljate biti v zvezi z nekom, ki ne bi maral vašega psa ali pa živali na splošno? Jaz niti!

Pravzaprav sem zelo prepričana, da do take zveze ne bi moglo priti niti po slučaju, ker bi potencialni kandidat pogorel že na prvem zmenku 🙂 Ali, kot sem pred kratkim zapisala: pasjeljubke vedno pridemo v kompletu z (najmanj) enim psom, in če na pse niste vsaj pol toliko nori kot me, se skupni prihodnosti slabo piše. Ah, kaj prihodnosti – že naslednji zmenek je pod velikim vprašajem!

Primeri iz prakse (ali kako definitivno ne boste očarali pasjeljubke)

Februarja sem objavila teoretičen prispevek o tem, kako definitivno ne boste pasjeljubk očarali na zmenkih, a takrat še nisem vedela, da ga bom lahko že prav kmalu dopolnila s primeri iz prakse. Ha!

Vedno se je začelo tako, da so se vsi izdajali kot 100 % pasjeljubci, potem pa …

… rekel je: »Ful imam rad pse, ampak …«

V škatli našel mladička, ga rešil in vzel za svojega. Skrbel zanj do smrti, ki ga je tako prizadela, da si še zdaj ne more omisliti novega psa. Spomin na pokojnega kosmatega prijatelja je še preveč boleč, ob evtanaziji je blazno trpel in jokal, čeprav on res nikoli ne joče.

O, uau! Pa to je … ah ne, čakaj, kaj? Motile so ga dlake, zato njegov pes ni imel vstopa v stanovanje. Res ima zelo rad pse, ampak vstopa v stanovanje pa nimajo. Hja, uau, krasno. Verjamem, da si dober človek po srcu, ampak dostop do mojega srca dobijo samo tisti, ki jim je pes v stanovanju samoumeven kot sveže gate vsak dan!

Dejt št. 2? Uf, žal sem zelo zasedena s sesanjem stanovanja. Saj veš – dlake in to!

… pravi, da: »Psi so res naši najboljši prijatelji, ampak …«

Svoj čas je kot prostovoljec sprehajal pse v zavetišču. Brat ima psa, za katerega z veseljem poskrbi. Res mu je všeč, kako se pes privije k njemu v naročje in zaspi, kako mu stisne na lice mokrega lupčka in kako tamali frenči brez rodovnika (Auč! Ampak OK, ni njegov, je od brata …) »hrope« od veselja, ko ga vidi.

O, ful … Am, kaj? Prosim? Lahko ponoviš? Prejšnjo punco si pustil zato, ker je preveč skrbela za psa? Lahko obrazložiš ta preveč? Aha, aha … ni mogla sama s tabo na vikend oddih, kjer psi niso dovoljeni, ker v zadnjem trenutku ni našla varstva za psa ? Ja, ja, to pa res pretirana skrb! Pes pri 6-ih letih si že sam zna postreči kosilo in se peljati na sprehod … 🙂

Dejt št. 2? Nimam časa … moram pokrbet za psa.

… razloži da: »Psa sicer nimam, ampak …«

Zanima ga vse v zvezi z mojim psom. Kakšne pasme je, s čim je mešan, kaj je, zakaj tako je, kaj mu dajem proti klopom in bolham, zakaj naravno, zakaj ne tablet, zakaj šepa, kako šepa, kam ga vozim k veterinarju, koliko plačam veterinarja, kje pes spi in zakaj je na oprsnici ne ovratnici. Že povprečna pasjeljubka bi utegnila pomisliti, da je to skoraj idealen kandidat za zmenek št. 2, vse dokler (o madona, kako preroško sem to napovedala že februarja!) …

Ej, oprosti, danes mi ne bo uspelo na drink, ker moram psa pod nujno peljati k veterinarju. Se zmeniva … Aja? A pes ti je bolj pomemben kot jaz? Ja, človek! Psu so se zamašile analke, kako naj v miru skrkam jabolčni sok z vodo in se pogovarjam o … psih?

Dejt št. 2: Am … ne?

Kdaj drugič pa o tiste, ki svojega psa hrani s surovo hrano, sicer pa, drage moje: profilka s psom še ni zagotovilo, da je človek tudi v resnici po duši in srcu pravi pasjeljubec 🙂

Kje je dr. Pušlar, ko ga človek rabi?

Verjetno drži kot pribito, da vsaka samska pasjeljubka sanja, da jo nekje za vogalom čaka dr. Pušlar (Zoonoze ste menda ja brale?), ampak življenje ni potica 🙂 Sicer verjamem, da nekje obstaja zelo dober približek realnega Pušlarja, ob katerem se mehčajo kolenske vezi, ampak verjetnost, da ga srečamo na bližnjem travniku, kjer itak že vse poznamo, je zelo majhna. Zakaj bi čakali na usodo in prave zvezde, če lahko vse skupaj malo pospešimo?

Druženje za samske pasjeljubce in pasjeljubke (1. poskus)

Zakaj bi čakala, da se zapleteta s povodcem, če se lahko zapleteta na ZHP-ju?
Preberi več o dogodku in se čim prej prijavi >>>

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.

Pri nadaljnjem delovanju portala in kakovostnih vsebinah lahko pomagaš tudi ti. Kako? Preveri tukaj >>>

Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.