Domov » Trendi » »Pasji kokos si pogosto privoščim tudi sama!«

»Pasji kokos si pogosto privoščim tudi sama!«

Objavljeno v Trendi

V rubriki Trendi običajno predstavljam zanimive in trendi izdelke, tokrat pa sem se odločila, da predstavim kar osebo, ki stoji za trendi izdelkom: Majdi Kosi. Njen Pasji kokos je osvojil skrbnike širom Slovenije! Lahko mi pa verjamete na besedo, da Majdi ni čisto nič manj “cool” kot je njen Pasji kokos; je živ dokaz, da se da združiti ljubezen do psov, hobi in »službo«.

Preberi si, kako je Majdi prišla na idejo, da bi pasjim skrbnikom ponudila kokosovo olje s spirulino, kaj je bil največji izziv med idejo in realizacijo ter s čim bo naše pse presenetila že to pomlad. Jaz že komaj čakam!

1# Začniva na začetku: od kod ideja, da zmešaš kokosovo olje s spirulino in ustvariš Pasji kokos?

Vrsta let spremljanja izkušenj in povratnih informacij lastnikov psov glede uporabe naravnih prehranskih dopolnil me je spodbudila, da zasnujem izdelek, ki sem ga na trgu pogrešala. Moji psi že kar nekaj let uživajo kokosovo olje z različnimi dodatki, tudi s spirulino, in navdušena sem nad učinkom! Aktivno udejstvovanje v kinologiji me sicer spremlja že vsaj desetletje, Pasji kokos pa je izraz velike želje, da ustvarim nekaj dobrega za svoje pse – in tudi za druge, zakaj pa ne?

Idejo sem preverila tudi na Adrifund platformi, prvi slovenski platformi za množično financiranje, kjer je bila uspešno podprta s strani podpornikov. Prva polnitev Pasjega kokosa je obsegala »le« 200 izdelkov, za katere sem bila prepričana, da jih bodo ljudje z veseljem preizkusili. A četudi jih ne bi, sem bila še bolj prepričana, da jih bodo z veseljem spravili v promet moji psi! Že čez slab mesec je sledila nova polnitev.

Majdi s psičko Rheo, ki je bila ena izmed prvih preizkuševalk Pasjega kokosa.

2# Koncept na prvi pogled deluje precej enostavno: »zmešaš« kokos in spirulino, oblikuješ etikete in gres v prodajo, pa ni tako, a ne? Kaj je bil največji izziv od ideje do realizacije?

Preden smo se sploh lotili proizvodnje izdelka, je precej časa trajala že sama odobritev na Inšpektoratu RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Zakonodaja je v Sloveniji precej stroga in skrbniki živali smo lahko veseli, da je njihova hrana prav tako pod »lupo« kot hrana za ljudi.

Izjemno sem hvaležna slovenskemu podjetju BUFO EKO, ki nadzoruje kakovost sestavin in brezhibnost proizvodnega postopka. Ne gre le za mešanje sestavin, precej časa smo razvijali postopek, da izdelek ohrani ravno prav trdno obliko in optimalno razmerje sestavin. Z vodstvom smo precej hitro našli skupni jezik, saj so tudi sami veliki ljubitelji in lastniki psov!

Ko je bil izdelek končno v rokah, je sledil izziv, kako prepričati trgovce, da si izdelek zasluži mesto na njihovih policah. Hvaležna sem tudi vsem prodajnim mestom, ki verjamejo v izdelek! Lani jih je bilo okoli 15, danes, leto dni po lansiranju, jih je že enkrat več, trenutno okoli 30.

3# Čestitke, Majdi! In čeprav te poznam kot izjemno pozitivno osebo, mi prosim povej, če te je na poti do uspeha kdaj prijelo, da bi vrgla puško v koruzo … ne, oprosti: v spirulino? 🙂

S pozicioniranjem izdelka na prodajne police se zgodba šele začne. Kako se popolnoma naravni izdelek obnese na prodajnih policah, upoštevajoč visoke temperaturne razlike, izveš šele v praksi.

Med poletjem je bilo denimo potrebno zelo hitro prilagoditi osnovno formulo izdelka, saj je osnovna lastnost kokosovega olja topnost pri višjih temperaturah in se je začel izdelek na nekaterih prodajnih mestih dobesedno “topiti”. Sem pa v potrebni nadgradnji takoj videla še možnost izboljšave, saj je dodatna naravna sestavina, ki je poskrbela za stabilizacijo, prinesla izdelku še pomembno dodano vrednost v učinku.

Zato je bila potrebna hipna odločitev, da je treba izdelek izboljšati, ga stabilizirati in pri tem upoštevati 100 % naravno sestavo. A mnogo zadovoljnih pasjih skrbnikov do takrat je bila res prava motivacija, da izdelek izpopolnimo!

Machi, ena izmed častnih preizkuševalk Pasjega kokosa.

4# Kaj o Pasjem kokosu pravijo stranke na štirih tačkah? Imaš približen podatek, koliko jih je Pasji kokos že preizkusilo?

Lani, v prvem letu lansiranja izdelka, je po mojem spremljanju Pasji kokos, vključno s sponzoriranci, preizkusilo več kot 1.500 psov. Številka se morda zdi majhna, a najpomembnejše so pozitivne povratne informacije. Zanimanje pa prihaja tudi iz tujine in treba je prepričati potencialne partnerje, da je slovenski izdelek vreden pozornosti. Pri tem so mi v veliko pomoč naši številni »ambasadorji na štirih tačkah«!

Številni zadovoljni skrbniki se vračajo in pričajo o številnih prednostih izdelka – od svetleče dlake, zdrave kože, odpravljanja prhljaja in pomirjanja srbečice, prijetnega zadaha in vsestranski uporabi, saj je Pasji kokos učinkovit tudi kot negovalno mazilo.

5# Kokos in spirulina nista ravno lokalni sestavini. Kako zagotavljaš in skrbiš za kakovost?

Skupaj s podjetjem BUFO EKO ves čas in pred vsako polnitvijo skrbimo, da so surovine skladno z zakonodajo večkrat preverjene, že preden pridejo do nas. Ker so v osnovi vse ekološke in namenjene prehrani ljudi, nimam nikakršnih pomislekov in si Pasji kokos pogosto privoščim tudi sama.

6# Ali lahko v prihodnosti pričakujemo kakšne nove izdelke? Lahko kaj namigneš v tej smeri?

Že v začetku letošnje pomladi prihaja nov izdelek, Pasji česen! S Pasjim česnom bomo razbijali mit, da česen za psa ni primeren in dokazovali, da je lahko zelo uspešna podpora v boju proti zajedavcem, klopom, predvsem pa izjemno koristen za imunski sistem pasjega organizma. Že komaj čakam, da ga predstavimo skrbnikom! Medtem ko smo uspeli pravkar uspeli zasnovati zmagovalno formulo, pa sem z glavo že pri ideji za tretji, morda celo četrti izdelek.

7# Za konec mi pa še povej, če imaš morda kakšen nasvet za tiste, ki so polni idej, pa ne vedo, kje začeti, ki bi morda radi razvili svoj izdelek in se odpravili na podjetniško pot?

Sliši se zelo klišejsko, a predvsem 1. verjemite v svojo idejo in 2. ne ostanite le pri ideji, temveč jo tudi uresničite! Je tako enostavno, kot se sliši, če ste le pripravljeni na to, da bo vaša dnevna soba sprva tudi laboratorij, pisarna, skladišče … in da časa ne boste merili z urami, ampak z učinkom. Finance zagotovo ne smejo biti edini motivator, hkrati pa morate biti dovolj podjetniški, da si postavite realen cilj in iz hobija naredite več kot le prostočasno aktivnost.

Pasji kokos lahko bolje spoznaš tukaj >>>

PS: ali veš, da člani ZHP Kluba Pasji kokos kupujejo s popustom?

Spletna stran in vsebine na njej niso nadomestilo za veterinarski nasvet. Avtor ne prevzema nobene odgovornosti v zvezi z morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe in/ali nepravilne interpretacije podatkov in informacij.
Lena Gregorčič
Sledi Lena Gregorčič:
Začelo se je s preprostim vprašanjem: če procesirana hrana za pse ni dobra za nas, zakaj je potem zdrava za naše pse? Končalo pa se je tako, da je ZHP že 5. leto največja info točka za vse pasje skrbnike, ki jih zanimajo drugačne rešitve :)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.